• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 20 °C
  • Manisa 19 °C
  • Aydın 19 °C
  • Afyon 14 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Çanakkale 15 °C
  • Muğla 18 °C
  • Uşak 15 °C

Burak Uçar: Aliağa İçin Değişim Zamanı

Burak Uçar: Aliağa İçin Değişim Zamanı
Ülkemizde yerel seçimler yaklaşırken belediye başkanlıkları için aday adayları son hız çalışıyorlar. Aliağa'da Cumhuriyet Halk Partisi’nden 13 aday adayı arasında en genç isim olarak dikkat çeken Burak Uçar basın temsilcileriyle toplantıda buluştu.

Burak Uçar: Aliağa İçin Değişim Zamanı

Ülkemizde yerel seçimler yaklaşırken belediye başkanlıkları için aday adayları son hız çalışıyorlar. Aliağa'da Cumhuriyet Halk Partisi’nden 13 aday adayı arasında en genç isim olarak dikkat çeken Burak Uçar basın temsilcileriyle toplantıda buluştu.

CHP Bizim İçin Baba Ocağıdır

İnşaat Yüksek Mühendisi olan Burak Uçar aday adayı olmaya nasıl karar verdiniz sorusuna, ‘Gençlik yıllarımdan beri gönüllülük esasıyla bağlı olduğum, seçim kampanyalarında ve sandık kurullarında görev aldığım ve yıllardır üyesi olmaktan onur duyduğum  Cumhuriyet Halk Partisi, bizim için baba ocağıdır’ şeklinde yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisinin, kimliğinin tamamlayıcı bir parçası olduğunu ifade eden Uçar, partisinin modern dünyada demokratik ve laik hukuk devletinin güçlendirilmesi anlayışıyla Türkiye için cansiperane mücadele eden yegane parti örgütü olduğunun altını çizdi ve ekledi:

“Elbette biz Aliağa’mızı yönetmeye bir anda karar vermedik. Bu, yıllardan beri yaşadığımız kentimizde yaşanan sorunlar, adaletsizlik, haksızlık ve liyakatsizlik gibi temel hataların neticesinde ortaya çıktı.”

Bilinçli Aliağa Seçmeni Var

İki yıldan beri sorunların tespiti ve hızlı çözümler konusunda çalışan bir ekibi olduğunu söyleyen Uçar, “Uzmanlar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderlerinden oluşan bir istişare ekibimiz var. Her şeyden önce bilinçli bir Aliağa seçmeni var. Bu süreçte şeffaf belediyecilik anlamında bizi denetleyecek Aliağalılar var” ifadelerini kullandı.

“İşini en iyi yapan, vatanını en çok sevendir”

Tüm çalışanlarıyla omuz omuza olacaklarını ifade eden Uçar, “Mustafa Kemal Atatürk’ün “İşini en iyi yapan, vatanını en çok sevendir” sözünü biz yaşantımızın merkezinde tutuyoruz. Bu nedenle liyakat sahibi ve işini hakkıyla yapan tüm çalışanlarımızla omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi bu hususta hep ilkeli davranmış ve haksızlığa izin vermeyerek emekçilerin yanında olmuştur. Bundan sonra da öyle olacaktır” şeklinde yanıt verdi.

Bir inşaat yüksek mühendisi belediye mevzuatlarına hakim midir? şeklindeki soruya, ana hatlarıyla belediye mevzuatına her zaman hakim olduğunu ve bu süreçte eksik yönlerini de geliştirdiğini vurgulayan Uçar, “Zaten geçmiş dönemlerde içinde olduğum projeler, gerek alt yapı gerekse üst yapı projeleri bu mevzuatları uygulamalı olarak öğrenmemizi sağladı” dedi.

Aliağa’ da yapılan sosyal medya anketlerinde önde olduğunu ile ilgili olarak vatandaşarın ilgisi olduğunu belirten Uçar birleştirici olmak ve Aliağa’nın hak ettiği değeri görebilmesi için çalıştıklarının özellikle altını çizdi.

Çok Laf Az İş Devri Kapansın

Öte yandan Uçar, kentin sorunlarını tespit edip hızlı eylem planlarını dikkatlice oluşturduklarını ifade ederken, sokağa çıkıp Aliağalılara bunları anlattıklarını ekledi. Uçar sözlerine şöyle devam etti: “Bunu tüm samimiyetimizle yapıyoruz. Tabiri caizse; oy kapmak ya da birilerine şirin görünmek için yapmıyoruz. İletişimde şeffaflığı ve açıklığı benimseyerek, şehir sakinlerini süreçlere dahil edeceğimizi söylüyoruz. Belediyenin faaliyetleri hakkında düzenli olarak bilgi vererek toplumun güvenini kazanmayı ve sürdürmeyi hedefliyoruz. Çok laf az iş devri kapansın istiyoruz.”

En Büyük Sözümüz Bu Olsun!

Aliağa'da aynı hizmetin eşit götürülmediği şikayetleri aldıklarını belirten Uçar: ”Maalesef gözlemlerimiz, vatandaşla sohbetlerimiz ve saha araştırmalarımız sonucunda biz de bunu görüyoruz. Aliağa’nın her mahallesine beklenen özen gösterilmiyor. Ne yazık ki mahallelerin oy potansiyeline göre bir ayrım söz konusu. Şehrimizin her mahallesine eşit ve adil bir hizmet sunmak bizim önceliğimiz olacak. Parti ayrımı yapmaksızın, herkesin yaşam kalitesini artırmak ve ihtiyaçlarını karşılamak için çaba göstereceğim” dedi ve ekledi: “En büyük sözümüz bu olsun, biz yönetime geldiğimizde sokak sokak; mahalle mahalle Aliağa’nın her noktasına aynı özenle hizmet götüreceğiz”

Liyakat varsa Stres Azalır

Burak Uçar iş hayatında stresi yönetebiliyor mu şeklindeki sorumuza, hata payının olmadığı projelerde yer aldığını ve stres yönetimi konusunda da tecrübeli olduğunu söyleyen Uçar, “Liyakat varsa, stres azalır. Şehrimizde olası kriz durumlarına karşı etkili bir kriz yönetim planı oluşturacağız. Hem acil durumlar hem de uzun vadeli sorunlar için stratejik çözümler geliştirmek için uzmanlarla işbirliği yapacağız” şeklinde ifadelerde bulundu.

İletişimde Şeffaflık ve Açıklık

Aliağa'nın yönetiminde kapısı halka açık bir yönetim olacaklarını belirten Uçar, iletişimde şeffaflığı ve açıklığı benimseyerek, şehir sakinlerini süreçlere dahil edeceklerini ifade etti ve şunları ekledi: “Belediyenin faaliyetleri hakkında düzenli olarak bilgi vererek toplumun güvenini kazanmayı ve sürdürmeyi hedefliyoruz. Kapısı halkına açık bir Belediye Başkanı olmalı Aliağa’nın.

Haksız Kazanç Sağlayanlara Kapımız Kapalı

Yönetimleri boyunca şeffaflığı benimsiyeceklerini dile getiren Uçar, “Halkın yararına olduktan sonra, bir işi kimin yaptığı önemli değil bizim için. Ama, haksız kazanç sağlayan, kendi menfaatlerini Aliağa’nın menfaatlerinden önde görenlere bizim kapımız kapalı. Yönetimimiz boyunca şeffaflığı benimseyeceğiz ve herkesin belediye harcamalarını görmesini sağlayacağız. Hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla, toplumun güvenini sarsmayacağız” dedi.

Kapsayıcı bir yönetim

Her mahallede toplumsal refahı artırmak adına sosyal projelere odaklanacaklarını ifade eden Uçar sözlerini şöyle tamamladı: “Eğitim, sağlık, kültür, hayvancılık, turizm gibi alanlarda herkesin faydalanabileceği projeleri destekleyerek, şehrimizi daha yaşanabilir bir yer haline getireceğiz.

Belediyede çalışanları seçimle değil, nitelikleri ve deneyimleri doğrultusunda değerlendireceğiz. Şehrimizdeki çeşitli beceri ve yetenekleri kullanarak, daha kapsayıcı bir yönetim oluşturacağız.Parti ayrımı yapmadan, şehrimizin bütün sakinlerine adil bir şekilde hizmet sunacağız. Belediye başkanlığım süresince tarafsızlık ilkesine bağlı kalacak ve herkesin haklarını koruyacağız”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894