• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 13 °C
  • Aydın 20 °C
  • Afyon 17 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Bursa 15 °C
  • Çanakkale 15 °C
  • Muğla 16 °C
  • Uşak 14 °C

ÇTSO Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

ÇTSO Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı
Meclis Başkanı Osman Okyay : “Ülkemiz, 15 Temmuz Gecesi Tarihinin En Büyük İhanetlerinden Birine Maruz Kaldı.

ÇTSO TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Meclis Başkanı Osman Okyay :  “Ülkemiz, 15 Temmuz Gecesi Tarihinin En Büyük İhanetlerinden Birine Maruz Kaldı.

Askerin içine sızan yolunu kaybetmiş bir grup vatan haini, milli iradeye karşı başarısız bir kalkışma girişiminde bulundu.

Allah’a şükürler olsun ki milletin dik duruşu, hükümetin, güvenlik güçlerinin, muhalefetin, sivil toplum kuruluşlarinin ve medyanin dik duruşu, dünyaya örnek bir demokrasi kazanımı ortaya çıkardı.

15 Temmuz Gecesi Türk Milleti, tarihinin en büyük zorluklarından biri ile sınandı ve bu büyük sınavdan alnının akıyla çıktı. 

DEMOKRASİ, BİZ GİRİŞİMCİLER İÇİN, EKMEK VE SU KADAR ÖNEMLİDİR.
Demokrasinin olmadığı bir ülkede kalkınma olmaz.
Demokrasiden uzaklaşan baskıcı rejimler tarafindan idare edilen ülkeler, tarihin her döneminde karanlığa ve yokluğa sürüklenmiştir.
Buna karşılık demokrasinin kişi başına milli geliri yüzde 20 arttırdığı  araştırmalarla sabittir.
Demokrasi zenginliği değil, zenginlik demokrasiyi takip eder.
Türkiye’de olan da budur. Ülkemiz en yüksek kalkınma hızlarına, daima demokrasiyle idare edildiği dönemlerde ulaşmıştır.
Bugün ülkede, darbe girişiminin olumsuz etkilerini gidermek için üç ay süreyle  OHAL  ilan edildi.
Ülke yönetiminin, devlet içindeki paralel yapılanmayı ayıklamak için attığı adımları hep birlikte izliyoruz.

BÜTÜN DÜNYA BİLMELİDİR Kİ, TÜRKİYE ARTIK OPERASYON YAPILACAK BİR ÜLKE DEĞİLDİR
Olan biten her şeye rağmen ekonominin bütün kurum ve kurallarıyla dim dik ayakta olduğunu görüyorsunuz.

ARTIK GELECEĞE DAHA UMUTLA, DAHA COŞKUYLA BAKMA ZAMANIDIR
15 Temmuz Gecesi demokrasimize çifte su verilmiştir.
Bu ülkenin girişimcileri olarak şu andan itibaren bizlere büyük bir misyon düşüyor.
Üretim iştahımızı hiç eksiltmeden, Türkiye ekonomide lider bir ülke olana kadar aynı hırs ve iştahla çalışmalıyız.
Bu dönemde bize yakışan, ekonomide Çanakkale ruhuyla davranmaya devam etmektir. 
Bunu yapmamız, ülke yönetiminin bu olumsuz durumu tersine çevirmek için atacağı adımlara da güç ve destek verecektir.
Bu vesileyle demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifa, ülkemize sabır ve metanet diliyorum.
Kıymetli Hazirun,
Geriye yaslanıp sadece son bir yılda yaşadıklarımızı bir düşünün.
İki genel seçim, hortlatılan terör, Rusya ile uçak krizi, ülke yönetiminde değişim vs. gibi pek çok badire.
Bütün bu gündem, ekonomisi ve demokratik duruşu güçlü olmayan bir ülkede yaşansaydı, doğrusu çok daha yıkıcı sonuçları olurdu.

Hep söylüyorum ve tekrarlamaktan da çekinmiyorum: Türkiye, demokrasisi, ekonomisi, girişim becerisi, nitelikli insan kaynağı ve konumu ile potansiyeli yüksek bir ülkedir.
Bizi bu kadar güçlü yapan, bu millete olan sevgimiz ve ülkemize olan inancımızdır.
Geride kalan bir yılda, yaşanan tüm türbülansa karşın, ülkemizi ekonomide yeni bir sıçramaya götürecek çok önemli yasal düzenlemeler yapıldı.

Devletin çarkları, yaşanan olağanüstü döneme karşın, daha güçlü yarınlar için çalışma hızını kesmedi.
İşte Meclis’e getirilen yeni varlık barışı ve kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması düzenlemeleri, ekonomide işlerin daha hızlı ilerlemesi için atılmış önemli adımlardır.
Komşu ülkelerle sorunlarımızı çözme yolunda ortaya konulan iradenin onarıcı etkisini önemsiyorum.

BÜTÜN BU MUSİBETİ, DAHA AYDINLIK YARINLARIN MİLADI YAPARAK YOLUMUZA DEVAM ETMEK ZORUNDAYIZ
Yaşananlardan, herkese düşen dersler var.
En önemli ders de; tek bayrak, tek millet, tek devlet anlayışı içinde, karşılaştığımız bütün zorluklara, omuz omuza karşı koyabilme iradesini daima muhafaza etmemiz ihtiyacıdır.
Eğer bunun gereğini yapabilirsek, 15 Temmuz’da gösterdiğimiz büyük dayanışma, asla unutulmayacak ve bütün dünya için örnek bir demokrasi refleksi olarak tarihteki şanlı yerini alacaktır. 

Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin; Konuşmama birlik ve beraberliğimize, Ülkemizin geleceğine göz diken demokrasi dışı arayış ve darbe girişimine karşı; kararlı tutumuyla demokrasiye sahip çıkma iradesi ile hareket ederek dimdik duran aziz Türk Milletine, sonsuz teşekkür ve şükranlarımı ifade ederek başlamak istiyorum. 

Tarihe eşsiz bir mücadele ve destan yazdıran kahramanlığın eseri ve bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti üzerinde oynanmak istenen acımasız ve haince oyuna karşı başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ile birlikte ortak akıl ve sağ duyu ile hareket eden iktidarı ve muhalefeti ile tüm siyasi partilerimize de teşekkür ediyorum. 

Emniyet teşkilatımızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman ve  onurlu mensuplarına ayrıca teşekkür ediyorum. Onlara minnettarız. Hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. 

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak o kara gecede TRT ekranlarında darbe bildirisi okunduğu anda; beklemeden ve tereddüt etmeden gecenin yarısında çalışanlarımızla derhal işbaşı yaptık. Uyumadık, gözümüzü kırpmadık. ÇTSO olarak darbeye karşı duruşumuzu ve düşüncelerimizi ifade eden mesajımızı bütün üyelerimizle paylaşmakla yetinmeyerek, onlarca pankart hazırlattık. Odamızı bayraklarla donattık. Henüz güneş doğmadan Çanakkale ve ilçelerine; Hakimiyetin Millete ait olduğunu belirten ÇTSO pankartlarımızı astırdık.
Çünkü; söz konusu Vatan ise tek hüküm Vatan sevgisidir.
 Zira nice belaları defederek bağımsızlığını tekrar tekrar elde etmiş Türk Milletinin, her vatanseverin, demokrasiye ket vurmaya yönelik her türlü girişime karşı ancak tek bir duruşu olabilir. 

Bizim kalbimiz Milletimiz ile birlikte ve sadece Vatan için atmaktadır. 
Çok şükür ki; cunta heveslilerine yediden yetmişe Türk Milletinin azim ve iradesi ile cevap verilmiş, melun girişimleri başarıya ulaşamamıştır. 

Ancak mevcut durumda hepimizin ciddi bir sorumluluğu taşıması gerekmektedir! Türkiye Cumhuriyeti düşmanı, tüm kurumlarımızı saran paralel ihanet çetesinin temizlenmesi konusunda birlik ve beraberlik ile Devletimize destek olmalıyız. Hukuka ve Devletimize güvenmeliyiz. Ay yıldızlı Bayrağımız altında hainlere fırsat vermeden hep birlikte kardeşliğimizi göstermeliyiz. Vatan hainlerinden hesap sormak hepimizin namus borcudur.
Arkadaşlar, an be an yaşadık, an be an gördük!  

Hatırlayınız; İşadamı adı altında bu yapıya mensup bazı üyeler beni bizzat  tehdit edip, bu salonda  istifamı istemişler, işbirlikçi yerel gazetelerde manşet manşet başlıklarla beni Çanakkale iş dünyasını bölmekle suçlamışlardı. Evet Çanakkale’de, devletime olan sadakatimle, onlara kanunlar çerçevesinde karşı duruş aldım.
O günlerde olduğu gibi bugün de inancım aynı. Hainlerle, devlet düşmanlarıyla hiçbir şekilde, hiçbir konuda iş birlikteliği içerisinde olunamaz. Bu bakış açısıyla  Devlet düşmanlarına ve hainlere hiçbir alanda asla fırsat vermemeliyiz. Çünkü onlar vatanımızı, devletimizi ve çocuklarımızın  geleceğini yok etmeyi hedef almışlardır.

Milletimizin benzersiz basireti, destansı cesareti  karşısında  ölüm bile çaresiz kalmıştır. Milletimizin demokrasiye inancı, birlik ve beraberliği bu hain oyunu bozmuştur. 
Bütün partilerimizin birlik içerisinde demokrasiyi sahiplenmesi kirli emellere geçit vermemiştir.
Pilotlarına mertçe söyleyin, kiminlesiniz diye soran Cumhurbaşkanımız, Vatanını canından aziz bilen şehitlerimiz ve onların şehadetini kıskanan hanımefendileri gibi yenilmez yüreklerimiz var bizim.
Şimdi ülkesini seven iyi insanların, hainlerden  daha cesur olma zamanıdır !
Demokrasiye  korkusuzca sahip çıkma zamanıdır. Şimdi görevimiz, çok daha fazla birlik ve beraberlik içinde olmaktır. 
 
ARTIK SEN BEN YOK;  BİZ VARIZ. ÇÜNKÜ BİZ MİLLETİZ.
Ve bütün dünya bilsin ki; Türkiye’de Hakimiyet Milletindir.
Ebediyen de Milletin olacaktır. Bütün demokrasi şehitlerimizin aziz ruhları şad olsun. Devletimiz ebediyen var olsun.

Odamızın da iştirakçisi olduğu Güney Marmara Gıda Kümesi Projesi kapsamında Güney Marmara Gıda Kümesi Derneği kuruldu, çalışmalar başladı. Meclis Başkan Yardımcımız Fahrettin Bey’in de içinde bulunduğu Balıkesir ve Çanakkale’den gıda sektörü temsilcilerinden oluşan bir heyet  geçen hafta Portekiz’e bir ziyaret gerçekleştirdiler. Fahrettin Bey sizlere birazdan bilgi verecek. 

Sertifikalarını alacak yeni girişimci adaylarımıza da başarılar diliyor, kendilerini bir an önce iş hayatında görmek istediğimizi ifade etmek istiyorum. 
Avrupa Birliği COSME Programı çerçevesinde bu hafta da bir grup üyemiz İspanya’da Barcelona, Madrid ve Cordoba Bölgesinde Ticaret ve Sanayi Odaları, Yatırım Ajansı ve Barcelona Liman İdaresi ile görüşmeler yaptılar, mandıra ve süt ürünleri tesislerini  ziyaret ederek ikili iş görüşmelerinde bulundular. Bugün dönüş yapıyorlar. 
Bu program kapsamında kısmetse bir sonraki iş gezimiz de Finlandiya’ya planlanıyor. 

Tüm çalışma arkadaşlarımızın yüreğinin vatanı ve milleti için çarptığına, demokrasiye tam bir bağlılık ile hareket edeceğine inancım tamdır.
Hiç bir arkadaşımızın da demokrasiye yönelik bu alçak girişimin tarafı ve faili olmamış olmalarını temenni ediyorum, olanlara da yüce adaletimizin mahkemelerimizin son sözü söyleyeceğine inanıyorum.
Ülkemize tekrar geçmiş olsun derken, Yüce Allah’tan  Türk Milletini ve Türkiye Cumhuriyetini ilelebet korumasını niyaz ediyorum.

Temmuz ayı Meclis toplantısına, Hesap İncelme Komisyonu’nun 2016 yılı Haziran Mizanının Komisyon Başkanı Nihat Parlak tarafından okunup Meclis onayına sunulmasıyla devam edildi. 
Yönetim Kurulu tarafından 15 Temmuz menfur silahlı darbe teşebbüsünde şehit olan vatandaşlarımızın ailelerine 100.000 TL yardım edilmesi  ve Odamızın giriş salonuna “Demokrasi Şehitleri Salonu” adı verilmesi teklif edildi. Meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Meclis Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy;  Güney Marmara Gıda Kümesi ve Portekiz iş gezisiyle ilgili bilgi verdi. Fahrettin Ersoy yaptığı açıklamada gezinin çok verimli geçtiği, proje ortağı olan  InovCluster’ın   ziyaret edildiği ve Portekiz’deki  uygulamalar hakkında bilgi aldıklarını söyledi.

Odamız-KOSGEB işbirliğinde düzenlenen Girişimcilik Eğitimine katılan ve sertifika almaya hak kazanan girişimcilere sertifikaları Meclis Başkanı Osman Okyay ve Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin tarafından verildi.

Üyelerimizden gelen Azami Fiyat Tarifelerinin Meclis tarafından onaylanmasının ardından gündeme gelebilecek diğer konular görüşülerek Meclis oturumu sona erdi.  

Etiketler: ,
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894