• BIST 13671.69
  • Altın 6601.93
  • Dolar 45.613
  • Euro 53.0398
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 23 °C
  • Aydın 26 °C
  • Afyon 17 °C
  • Balıkesir 22 °C
  • Bursa 19 °C
  • Çanakkale 24 °C
  • Muğla 22 °C
  • Uşak 16 °C

Nazilli’deki Kültür Varlıkları Koruma Altına Alınıyor

Nazilli’deki Kültür Varlıkları Koruma Altına Alınıyor
Türkiye'de en fazla antik kente sahip illerin başında yer alan Aydın'da kültür varlıkları tek tek toplanıp muhafaza altına alınıyor.

Türkiye'de en fazla antik kente sahip illerin başında yer alan Aydın'da kültür varlıkları tek tek toplanıp muhafaza altına alınıyor. Çalışmalar kapsamında Aydın Müze Müdürülüğü Nazilli ilçesinde çalışma başlatıp kültür varlıkları koruma altına alıyor.

Aydın Müze Müdürlüğü ve Nazilli Belediyesi tarafından Nazilli ilçesinde yapılan çalışma kapsamında, ilçedeki korumasız durumda olan mimari eserler tespit edilip, Aydın Müze Müdürlüğü denetiminde toplatılarak koruma altına alınıyor. Bu kapsamda Nazilli'nin gecekondu mahallelerindeki evlerin bahçelerinde tespiti yapılan yazıtlı mezar taşları Nazilli Etnografya Müzesi'ne teslim edildi.

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Teslim edilen "Hamam Kurnası" ile altı adet mimari parça Sümer Park'ta sergilenecek. İlçemizin tarihini ve kültürünü yansıtan bu çalışmalarımız devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

Nazilli’deki Kültür Varlıkları Koruma Altına Alınıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894