• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 25 °C
  • Aydın 26 °C
  • Afyon 23 °C
  • Balıkesir 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Çanakkale 19 °C
  • Muğla 26 °C
  • Uşak 23 °C

Taner Acar: “Foçayı Ranta Teslim Etmeyeceğiz”

Taner Acar: “Foçayı Ranta Teslim Etmeyeceğiz”
Cumhur İttifakı Foça Belediye Başkan Adayı MHP’li Taner Acar seçim çalışmaları kapsamında turizmcilerle buluştu.

Cumhur İttifakı Foça Belediye Başkan Adayı MHP’li Taner Acar seçim çalışmaları kapsamında turizmcilerle buluştu. Acar, Foça’nın dünya çapında bir turizm kenti olması için gerekli her şeye sahip olduğunu ama ilgisiz yönetimlerin elinde 1980’li yıllarını arayan, kirlilik ve rantla boğuşan bir yer haline geldiğini iddia etti.  Acar, burada doğduğunu, burada öleceğini, seçilsede, seçilemesede Foça’da yaşamaya devam edeceğini” söyledi. 
   
Yapılan toplantıya, Ak Parti Foça İlçe Başkanı Ümit Arslan, Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Teşkilatı üyeleri, ilçede çeşitli alanlarda faaliyet gösteren turizmciler, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 

FOTAV KURULMALI 
Bilge Durdu İşler’in sunumu, ilçe tarihi, tesisleşmedeki gelişmelerle ilgili görsellerin izlenmesinin ardından açılış konuşmasını Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED) Başkan Yardımcısı, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler yaptı. İşler; konuşmasında Foça turizminin gelişmesine, kentin fiziki durumunun olumsuz gelişmelere maruz kalması, tanıtım eksikliği ve çevredeki sanayi baskısının engel olduğuna dikkat çekti. Çözümün tüm turizm paydaşlarının işbirliğiyle sağlanabileceğine vurgu yapan Mehmet İşler; “Botav, Antav, İztav örneklerinde olduğu gibi Foça Tanıtım Vakfı(FOTAV) kurulmalıdır. Bu vakıf eliyle projeler üretilerek çeşitli kurum ve kuruluşlardan kaynak sağlanmalı, dünya ölçeğinde tanıtım yapılmalıdır. Ayrıca bölgemizin acilen Turizm Alanı ilan edilmesi, sanayi ve rant baskısının önüne turizm kimliği ve yasal korumayla çıkılması sağlanmalıdır.” Dedi. 

DÜNYA KENTİ OLMAMIZ GEREKİRKEN TUVALET VE RANT KONUŞUYORUZ 
Taner Acar ise konuşmasında Foça’nın sahip olduğu özellikleriyle dünya turizminden ciddi pay alması gerekirken ilçede tuvalet sorununun konuşulduğunu ve her mahallenin rant altında ezildiğini söyledi.  FOTAV’ın kurulması ve bölgenin turizm alanı ilan edilmesini sonuna kadar desteklediklerini belirten  Taner Acar; “Her mahallemiz bugün imar ve rant menfaati altında eziliyor. İnanılmaz derecede ve her yerde başlatılan inşaatlar, şuursuzca verilen inşaat ruhsatları, yeni sitelerin kurulmasıyla Yenifoça, Bağarası başta olmak üzere bütün Foça inanılmaz derecede kötüleşmeye başladı. Bu inşaat süreci bittiğinde ortaya ikinci bir Foça çıkacak. Fiziki koşulları nedeniyle bugün çok zor durumda olan mahallelerimiz var. Önce bu imar ve menfaat rantlarını durdurmak için en güçlü adımları atacağız ve ranta dur diyeceğiz. Çünkü Foça’yı ranta teslim ettiğimizde ekmeğimizi de kaybediyoruz. Elimizde çok güzel bir Foça değeri var. Bu değeri en iyi şekilde kullanmak, en iyi yollar, en iyi yöntemlerle, günümüzün modern, birleştirici istişare heyetleriyle doğru adımlar atarak, daha iyi hale getireceğiz. Maalesef yönetimlerin ilgisizliğinden ve umursamazlığından dolayı hepimiz daha zor bir Foça’da yaşamaya, işlerimizi daha zor yürütmeye, ekmeğimizi daha zor kazanmaya başladık.  Elimizdeki Foça elmas’ını parlatacak olan yine bizleriz. Gerenköy’ün verimli topraklarından, Gencelli’nin en ucunda oturan sakinimize kadar herkes aslında turizmden ekmek yiyor. Foça’yı turizm dolayısıyla seviyor ve Foça’da turizmden daha değerli bir şey görmüyor. 1980’ler Foça’sını, festivallerin, etkinliklerin yapıldığı, ailemizle birlikte güzel günlerin yaşandığı Foça’yı gördük. O yıllarda turizmde bir marka haline gelmiştik. Ama geçtiğimiz yıllarla bütün bu değerlerimizi kaybettik. Yollarımız, okullarımız, sağlık tesislerimiz artık yetmemekte.  Bu konularda birlikte bir yol haritası hazırlayıp ciddi adımlar atacağız.  Denizini, yeşilini, zeytinini, her şeyini en iyi şekilde değerlendirerek turizmde de, turizmi besleyen tarım, hayvancılık ve balıkçılıkta da yeniden marka olacağız.” Dedi. 

Acar; belediyenin başta çalışan maaşlarının ödenmesine ve acil ihtiyaçların giderilmesine yönelik olarak gerekli maddi kaynağın sağlanması için ilgili devlet kuramlarıyla görüştüklerini ve mazbatayı alır almaz bu kaynağı harekete geçirerek ödemelerin yapılacağını, aksayan hizmetlerin ilk günden itibaren yeniden verilmeye başlanacağını sözlerine ekledi. Toplantı katılımcıların soru ve önerilerinin dinlenmesi ve Acar tarafından cevaplandırılmasıyla sona erdi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894