• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 14 °C
  • Aydın 16 °C
  • Afyon 10 °C
  • Balıkesir 11 °C
  • Bursa 14 °C
  • Çanakkale 14 °C
  • Muğla 14 °C
  • Uşak 10 °C

Çalışma Bakanı Işıkhan esnaf için İzmir’e geliyor

Çalışma Bakanı Işıkhan esnaf için İzmir’e geliyor
Haziran ayındaki olağanüstü genel kurulda İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanlığına seçilen Yalçın Ata, farkındalık yaratan çalışmalarla dikkatleri üzerine çekiyor.

Haziran ayındaki olağanüstü genel kurulda İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanlığına seçilen Yalçın Ata,  farkındalık yaratan çalışmalarla dikkatleri üzerine çekiyor.

Uzun süreden sonra ilk kez
15 Eylül’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ı İzmir’de konuk ederek esnaf sanatkarların sorunlarını aktaracaklarını belirten Ata, ‘Uzun süreden sonra ilk kez bir Bakan İzmir Esnaf Teşkilatı ile buluşacak. Görkemli bir organizasyonla bakanımızı misafir edecek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çalışma alanına ilişkin sorunlarımızı ve önerilerimizi ilk elden değerli Bakanımıza aktaracağız. Esnaf sanatkarların artık vakit kaybına tahammülü yok. Sorunların çözümü için etkin ve hızlı çalışmalara ihtiyaç var.’ dedi.
Tarihi bir anlamı da olan İzmir İktisat Kongresi Binası’nda düzenlenecek toplantı, YouTube ve İESOB’nin sosyal medya hesaplarından da canlı yayınlanacak.

Ölü toprağını atacağız
Yeni bir soluk ve enerji ile göreve dört elle sarıldıklarını kaydeden İESOB Başkanı Ata, ‘Çok güzel bir ekiple göreve geldik. Yönetici arkadaşlarımızın hepsi alanlarında uzman ve tecrübe sahibi oda başkanları. Özverili çalışmak için gönüllü olan yönetici arkadaşlarımla birlikte esnaf sanatkar üzerindeki ölü toprağını atmak, kesimin sıkıntılarına kalıcı çözümler bulmak için çalışıyoruz. Yeni yönetimin gayretli ve heyecanlı çalışmaları ile kısa sürede önemli projeleri hayata geçireceğiz’ şeklinde konuştu.

Büyük buluşma 15 Eylül’de
Esnaf sanatkarların zor günler geçirdiği belirten Ata, ‘Ekonomide yaşanan güç günlerden olumsuz yönde en fazla üyelerimiz etkileniyor. Burada esnaf yöneticilerine önemli sorumluluklar düşüyor. Sıkıntıları tespit etmek, dile getirmek yetmez. Sorunların çözümü için somut adımlar atılmalı. Bu düşüncelerle yaptığımız girişimler sonucu, camianın önemli sorunlarını ilk elden hükümete aktarmak istedik. 15 Eylül’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Vedat Işıkhan ile İzmir esnaf teşkilatını buluşturacağız.’ diye konuştu.

Esnafla Buluşma toplantısının gerçekleştirilmesinde önemli destekler aldıklarını da hatırlatan İESOB Başkanı Ata sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Ak Partiİzmir milletvekillerimizin, irtibat kurdurdukları hükümet yetkililerinin ve Ak Parti İl teşkilatının toplantıya katkıları yadsınamaz. Ortak çalışmalar sonucunda yaptığımız organizasyon ile 15 Eylül’ de bakanımızı ağırlamaktan onur duyacağız.’

Teşkilat yöneticilerine çağrı
Esnafla Buluşma toplantısını tüm teşkilata duyuracaklarını ifade eden Ata, ‘Amacımız İzmir Esnaf Teşkilatının coşkusunu ve farklılığını değerli Bakanımıza, hükümet yetkililerine ve İzmir protokolüne göstermek. Tüm odalarımızın yönetim ve denetim kurulları ile toplantıda hazır bulunmalarını istiyoruz. Ayrıca sanayi siteleri ve kefalet kooperatifleri yöneticilerinin katılımı için de çalışmalar yapacağız. Esnaf sanatkarların sorunlarının çözümü için elimizi taşın altına sokuyoruz, İzmir Esnaf Teşkilatı’na çalışmalarımıza destek vermeleri için çağrıda bulunuyoruz. 15 Eylül’de tarihi öneme de sahip olan İzmir İktisat Binası’ndaki toplantımıza katılarak, esnaf sanatkarların ağırlığını hissettirmelerini istiyoruz’ diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894