• BIST 14458.98
  • Altın 6920.13
  • Dolar 47.9429
  • Euro 56.0917
  • İzmir 20 °C
  • Manisa 16 °C
  • Aydın 20 °C
  • Afyon 14 °C
  • Balıkesir 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Çanakkale 21 °C
  • Muğla 17 °C
  • Uşak 13 °C

Gazetecilerden Sessiz Kutlama

Gazetecilerden Sessiz Kutlama
24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC), Aydın Valiliği önünde tören düzenledi.

24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC), Aydın Valiliği önünde tören düzenledi. Türk basınında sansürün kaldırılışının yıl dönümü kapsamında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda AGC üyeleri Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

"Susarak anlatma zamanı"

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren AGC Başkanı Semra Şener, gazetelerin ve gazetecilerin sorunlarına dikkat çekerek, "Gazetecilik bir ticari faaliyet değildi. Bu konuda bizler yıllarca, defalarca konuştuk ve maalesef bir arpa boyu yol alamadık. Gazetelerimizin bir bir kapanmasını, el değiştirmesini bir kabus filmi seyreder gibi seyrettik. Bundan sonraki 24 Temmuzlarda kaç kişi bu meydanlardan eksilecek bilmiyoruz. Şimdi konuşarak anlatamadıklarımızı, 24 Temmuz'da, 24 saniye susarak anlatma zamanı" dedi.

Gazetecilerin sorunlarına dikkat çekilen törende Aydınlı gazeteciler 24 Temmuz Basın Bayramı'nı 24 saniye susarak, sessiz bir şekilde kutladılar.

Atatürk anıtına kadın gazeteciler ile birlikte çelenk koyan AGC Başkanı Semra Şener, program sonrasında yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'u ziyaret ederek, Aydın basını ve sorunları hakkında bilgi verdi.

Gazetecilerden Sessiz Kutlama

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894