• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 16 °C
  • Aydın 14 °C
  • Afyon 9 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Çanakkale 15 °C
  • Muğla 14 °C
  • Uşak 13 °C

Kaybedecek çok şeyimiz var

Kaybedecek çok şeyimiz var
TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı, askeri darbe girişimi üzerine yaptığı açıklamada

TÜGİAD TÜRKİYE’Yİ İÇ SAVAŞA GÖTÜRECEK BİR KAOSA İZİN VERİLMEMESİNİ İSTEDİ
KAYBEDECEK ÇOK ŞEYİMİZ VAR

TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı, askeri darbe girişimi üzerine yaptığı açıklamada, herkesten sağduyulu düşünmesi ve hareket etmesini isteyerek; “Kaybedeceklerimiz çok fazla… İnsanlarımızı ve demokratik değerlerimizi korumalıyız. TBMM gibi halkın iradesinin sembolünün bombalanması kabul edilemez.” dedi.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı, Türkiye’de yaşanan askeri darbe girişimiyle ilgili olarak endişelerini dile getirerek Türkiye’nin böyle bir resmi hak etmediğini dile getirdi. Herkesi soğukkanlı olmaya davet eden Çuhacı’nın açıklaması şöyle:

“Akşam saatlerinde başlayan ve ne olduğunu gece saatlerinde anlayabildiğimiz darbe girişimi gerçekten endişe vericidir. Emir komuta zincirinin kırıldığı bir darbe girişim ile karşı karşıya olduğumuzu üzülerek teşhis etmiş bulunuyoruz. Biz, ülkemizdeki her sorunun anayasa ve yasalar çerçevesinde, demokratik teamüllerimizi ve değerlerimizi koruyarak çözmekten yanayız. Türkiye olarak kaybedecek çok fazla şeyimiz var. İnsanlarımızı ve demokratik değerlerimizi korumalıyız. Asker, polis, sivil halk her kim olursa olsun ülkemizin insanlarının birbirine düşmemesi için tüm görüş ayrılıklarımızı bir kenara bırakarak demokrasimize ve ülkemize sahip çıkmalıyız. TBMM gibi halkın iradesinin sembolünün bombalanması kabul edilemez. Demokrasimize ve halkımızın iradesine sahip çıkıyoruz; halkımızın iradesine saldırı anlamı taşıyan bu darbe girişimini kınıyoruz.”

TÜGİAD hakkında
1986 Yılında kurulan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Türkiye’de genç işadamlarının en geniş profilde bir araya geldiği ilk ulusal ve tek uluslararası yetkinliğe sahip dernektir.
Otomotiv yan sanayi, inşaat – yapı malzemeleri, tekstil, turizm, gıda – tarım – hayvancılık, enerji – yeşil ekonomi, kimya, maden – metal işleme, makine – imalat sanayi, mobilya – kerestecilik, lojistik, bilgi teknolojileri, medikal ekipmanlar, finansal hizmetler – danışmanlık, dış ticaret ve diğer hizmetler başta olmak üzere farklı sektörleri temsil eden 21 – 45 yaşları arasında 850 genç girişimci üyesi ile TÜGİAD bugün, 500 bin kişilik bir istihdam gücünü ve yaklaşık 18 Milyar Dolarlık bir ihracat hacmini temsil etmektedir.
G20 Genç Girişimciler İttifakı’nda (G20 GGİ) Türkiye’yi temsil eden TÜGİAD, aynı zamanda ittifakın stratejik planlama ve iş planından sorumlu icra kurulu üyesidir. TÜGİAD, 84 ülkede 200 bin genç girişimciye ulaşmayı hedefleyen MAME’de (Akdeniz – Afrika ve Orta Doğu Genç Girişimciler İletişim Ağı) kurucu üye ve kurumsal yapılanmadan sorumlu icra kurulu üyesidir. 
1993 Yılından itibaren Brüksel’de AB nezdinde Daimi Temsilciliği bulunan TÜGİAD, 45 bin üyesi bulunan Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu (YES) Başkan Yardımcısıdır.
Türkiye genelinde 115'i bayan olmak üzere 850 üyesi bulunan TÜGİAD yaş ortalaması 35 olan üye profili ile ülkenin önemli bir çoğunluğunu temsil eden dinamik bir işadamı ve sanayici profiline sahiptir.
Yıllık ciroları yaklaşık 50 milyar dolar olan TÜGİAD üyesi genç işadamlarının yatırım ve girişimleri ülke ekonomisinde önemli bir yer tutmaktadır. İnşaat, tekstil, dış ticaret, otomotiv yan sanayi, turizm, gıda, makine, motor ve diğer metal ürünler imalatı sektörleri başta olmak üzere TÜGİAD üyelerinin toplam 60 sektörde ağırlığı hissedilmektedir.
Ortalama yıllık 18 milyar dolar ihracat, 23 milyar dolar ithalat yapan TÜGİAD üyelerinin en çok dış ticaret yaptığı ülkeler ise; Almanya, İtalya, İngiltere, ABD, Fransa, Rusya, İspanya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri, komşu ülkeler, Türk Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkeleridir.
TÜGİAD Başkanları
1986 - 1994 Kurucu ve Onursal Başkanımız Sayın Cefi KAMHİ,
1994 - 1998 Sn. Murat BEKDİK
1998 - 1999 Sn. Hamdi AKIN
1999 - 2002 Sn. Muharrem YILMAZ
2002 - 2004 Sn. Hayati KAYA
2004 - 2008 Sn. Murat SARAYLI
2008 - 2010 Sn. Lütfü KÜÇÜK
2010 - 2012 Sn. Murat ÇOSKUNKAN
2012 – 2015 Sn. Ali YÜCELEN
2015 - …..    Sn. Rahmi ÇUHACI
Detaylı bilgi için: www.tugiad.org.tr web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
G20 Genç Girişimciler İttifakı Hakkında 
G20 Genç Girişimciler İttifakı (YEA), G20 ülkelerinde ekonomilerdeki yenilenmeleri yönlendirme, iş hacmi yaratma, yenilik ve sosyal değişim yaratma amacı taşıyan ve girişimciyi odak alan organizasyonların bir araya gelmesinden oluşmaktadır. YEA, G20 ülkelerinde genç girişimcilik konusunda sınırlar arası deneyimleri paylaşma, pozitif bir yön değişimi yaratma, genç girişimciler için global bir iletişim ağı oluşturma ve en önemlisi dünya çapında girişimcilik açısından işbirliği oluşturacak bir dayanışma ortamı yaratma amacıyla kurulmuştur. Bilgi için: www.g20yea.com

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894