• BIST 10643.58
  • Altın 2499.929
  • Dolar 32.215
  • Euro 34.8806
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 17 °C
  • Aydın 20 °C
  • Afyon 14 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Bursa 14 °C
  • Çanakkale 14 °C
  • Muğla 18 °C
  • Uşak 13 °C

Kılıçdaroğlu: İzmir çok güzel yönetiliyor

Kılıçdaroğlu: İzmir çok güzel yönetiliyor
İzmir’de kendisini havalimanında karşılayan partililere seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,“Bize mermi atabilirler, bize kurşun sıkabilirler, bizim üstümüze gelebilirler ama hiçbir baskıya boyun eğmeyeceğiz" dedi

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU İZMİR’DE BAŞBAKAN GİBİ KARŞILANDI 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balçova Belediyesi Şehit Polis Haluk Varlı Parkı’nın açılışına ve şehit aileleriyle iftar yemeğine katılmak için İzmir'e geldi. 

Yoğun programı arasında ayağının tozuyla İzmir'e gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Adnan Menderes Havalimanı’nda düzenlediği  basın toplantısında gündemi değerlendirerek çarpıcı açıklamalar yaptı.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

İZMİR TÜRKİYE’NİN DEĞİL DÜNYANIN GÖZBEBEĞİ.
“Değerli basın mensupları, Türkiye’nin batıya açılan, yani uygarlığa açılan kapısındayız, İzmir’deyiz. İzmir’de olmaktan son derece memnunum. İzmir sadece bu bölgenin değil, sadece Türkiye’nin değil aslında dünyanın gözbebeği. İzmir çok güzel yönetiliyor, bütün eksikliklerine karşın en iyi yönetilen illerimizden birisi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kredi notundan çok daha yüksek, onun için İzmir iyi yönetiliyor diyorum. 

İZMİR İYİ TÜRKİYE KÖTÜ
Peki, soruyu bir de Türkiye genelinde kendimize soralım. Acaba Türkiye iyi yönetiliyor mu? Bu konuda sokaktaki vatandaştan tutun sanayicisine kadar, akademisyeninden tutun sanatçısına kadar, toplumun her kesiminde ciddi bir kaygı var. Ve herkesin neredeyse ortak sorusu ‘Türkiye nereye gidiyor?’

İZMİR İYİ YÖNETİLİYOR TÜRKİYE KÖTÜ 
Türkiye iyi yönetilmiyor değerli arkadaşlarım, Türkiye iyi yönetilmiyor. Eğer bir ülkede patates üreticisi ektiği ürünün karşılığını alamazsa, çiftçi alın terinin karşılığını alamazsa, her gün şehit cenazeleri gelirse, terör bir ülkenin başına bela olmuşsa, 6 milyon gencimiz işsizlik belasıyla karşı karşıya ise, 17 milyon insan yoksulluk çekiyorsa, o ülke iyi yönetiliyor denemez. 

TERÖR BELASINDAN ARINDIRILMIŞ BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ
O zaman kendimize bu güzel günde, bu Ramazan gününde şu soruyu sormalıyız. 14 yılda Türkiye’yi bu hale kim getirdi? Eğer bu sorunun cevabını bulabilirsek, eğer bu sorunun cevabını kendi vicdanlarımızda sorgulayıp bulmaya çalışırsak, emin olun Türkiye’ye demokrasiyi biz getirmiş oluruz. Bu ülkenin insanları demokrasiyi getirmiş olur. Biz kendi ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Kendi ülkemizde; caddesinde, sokağında, tarlasında, fabrikasında huzur içinde yaşamak istiyoruz. Herkesin işi, aşı olsun istiyoruz. Terör belasından arındırılmış bir Türkiye istiyoruz. Hükümet olmanın temel amacı da budur. İnsanların sorununu çözmektir. Eğer hükümet bırakın insanların sorununu çözmeyi, kendisi sorunun kaynağı haline gelmişse vay o ülkenin haline. Bugün geldiğimiz nokta budur. 


BÜTÜN DÜNYA BUNUN FARKINDA
Belki bizi izleyen bazı arkadaşlarımız diyecek ki, bu kadar karamsar bir tablo çizilir mi? Emin olun daha karamsar, çizmek istemedim. Bu anlattıklarımdan çok daha karamsar bir Türkiye tablosu gündemimizde duruyor. Sadece siyasetçi olarak biz mi bunun farkındayız? Hayır. Bütün dünya bunun farkında, bütün uygar dünya bunun farkında. 


GÜZEL İZMİR’İMİZ
Bakın, sanki hiç seçimler olmamış gibi, biz yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Çünkü Türkiye’ye karşı, insanımıza karşı bizim bir sorumluluğumuz var. Cumhuriyetimizi yüceltmek istiyoruz, demokrasimizi özgürlükçü bağlamda derinleştirmek istiyoruz. Herkesin aşı, herkesin işi olsun istiyoruz. Herkes huzur içinde sofrasına otursun istiyoruz. Herkes televizyondan, radyolardan haberleri izlerken mutlu haberler alsın istiyoruz. Tek amacımız bu. Bu amaçla yola çıktık, bu amaçla yolumuza devam ediyoruz. Bu duraklardan birisi de bugün güzel İzmir’imiz”


YANINDAYIZ KILIÇDAROĞLU
Basın toplantısı sonrasında, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin turistler için tahsis ettiği üstü açık otobüsten partilileri selamlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için üzerinde “O atılan kurşun hepimize yanındayız Kılıçdaroğlu" yazılı pankart açıldı.


FERİŞTAHLARI GELSE BİZİ YILDIRAMAZ
 Kendisini havalimanı önünde bekleyen partililere seslenen  CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Sadece ve sadece bu güzel ülkede insanca yaşamak istiyoruz. Herkesin işi, aşı olsun istiyoruz. Bu güzel ülkede Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleri yaşasın istiyoruz. Sadece ve sadece bu güzel ülkede anneler çocuklarını okula güler yüzle göndersin istiyoruz. Meydanlarında fabrikalarında özgürce alın teri dökerek gezmek istiyoruz. Kimliği, inancı, yaşam tarzı ne olursa olsun tüm insanlarımızı kucaklamak istiyoruz. Bizim yüreğimizde kin nefret yok, sadece ve sadece insan sevgisi var. Bize mermi atabilirler bize kurşun sıkabilirler bizim üstümüze gelebilirler ama hiçbir baskıya boyun eğmeyeceğiz hiçbir baskıya. Feriştahları gelse bizi yıldıramaz, hiç endişe etmeyin. Yürekli olduğumuz sürece cesur olduğunuz sürece omuz omuza yürüyeceğiz. Çağdaş uygarlığa ulaşan bir Türkiye için sağ olun var olun” diye konuştu

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894