• BIST 10759.56
  • Altın 6222.13
  • Dolar 49.9259
  • Euro 55.7152
  • İzmir 20 °C
  • Manisa 19 °C
  • Aydın 19 °C
  • Afyon 16 °C
  • Balıkesir 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Çanakkale 17 °C
  • Muğla 14 °C
  • Uşak 15 °C

Foça Dörtlükleri

Foça  Dörtlükleri
Bir süredir yaz aylarını Foça’da geçiren Ataol Behramoğlu Özlem ve Yaz “Foça Dörtlükleri” adlı yeni şiir kitabıyla ülkemizin bu güzel ve özgün yöresini edebiyata taşıyor.

Bu şiir türündeki özel ustalığını “Kızıma”, “Cellat”, ”Bir Aydın Tipine”, “Dostları Özlemle Kucaklamayı Unutma”, “Durdum Baktım Arkandan” gibi çoğu ünlü müzik ustalarınca bestelenmiş, dilden dile dolaşan dörtlükleriyle kanıtlamış olan şair Özlem ve Yaz “Foça Dörtlükleri”nin bütün dizelerinde duyumsanan bir yaşama sevinci atmosferinde duygu, gözlem ve renk algımızı genişletip derinleştiriyor.
 
Ressam Sali ise Ataol Behramoğlu’nun dizelerinden esinlenerek yaptığı ve seçtiği desenleriyle Foça’yı ve “Foça Dörtlükleri”ni görsel sanatların büyüleyici dünyasıyla buluşturuyor.

Kaynak: http://www.kitapyurdu.com/kitap/ozlem-ve-yaz/402275.html&publisher_id=217​

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894