• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 25 °C
  • Aydın 25 °C
  • Afyon 21 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Bursa 21 °C
  • Çanakkale 18 °C
  • Muğla 23 °C
  • Uşak 22 °C

Bakan Tüfenkci, Oda ve Borsa Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

Bakan Tüfenkci, Oda ve Borsa Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Bakan Tüfenkci, 365 oda ve borsa başkanıyla önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ardından da Çankaya Köşkü’nde Başbakan Binali Yıldırım ile düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

BAKAN TÜFENKCİ, ODA VE BORSA BAŞKANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Bakan Tüfenkci, 365 oda ve borsa başkanıyla önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ardından da Çankaya Köşkü’nde Başbakan Binali Yıldırım ile düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 365 oda ve borsa başkanıyla birlikte önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ardından da Çankaya Köşkü’nde Başbakan Binali Yıldırım ile düzenlenen istişare toplantısına katıldı. 

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Oda ve Borsa Başkanları ile İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en kanlı darbe girişimini, siviliyle, polisiyle, askeriyle 238 evladının şehadeti, 2 bin 197 evladının yaralanmasıyla geride bıraktığını belirtti.

Milletin 15 Temmuz'da, "Bizim bu ülkeden başka vatanımız yoktur ve bu ülkemizi de bu sapıklara bırakmayacağız." dediğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin o gece köken, meşrep, parti farkı gözetmeksizin sokaklara dökülerek "Bizim birlik, beraberlik ve kardeşlikten başka güvenecek dalımız yoktur." dediğini de anımsattı.

"BU DEFA DA BAŞARAMADILAR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ahinin sadece işini yapan, üreten, sanatını icra eden kişi olmadığını, aynı zamanda yeri geldiğinde ülkesi ve milleti için malıyla, canıyla, yüreğiyle mücadele eden, geleceği de inşa eden kişi olduğunu kaydetti.
Erdoğan, esnafın, sanatkarın, iş adamlarının 15 Temmuz'da gösterdiği güçlü duruşu, verdikleri mücadeleyi yakından bildiğini aktardı.

Oda ve borsa başkanlarına çok önemli görevler düştüğünün altını çizen Erdoğan, oda ve borsa başkanlarının, iş adamlarının en çok bir araya geldikleri, istişare ettikleri kesim olduğunu anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihanet içerisinde olanın, çalışmayanın ve fayda göstermeyenin, gerekli işlemleri yapılarak, işlerine son verilebileceğini belirterek, hukukun da bu konuda amir olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm bunların yanında ihalelerde de sıkıntılar yaşandığına işaret ederek, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeniden yapılanmasında süratle atılması gereken adımlar var. Ben dünyayı incelettim. Bunlar üzerinde çalışmalar yaptırttım, başbakanlığım döneminde. Nerede, ne gibi başarılı uygulamalar var bunları gördük. Hatalar olabilir. Bunları da zaman içerisinde gideririz. Biz hala 50'li yılların yasalarıyla bu ülkeyi idare edemeyiz, darbe yasalarıyla bu ülkeyi idare edemeyiz." dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Şu olağanüstü hal döneminde de diğer yapacağınız bu önemli yasa değişiklikleriyle şöyle devleti çok daha güçlü bir hale getirecek omurgayı kuralım ve bu omurganın güçlü olması inanıyorum ki milletimizin, devletimizin geleceğe çok daha emin adımlarla yürümesini getirecektir. Bu konuda şu anda Başbakanın yaptığı ziyaretlerle de öyle zannediyorum ki ilk sinyaller olumlu. Bu görüşmelerden şu an her parti vereceği elemanlarıyla güzel bir çalışma olur. Şu an oksijen çadırından şu yapıyı çıkaralım. Bu süre içerisinde özellikle bütün emeği geçen kardeşlerimi, bütün sivil toplum kuruluşlarımı takdirle yad ediyorum."

BAKAN TÜFENKCİ: “SİZLER DARBE GİRİŞİMİNDEN SONRA EKONOMİYE SAHİP ÇIKTINIZ"
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 15 Temmuz’da millet olarak bugüne kadar karşı karşıya kalınan en büyük ihaneti yaşadıklarını belirterek, "Milletimiz vatan toprağının her köşesinde yeni bir mücadele başlattı, sivil direniş nasıl olur dosta düşmana gösterdi." ifadesini kullandı.

"Millet ayaktadır, devlet ayaktadır" diyen Bakan Tüfenkci, "İşte dünyanın bir türlü anlayamadığı, anlamak istemediği bu birlik ve beraberlik ruhudur. Türk milletinin, liderinin etrafında kenetlediğinde ortaya koyduğu Çanakkale ruhudur. İnşallah bundan sonra hem FETÖ terör örgütüyle hem de diğer işbirlikçileriyle mücadelemizi hep beraber sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.
Bakan Tüfenkci, Bakanlık olarak iş dünyası vasıtasıyla FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili olayın gerçek yüzünü anlatmaya çalıştıkları ve bu çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.
 

ÇANKAYA KÖŞKÜ 
Oda ve borsa başkanlarının istişare toplantısı Cumhurbaşkanlığı’nın ardından Çankaya Köşkü’nde devam etti.

Başbakan Binali Yıldırım toplantıda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi sadece FETÖ'nün darbe girişimine karşı çıkılmadığını, aynı zamanda ülkenin geleceğinin de teminat altına alındığını belirtti.
Bundan sonra toplumsal dayanışmanın artırılacağını ifade eden Başbakan Yıldırım, "Her zamankinden daha çok birbirimizin hukukuna sahip çıkacağız. Güçlü ekonomi demek, güçlü Türkiye demektir" diye konuştu.

Türkiye'nin geleceğinin daha parlak ve aydınlık olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi: "Bu terör örgütünden, bu hastalıklı yapıdan arınmış Türkiye, yoluna daha güçlü bir şekilde devam edecek. Milletimiz rahat, iş dünyası müsterih olsun Türkiye ekonomisini 14 yıl boyunca şaha kaldıran, milli gelirimizi yılda ortalama yüzde 4 büyüten, ihracatımızı kat kat artıran, 7 milyon vatandaşımıza iş, aş kapısı sağlayan AK Parti iktidarı bundan sonra da aynı kararlılıkla yatırımlara devam edecek. Ülkemizin 2023 hedeflerini hiç hız kesmeden gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bütçe açığının milli gelire oranı yüzde 11'in üzerindeydi. Bugün yüzde 2'nin altına geriledi. Merkez Bankası rezervleri 27 milyardan bugün 122 milyar seviyesine çıktı. Ne FETÖ ne bölücü PKK büyük Türkiye hedefinden bizi asla vazgeçiremez. Biz terör gündeminin, darbenin tutsağı olmayacağız. Biz geleceğin müreffeh ve adil Türkiye'sini inşa ediyoruz, etmeye devam edeceğiz. Bulunduğumuz zamana mahkum olmuyor, gelecek hedeflerimize güven içinde ilerliyoruz."

"ZALİMLERİN KARŞISINA ÇIKIYORUZ"
Artık büyük ve güçlü bir Türkiye'nin olduğunu dile getiren Yıldırım, ülkedeki çalışan sayısının 21 Avrupa ülkesinin nüfusundan daha fazla olduğunu belirtti. Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin 350 milyar doları aşan dış ticaret hacminin yaklaşık 160 ülkenin milli gelirini geride bıraktığını belirterek, 2016 bütçesinin ise 130 ülkenin milli gelirinden daha yüksek olduğuna dikkati çekti.

TOBB
İlk olarak sabah saatlerinde TOBB’da düzenlenen İstişare Toplantısı’nda 365 oda ve borsa başkanıyla bir araya gelen Bakan Tüfenkci burada yaptığı konuşmada, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve oda/borsa başkanlarına 15 Temmuz darbe teşebbüsü dolayısıyla demokrasiye verdikleri destek için teşekkür etti.

Bakan Tüfenkci, reel sektörle birlikte yol alacaklarını belirterek, “Terör saldırısı karşısında daha da güçlenerek, hem demokrasimize, hem hukukumuza, hem de laik Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkacaksak bunu ekonomik kalkınmayla birlikte yapacağız” dedi.

Kendi milletine acımadan silah doğrultanların bu camiada da olduğuna dikkati çeken Bakan Tüfenkci, “Bizzat göbeğinde olanlar var, aktif olanlar var ve farklı düzeylerde insanlar var. Bunları ayıklamak da sizlere ve bizlere düşüyor. İnanın bu millete silah doğrultanlardan bu millete hiçbir fayda gelmez. Ne odalarınıza gelir, ne borsalara gelir. Milletine ihanet eden, sizlere de ihanet eder.” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Tüfenkci, reel sektörün milletin kendisi olduğunu vurgulayarak, “15 Temmuz’da odalarımız ve borsalarımız güzel bir sınav verdi. Sizlerin milletle birlikte yürümeniz millete cesaret verir. Daha sonra da meydanları bırakmadınız. Meydanlarda bulunarak, meydanlardaki vatandaşların gıda ve içecek ihtiyaçlarını karşılayarak, üyelerinizi teşvik ederek milli iradeye destek verdiniz” diye konuştu.

Bu süreçte akl-ı selim’i de elden bırakmamak gerektiğine işaret eden Bakan Tüfenkci, Batılı devletlere olanları anlatmak gerektiğini söyledi ve oda ve borsa başkanlarından iş yaptıkları yabancı yatırımcılara Türkiye’de yaşananları anlatmalarını istedi.

Bakan Tüfenkci, Türkiye ekonomisini dünyadaki ilk 10 ekonomi arasına sokmayı hedeflediklerinin altını çizerek, “Yeni üretim teknikleri, yeni pazarlar bulalım. Bunun için güçlü bir demokrasimiz olsun istiyoruz. Biz istiyoruz ki Türkiye’de yaşayan her bir vatandaşımız birinci sınıf hizmet alsın, refahını, işini, aşını artıralım. Her bir gencimize yeni iş sahaları açalım. Bunu sizlerle birlikte yapıyoruz. Birileri bunu istemeyebilir, hazmedemeyebilir, birileri Türkiye’nin gündemi terör olsun isteyebilir. Dün farklı bir terör örgütünü kullanıyorlardı, bugün FETÖ terör örgütünü kullanıyorlar.” şeklinde konuştu.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu konuşmasında, “İş dünyasının taleplerini dikkate alarak gerçekleştiren, reel sektörün bakanı Sayın Bülent Tüfenkci’ye teşekkür ediyorum” dedi. / EGE BASIN GRUBU

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894