• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 17 °C
  • Aydın 15 °C
  • Afyon 15 °C
  • Balıkesir 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Çanakkale 13 °C
  • Muğla 14 °C
  • Uşak 16 °C

KAMKODER'in Yıl Dönümü Kutlaması Aliağa'da Gerçekleşti

KAMKODER'in Yıl Dönümü Kutlaması Aliağa'da Gerçekleşti
Türkiye’de kamyoncu esnafı ve çalışanlarını direkt temsil eden ilk ve tek dernek.” olarak 2015 yılında kurulan KAMKODER’in kuruluş yıldönümü ve kamyoncular vizyonu tanıtım kokteyli Aliağa’da gerçekleştirildi.

Türkiye’de kamyoncu esnafı ve çalışanlarını direkt temsil eden ilk ve tek dernek.” olarak 2015 yılında kurulan KAMKODER’in  kuruluş yıldönümü ve kamyoncular vizyonu tanıtım kokteyli Aliağa’da  gerçekleştirildi.

Yalı  Mahallesi'nde  bir  otelde  gerçekleştirilen programda “Türkiye Yüzyılı Kamyoncular Vizyonu”nun da tanıtımı yapıldı. Programa, dernek başkanı Osman Karademir, dernek başkan yardımcısı Erkut Meriç, dernek koordinatörü Halis Tok,Eski Helvacı Belediye Başkanı Hüseyin Şengül , AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Demir ve kamyoncu esnafı katıldı.

Saygı  duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Aliağa Müftüsü Ramazan Coşkun’un okuduğu dua ile başlayan  program  K AMKODER tanıtım filmi izle devam etti.
Kamyoncuları Koruma ve Kalkındırma Derneği (KAMKODER) Başkanı Osman Karademir , yaptığı konuşmada   Kamyoncu esnafını tek bir çatı altında toplama amacı ile çalışmalarını sürdürdüklerini  dile  getiren Başkan Osman Karademir, Derneğin kurulduğu andan itibaren gönüllük esası ile faaliyetlerine devam ettiklerini, ayrıca herhangi bir beklentileri olmaksızın ‘Sektörün Sesi’ olmak istediklerini, bu yolda önemli bir misyon üstlendiklerini vurguladı.
KAMKODER Başkanı Osman Karademir “KAMKODER, 16 Aralık 2015 yılında kamyoncu esnafı ve çalışanlarının mesleki sorun ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek toplumsal bir iletişim aracı olarak kurulmuştur. Derneğimiz Türkiye’de kamyoncu esnafın ve çalışanları direkt temsil eden ilk ve tek dernek olarak 8. Yılına girmiştir. Şahsım olarak 1995 yılından itibaren Aliağa’da Lojistik sektörü içerisindeyim. Yıllardır gözlemlediğim ve yaşadığım kamyoncu esnafı ve çalışanları içerisinde ihtiyaç ve sorunlara çözüm üretecek bir proje hayalim vardı. 2015 yılında bu konuda önemli bir adım olan derneğimizi kurarak sosyal ve gönüllü kurucu başkanı olmak nasip oldu.” Dedi.

“Yük olmaya değil yük almaya geliyoruz”

Konuşmasına kamyoncu sektörü ve KAMKODER’in hedefleri ve projelerini açıklayarak devam eden Karademir  Derneklerinin Aliağa liman bölgesinde pilot bölge çalışmalarına başladığını, kurulduğu tarihten itibaren çeşitli etkinlikler ile sosyal sorumluluk projeleri yürüttüğünü . kaydeden Karademir, Ülkemizde 780 bin km2 içerisinde 85 milyon vatandaşımızın her türlü ihtiyaçlarını taşıyan emekçi kardeşlerimiz, taşımacılık sektöründe 850 binin üzerinde kayıtlı kamyon ile sektörün  lokomotifi olarak hareket eden, ülkemizin dört bir köşesine yük taşımacılığı ile hizmet etmekte olan önemli bir meslek kolu olduğunu söyledi
Başkan Karademir, “Kuruluş günümüz olan 16 Aralık tarihinin ‘Türkiye Kamyoncular Günü’ olarak anılması için gerekli resmi çalışmaları başlattık. Bunun yanı sıra 2023 itibari ile Aliağa Belediyesi ile istişare yapılarak her yıl düzenli bir şekilde geniş katılımlı Kamyoncular Festivali yapmayı planlıyoruz. Yurt içi ve yurt dışında lojistik sektörü ile ilgili etkinliklere katılımların sağlanması ve bu konuda sektörün sorunlarına yönelik çözümler ile ilgili yetkili makamlara tasarılar, projeler ve yöntemler sunulacak. Teknoloji çağı kapsamında KAMKODER dijital uygulaması ile; destek, yardım hattı ve çağrı merkezi uygulamalarını hayata geçireceğiz. Karayolları taşımacılığı kapsamında kamyoncu esnafı ve çalışanlarının yaşadığı sorunlar ve çözümler konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza gerekli proje ve öneriler raporlar halinde sunulacak. Eğitim kurumları ve üniversiteler ile Ulaşım ve Lojistik sektörüne yönelik projeler kapsamında paneller, seminerler ve eğitimler düzenlenecek. Bunların yanı sıra kamyoncu esnafı ve çalışanlarının sosyal gelişimi için sertifikalı psikolojik ve mesleki eğitimler de verilecek. Kamyonculuk konusunda dergi, gazete, radyo ve tv ile sektörel konularda ortak yayınlar yapacağız. Kamyoncu esnafı ve çalışanları için Türkiye’de özellikle kamyon yoğunluğu olan bölgelerde sosyal tesisler kurulacak; tesis içerisinde sektörel ihtiyaçlara cevap verebilecek, ayrıca can güvenliği ve teknik eğitimler de verilerek mesleki gelişime katkı sunulacak. Hedeflerimiz arasında, her yıl kamyon sektörü ile yapılacak anketler ile ulaşım ve lojistik alanında en başarılı emekçileri ve tedarikçileri belirlemek de yer alıyor, buna göre KAMKODER Ödülünü vermek üzere sektör etkinlikleri de düzenlenecek.” Şeklinde konuştu
.
“Hizmete en çok ihtiyacı olan kesim”

KAMKODER Koordinatörü Halis Tok ise programda yaptığı konuşmada, “Başkanımızın da açıkladığı gibi hizmet projelerimizin faaliyete geçirilmesi için çalışacağız. Hizmete en çok ihtiyacı olan kesim kamyoncular. Gece gündüz yük taşıyan ve korumasını sağlayan kamyoncular bütün doğal şartlarla da mücadele ediyor. Kamyoncuların işlerinin zorluğunu daha yakından hissediyoruz ve bu sebeple daha çok hizmet etmek istiyoruz. Yerel yönetimlerin ve derneklerin katılımıyla ancak bunu başaracağımıza inandık ve bunu sağlamaya çalıştık. Sayın cumhurbaşkanımız dahil herkes çalışmalarımızı destekliyor. Kısa zamanda kamyoncularımıza güzel hizmetler vereceğiz.” Dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894