• BIST 14458.98
  • Altın 6968.26
  • Dolar 47.9391
  • Euro 56.1026
  • İzmir 28 °C
  • Manisa 24 °C
  • Aydın 25 °C
  • Afyon 16 °C
  • Balıkesir 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Çanakkale 22 °C
  • Muğla 21 °C
  • Uşak 18 °C

Kozak Yaylası Geleneksel Kermes Etkinliği ile Şenlendi

Kozak Yaylası Geleneksel Kermes Etkinliği ile Şenlendi
86 yıldır devam eden Bergama Kermes Festivalleri'nin değişmezi geleneksel son gün etkinliği Kozak Yaylası'nda vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

86 yıldır devam eden Bergama Kermes Festivalleri'nin değişmezi geleneksel son gün etkinliği Kozak Yaylası'nda vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti. 

Kozak gününde konuşan Belediye Başkanı Hakan Koştu, 86 yıldır aralıksız süregelen kermes festivallerinin en önemli özelliğinin geçmişten günümüze geleneklerin taşınmasına araç olduğuna dikkat çekti.
Her yıl olduğu gibi bu yılda Bergama Kermesi’nin son günü, gündüz etkinlikleri bölümünde Kozak Yaylası’ndaki şenlik halk oyunları gösterileri ile başladı. Daha sonra Türk Halk Müziği Sanatçısı Hale Yamaner'in konseri ile devam etti. Kozak Yaylası'nda bulunan mahallelerde ikamet eden vatandaşların birbirinden güzel yöresel lezzetleri misafirlerle buluşturduğu etkinliklerde ayrıca Bergama Belediyesi çevre faaliyetleri kapsamında, Ali Rıza Eroğlu İlkokulu tarafından düzenlenen Geri Dönüşüm Malzemelerden Oluşan Kıyafet Defilesi gerçekleştirildi.
Etkinliğe yoğun ilgi gösteren vatandaşlara Belediye Başkanı Hakan Koştu, yaptığı konuşmasında teşekkür etti.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894