• BIST 11003.1
  • Altın 5777.2
  • Dolar 42.5244
  • Euro 49.6169
  • İzmir 12 °C
  • Manisa 11 °C
  • Aydın 12 °C
  • Afyon 9 °C
  • Balıkesir 5 °C
  • Bursa 14 °C
  • Çanakkale 15 °C
  • Muğla 8 °C
  • Uşak 12 °C

Muğla’da Termometre Çıldırdı: 47 Derece

Muğla’da Termometre Çıldırdı: 47 Derece
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Afrika'dan gelen çöl sıcakları uyarısı sonrası Muğla'da Mayıs ayı tarihinin en yüksek sıcaklığı ölçüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Afrika'dan gelen çöl sıcakları uyarısı sonrası Muğla'da Mayıs ayı tarihinin en yüksek sıcaklığı ölçüldü. Menteşe ilçesinde termometreler 12.00-13.00 arası 46, 13.00-13.30 arası da 47 dereceyi gördü.

80 yıl önce Mayıs ayında 38 derece ölçülen sıcaklık yakın tarihin en sıcak Mayıs ayı olarak tarihe geçerken, 47 derece ölçülen sıcaklığın da Muğla tarihinde ilk defa görüldüğü açıklandı. Geçen yılın aynı döneminde Muğla'da ölçülen hava sıcaklığı 28 derece oyarak ölçülürken, bu yıl 19 derece daha yüksek ölçüldü.

20 yaş altı ve 65 yaş üstünün sokağa çıkma kısıtlamasının bulunduğu Muğla'da, aşırı sıcak nedeniyle sokaklarda araçlardan başka kimse bulunmaması dikkat çekti. Parklarda da serinlemek için sokağa çıkmayan 20-65 yaş arasındaki Muğlalılar kendilerini doğal izole etmeyi tercih etti.

Termometrenin 47 derece olduğunu gören bir vatandaş, "Termometre 47 dereceyi gösteriyor. Muğla'da şimdiye kadar böyle sıcaklık görülmemiştir görmedim. İlk defa böyle bir şeye şahit oluyorum" dedi.

Muğla’da Termometre Çıldırdı: 47 Derece

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894