• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 18 °C
  • Manisa 14 °C
  • Aydın 18 °C
  • Afyon 14 °C
  • Balıkesir 11 °C
  • Bursa 15 °C
  • Çanakkale 16 °C
  • Muğla 15 °C
  • Uşak 14 °C

Faruk Özlü: "Şahıslardan ziyade İzmir kazansın"

Faruk Özlü: "Şahıslardan ziyade İzmir kazansın"
Mart 2024 yerel seçimlerine yönelik takvimini belirleyen AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi ismi aday göstereceği herkes tarafından merak edilirken, geçtiğimiz günlerde sürpriz bir isim ortaya çıktı.

Mart 2024 yerel seçimlerine yönelik takvimini belirleyen AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi ismi aday göstereceği herkes tarafından merak edilirken, geçtiğimiz günlerde sürpriz bir isim ortaya çıktı.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi aday adaylığı kulisleri de hareketlenmeye başladı. AK Parti'nin 2024 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün isminin geçtiği öne sürüldü.

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimleriyle ilgili Bir Tv’ye açıklamalarda bulunan Faruk Özlü, İzmir’den aday gösterileceği yönündeki haberleri ne doğruladı ne de yalanladı. Açıklamasında “Şahıslardan ziyade İzmir kazansın” diyerek, kapıyı aralık bırakan Özlü’nün İzmir’den aday gösterilme ihtimali bile İzmir’in sağ cenahında sevinçle karşılandı. 

Kulislere bomba gibi düşen “Faruk Özlü'nün İzmir için kolları sıvayacağı” iddiası, yazılı ve görsel basında da geniş yer buldu. Faruk Özlü’nün İzmir'den aday gösterileceği yönünde herhangi bir resmi bir açıklama olmamasına rağmen Faruk Özlü isminin İzmir ile anılması, sosyal medyada da gündem oldu ve İzmirli vatandaşlar tarafından çok sayıda birbirinden olumlu yorum ve paylaşımların yapıldığı gözlendi.

Bakanlığı döneminde, İzmir için birbirinden önemli projelere imza atan Özlü’nün İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığına aday gösterilip seçilmesi halinde,  Türkiye yüzyılında, İzmir için büyük bir şans olacağını dile getiren İzmirli vatandaşlar; sağ seçmeni kucaklayacak bir deneyime ve profile sahip olan Özlü’nün bugüne kadar üstlendiği görevlerde gerçekleştirdiği, büyük projelerin altından başarıyla kalktığına işaret ediyor.

İZMİR’İN KAZANMASININ ESAS OLMASI ÖNEMLİ

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek ve büyük çekişmeye sahne olacak olan yerel seçimler ile ilgili açıklamalarda bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, AK Parti’nin İzmir adayı olacağı yönündeki söylentileri de değerlendirdi.  İzmir'in kazanmasının esas olduğunun altını çizen Özlü: “Şu anda seçim sürecine girmek üzereyiz ki henüz daha seçim süreci resmen başlamadı. Ama hem İzmir’deki siyasilerin hem de AK Parti Genel Merkezi’nin değerlendirmeleri devam ediyor. Bu süreçte ve bu değerlendirmeler sonucunda İzmir için en uygun isim kim olacaksa onun seçilmesinin doğru olacağını düşünüyorum. Bu seçim yapılırken de İzmir’in kazanmasının esas olması önemli bence. Şahıslardan ziyade İzmir kazansın diyelim” diye konuştu.

YÜKSEK TEKNOLOJİ İÇİN İZMİR'İN YAPISI UYGUN

Bakanlık döneminde İzmir için 2 mega proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden Faruk Özlü, “Bakanlık dönemimde İzmir için 2 mega proje üzerinde çalışmıştık. Bunlardan birisi Teknoloji Üssü İzmir Projesi. Özellikle bu yüksek teknoloji enstitüsünün bulunduğu bölgede yaklaşık 138 bin dönüm bir arazi vardı. Orada bir silikon vadisi kurulmasını öngörmüştük. Bunun da çalışmalarını bir danışman firmayla birlikte yapmıştık. Özellikle bu yüksek teknoloji konusunda İzmir’in coğrafyası ve sosyolojik yapısı çok uygun. Beyaz yakalı dediğimiz yazılımcılar, ileri teknoloji çalışan kişiler için İzmir çok muhteşem bir yer. Bu projeyi ben çok önemsemiştim, daha sonra bir ara durdu. Ama şu anda kısmen de olsa yürüyen bir proje. Ama gönlümüz arzu eder ki Kocaeli’ye bağlı bir şube gibi değil de İzmir’e özgü ve  İzmir’in merkez alındığı bir proje olarak yürümesinde, büyümesinde fayda var. İkinci projemiz İzmir’e bakanlık dönemimde bir mega endüstri bölgesi kurulmasıydı. Biliyorsunuz mega endüstri bölgeleri OSB’ler ülkenin çok üstünde yapılar, özellikle Singapur modelini biz esas almıştık. İzmir’e bir Singapur modeli getirebilir miyiz diye çalışmıştık. O da şu anda Çandarlı’da bulunan liman arkasındaki bölgeyi öngörüyordu. Bu projeler hâlâ İzmir için önemli ve geçerli projeler” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894