• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 20 °C
  • Aydın 20 °C
  • Afyon 17 °C
  • Balıkesir 19 °C
  • Bursa 19 °C
  • Çanakkale 18 °C
  • Muğla 20 °C
  • Uşak 20 °C

Aliağa Belediyesi’nden Üreticilere 18 Bin 600 Fidan Desteği

Aliağa Belediyesi’nden Üreticilere 18 Bin 600 Fidan Desteği
Aliağa Belediyesi üreticilere destek sağlamak ve tarımsal üretimi arttırmak için ilçe genelinde 18 bin 600 Ceviz ve Badem fidanı dağıtımı yaptı.

Aliağa Belediyesi üreticilere destek sağlamak ve tarımsal üretimi arttırmak için ilçe genelinde 18 bin 600 Ceviz ve Badem fidanı dağıtımı yaptı. Aliağa Belediyesi’nin “Tarımsal Kalkınma ve Üreticiye Destek Projesi” kapsamında tüm mahallelerde üreticilere 18 bin 600 adet ceviz ve badem fidanı dağıtımı yaptı. 

 “Üretimde Bereket, Üreticimize Destek” adıyla Yeni Şakran’da başlayan ve Çaltılıdere, Güzelhisar, Samurlu, Uzunhasanlar, Kalabak, Hacıömerli, Karaköy, Bahçedere, Aşağı Şakran, Şehitkemal, Çoraklar, Bozköy, Horozgediği, Kapukaya, Karakuzu,  ,Yalı, Kazım Dirik, Atatürk, Kurtuluş, Kültür, Yeni ve Helvacı Mahallelerinde gerçekleştirilen fidan dağıtımları Siteler Mahallesinde son buldu.

Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından organize edilen dağıtım programında Aliağa genelinde toplam 18 Bin 600 adet ceviz ve badem fidanı üreticilere teslim edildi. “Tarımsal Kalkınma ve Üreticiye Destek Projesi’nin ilk desteklemeleri olan zeytin fidanın ardından Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen Ceviz, Badem fidanı dağıtım programına ceviz ve Badem üreticiliği yapmak isteyen tüm vatandaşlar dahil edildi. Aliağa Belediyesi’nin fidan dağıtımlarına yoğun ilgi gösteren üreticiler ve mahalle muhtarları desteklemelerin üreticiler için çok önemli ve yerinde bir karar olduğunu belirterek Aliağa Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Çaltılıdere Muhtarı Şenol Yoldaş “Fidan destekleri çiftçimize iyi geliyor. Başkanımız Serkan Acar’a teşekkür ediyorum”
Fidan dağıtımlarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Çaltılıdere Muhtarı Şenol Yoldaş “Bu tür fidan desteği çiftçimize iyi gelmektedir. Çiftçimiz fidanları tarlasına dikip gelir kaynağı elde ediyor. Geçen yılda zeytin fidanı desteği yapılmıştı. Bu sene de bademle ceviz desteği yapıldı. Umarım önümüzdeki yıllarda bu tür küçük çiftçilerimize destekler devam eder. Biz üreticiler çok memnunuz. Halkımız da memnun. Aliağa belediye başkanımız Serkan Acar'a çok teşekkür ediyorum” dedi.

aliaga-fidan-02.jpgaliaga-fidan-04.jpgaliaga-fidan-05.jpgaliaga-fidan-06.jpg

Hacıömerli Mahallesi muhtarı Suat Ural ise “Bu fidanların ücretsiz dağıtılması üretici için gerçekten çok iyi. Gerçekten çok iyi bir çalışma. Mahallem ve tüm üreticilerimiz adına Serkan başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi. 
Yeni Sakran’da fidan dağıtımına katılan Selim Erkmen ise “Çok güzel bir hizmet. Yazıldığım fidanlar gelmiş, ceviz ve badem fidanlarımı alacağım. Onları en kısa sürede toprakla buluşturacağım. Bu konuda Aliağa Belediyesine yaptığı çalışmalardan dolayı, özellikle tarımsal çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Üreticiler Aliağa Belediyesinden Teknik Destek Alabilecek
Aliağalı üreticilerin fidan dağıtımlarına göstermiş olduğu ilgi ve alakadan memnun kaldıklarını belirten Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Adil Çağlar, “Tarımsal Kalkınma ve Üreticiye Destek Projesi” kapsamında ilk olarak geçen yıl zeytin fidanı dağıtımlarını gerçekleştirdiklerini ve şimdi de ceviz ve badem fidanları dağıtımı yapıldığını belirtti.
Müdür Çağlar, Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde Tarımsal Kalkınma ve Üretici Danışma Ofisi kurulduğunu, Aliağa’daki tüm vatandaşların tarımsal danışma ofisinden sürekli olarak teknik destek alabileceğini kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894