• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3338
  • Euro 35.1962
  • İzmir 7 °C
  • Manisa 7 °C
  • Aydın 5 °C
  • Afyon 1 °C
  • Balıkesir 1 °C
  • Bursa 4 °C
  • Çanakkale 5 °C
  • Muğla 6 °C
  • Uşak 1 °C

Türkiye’nin Aklı 31 Mart’ta Yapılacak Yerel Seçimlerde

Türkiye’nin Aklı 31 Mart’ta Yapılacak Yerel Seçimlerde
Medya Takip Merkezi (MTM), Ocak ayında yaşanan Türkiye gündemini araştırdı

Medya Takip Merkezi (MTM), Ocak ayında yaşanan Türkiye gündemini araştırdı. Buna göre, Ocak ayının başlıca konusu, yaklaşmakta olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri, bir diğer deyişle “yerel seçimler” oldu. İşte MTM’nin siyaset gündemini mercek altına aldığı araştırmanın detayları…

Seçim takviminde oy verme zamanı yaklaşırken, partiler arası ittifak çalışmaları da yeni tartışmaların ve uzlaşmaların kapısını aralıyor. Yaşanan çeşitli gelişmeler, zaman zaman çatlak sesleri beraberinde getirirken, partilerin içindeki bazı isimler ittifaklara karşı sert tepki gösteriyor, bazı isimler ise tüm ittifak seçeneklerine kapılarını kapatıyor.

Cumhur İttifakı cephesinde, uzun vadeli planların yapıldığına yönelik açıklamalar dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı’nı Türkiye’nin beka meselesi olarak gördüklerini belirterek, “Bizim bu ittifakımız, temennim ve duam odur ki inşallah pazara kadar olmaz, mezara kadar olur. Yedi düvel Türkiye’ye karşı mücadele veriyor. Bu mücadelede asla pes etmememiz lazım, asla bir kayba uğramamamız lazım” ifadelerini kullandı. 

Medya Takip Merkezi’nin Ocak ayı kapsamında yaptığı araştırmaya göre yerel seçimler 161 bin 676 haberle Türkiye’nin siyaset gündeminde en çok konuşulan konuların başında geldi.

FIRAT’IN DOĞUSU VE MÜNBİÇ HAKKINDA YAPILAN AÇIKLAMALARLA TERÖRLE MÜCADELE KONUSUNA VURGU YAPILDI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Zeytin Dalı Harekatı'nın birinci yıl dönümünde sınır hattındaki birliklerde denetleme ve incelemelerde bulundu. Terörle mücadelenin son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceğini belirten Akar, Fırat'ın doğusu ve Münbiç'teki terör hedeflerine ilişkin, "Yeri ve zamanı geldiğinde buradaki operasyonlarla gereken yapılacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, Menbiç ve Fırat’ın doğusu için ABD’nin verdiği sözleri tutmasını beklediklerini ifade ederek, “Tehdidi görürsek gerekeni yaparız.” sözleriyle dikkat çekti. Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon hazırlıkları, terörle mücadele konusunu 51 bin 741 haber yansıması ile gündeme taşıdı.

TOPLUMUN BİRÇOK ALANINDA ÖNEMLİ DÜZENLEMELER İÇEREN TORBA YASA İLE İLGİLİ TARTIŞMALAR SÜRÜYOR

İçerisinde farklı pek çok önemli kanun değişikliğini barındıran 71 maddelik torba yasa görüşmeleri, mecliste devam ediyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde özellikle son yıllarda sıkça başvurulan ‘torba yasa’ yöntemi ve ikincil mevzuatlarla yapılabilecek değişikliklerin bile kanun teklifi metinlerine taşınmasına gelen eleştiriler, Cumhurbaşkanlığı’nca masaya yatırıldı. Yasa metinlerinin kısa ve öz olması, ana çerçevenin yasalarda çizilmesi, alt detaylarının ise yönetmelik veya kararnamelerle düzenlenmesine yönelik bir çalışma yapıldığı öğrenildi.

MTM’nin raporuna göre, TBMM’de kanun teklifi kabul edilen torba yasaya dair gelişmelerin Ocak ayında 2 bin 658 haberle medyada yer aldığı tespit edildi.

OCAK AYINDA ÖNE ÇIKAN DİĞER GELİŞMELER…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 18 Mart 2017'de temelini attığı 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Avrupa tarafındaki kule kesonu, TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın katılımıyla düzenlenen törenle denizle buluşturuldu. 18 Mart 2022'de tamamlanacağının açıklandığı köprü, Ocak ayında 2 bin 521 haberin konusu olmuştu.

Yeni askerlik sistemi hakkında ise 19 Ocak tarihinde sıcak bir gelişme yaşandı. Milli Savunma Bakanlığı Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Deniz Binbaşı Nadide Şebnem Aktop, tek tip askerlik olarak gündemde yer alan yeni askerlik sistemi hakkında bazı bilgiler verdi. Aktop, bu çalışma ile "bedelli", "dövizli askerlik" gibi tartışmalarının önüne geçmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Kulislerdeki iddialara göre bedelli askerlik uygulamasının kalıcı hale getirilmesine yönelik alternatif üzerinde de çalışılıyor. “Üç aylık zorunlu temel askerlik eğitiminin ardından yükümlülerin belli bir bedel karşılığında geri kalan süre için askerliği yapmış sayılmaları” da seçenekler arasında bulunuyor.

Yeni askerlik sistemine ilişkin taslakta 6-9-12 olarak belirtilen süre seçeneklerinde 3 ay süreli temel eğitim şartının bulunduğu öğrenildi. Hakkındaki gelişmelerin merakla beklendiği yeni askerlik sistemi, MTM’nin aynı raporuna göre, 2 bin 455 haberle konuşuldu. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894