• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 14 °C
  • Aydın 16 °C
  • Afyon 10 °C
  • Balıkesir 11 °C
  • Bursa 14 °C
  • Çanakkale 14 °C
  • Muğla 14 °C
  • Uşak 10 °C

Hamza Dağ’dan Bergama’da Tarım Lansmanı

Hamza Dağ’dan Bergama’da Tarım Lansmanı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Bergama ilçesindeki Ilıca Tesisleri’nde gerçekleştirilen Bakırçay Havzası Tarım ve Hayvancılık Proje Tanıtım Toplantısı’nda, tarım ve hayvancılığa ilişkin projelerini anlattı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Bergama ilçesindeki Ilıca Tesisleri’nde gerçekleştirilen Bakırçay Havzası Tarım ve Hayvancılık Proje Tanıtım Toplantısı’nda, tarım ve hayvancılığa ilişkin projelerini anlattı.

Tarım odaklı projelerini açıklayan Dağ’a, Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Doğruer, AK Parti Bergama İlçe Başkanı Sebahattin Güzel, Kınık Belediye Başkan Adayı Sami Mollaahmet, Bergama ve Kınık Meclis Üyeleri eşlik etti.

ÇİFTÇİLERİMİZ RAHAT EDECEK
Dağ, Nazım Hikmet’in bir şiiriyle sözlerine başlarken, “Toprak emek ister, emek veren herkesin yüzü gibi güler. Yaşamak, umut etmek ve sevmek gibi, üretmek de güzel şey be kardeşim. Hele toprağın dilinden anlarsan, hele toprağa sevda katarsan, yaşamak ne güzel şey be kardeşim. Nazım Hikmet'in bu dizeleri, bizlere emeğin kıymetini, mükafatını ve toprağın cömertliğini net şekilde ifade ediyor. Biz de bugün bu toplantıda, toprağın dilinden konuşmak ve ona katacağımız sevdayı Bergama’mıza anlatmak için bir araya geldik. Şehrimiz, her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık alanında da eşsiz bir potansiyele sahiptir. Temel hedefimiz, bu potansiyeli süreklilik arz eden bir bereket ve zenginliğe dönüştürmektir.“ dedi.

PROJELER 5 BAŞLIKTA TOPLANARAK SUNULDU
Projelerini 5 ana başlıkta topladığını ifade eden Dağ, “İzmir Makina Parkları, Tarım ve Hayvancılıkta Büyükşehir Destekleri, Büyükşehir Tarım ve Hayvancılık Tesisleri, İzmir’in Eşsiz Köyleri, İzmir'in Eşsiz Köylerine Kapsamlı Desteklerimiz şeklindedir.” 

DAĞ’DAN BAKIRÇAY’A TAM DESTEK
Projelerini tek tek detaylı bir şekilde sunan Dağ: “Teknolojinin doğru kullanımıyla maksimum verim almak için çiftçilerimizin iş yükünü hafifleteceğiz, küçük işletmeler ve üreticiler için yem, ilaç ve gübre desteği uygulamalarını devamlı hale getireceğiz, Kozak Fıstık Araştırma ve Rehabilitasyon Enstitüsü'nü Bergama’mıza kazandıracağız, Bakırçay zeytinyağını markalaştıracağız, bu bölgenin balı için hem üreticimizi destekleyip hem de bir marka haline getireceğiz, süt toplama merkezleri kurarak soğuk süt depolama tesislerinin sayısını artıracağız, 40 farklı sektörden en az 2 bin işçinin istihdamını sağlayacağız, zengin tarım ürünlerini öne çıkarmak ve turizmi canlandırmak için Tematik Köy Projeleri'ni hayata geçireceğiz, yolüstü tarım pazarları projesini hayata geçireceğiz, tarla sulama suyu projelerini ihtiyaç olan bölgelerde hayata geçireceğiz ve damla sulama için hortum ve ekipman desteklerinde bulunacağız” ifadelerini kullandı.

DAĞ: “BERGAMA’DA FIRSAT VERİN”
Dağ, konuşmasında geçmişten örnekler vererek "2019 yılının başında bu bölgede yaptığımız bir programda Bergamalılara genel başkan yardımcısı olarak 'İzmir-İstanbul Otoyolu bitti bitecek, burayı ayağa kaldıracağız. Bergama İzmir'in parlayan yıldızı olacak' dedim. Adayımız Sadık Doğruer de Kınık'ta 10 yıl efsane belediye başkanlığı yaptı. Ona bir fırsat verin. Büyükşehir belediye başkanı olarak benimle birlikte bugüne kadar yaptıklarımız ve tecrübelerimiz geleceğe dönük büyük işler yapacağımızın göstergesidir" dedi.

TOPRAĞI BİRLİKTE AŞ EDELİM
Tanıtım lansmanının sonuna gelirken konuşan Dağ: “Gelin 31 Mart'ta başaralım ve 1 Nisan'dan itibaren; toprağı birlikte aş edelim, emeğin mükafatını hep birlikte alalım. Konuşmamı sonlandırırken, davetimize icabet ettiğiniz için her birinize şükranlarımı sunuyorum. “Eşsiz İzmir” yürüyüşümüze sunduğunuz, sunacağınız katkılar için sizlere ve tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894