• BIST 12433.5
  • Altın 6927.83
  • Dolar 43.7191
  • Euro 51.7163
  • İzmir 14 °C
  • Manisa 15 °C
  • Aydın 16 °C
  • Afyon 13 °C
  • Balıkesir 16 °C
  • Bursa 16 °C
  • Çanakkale 16 °C
  • Muğla 10 °C
  • Uşak 9 °C

Asırlık Bileme Taşında Bıçak Biliyorlar

Asırlık Bileme Taşında Bıçak Biliyorlar
Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde asırlık bileme taşında bıçak, balta ve kesici alet bileme geleneği sürdürülüyor.

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde asırlık bileme taşında bıçak, balta ve kesici alet bileme geleneği sürdürülüyor.

Kurban Bayramına sayılı günler kala ilçede ikamet eden Hidayet Ayyıldız, kurban kesimine hazırlık amacıyla bıçak ve baltaları asırlık bileme taşında bileme yapıyor.

Ayyıldız, bileği taşında bilediği bıçağın kalitesinin bozmadığını, daha keskin olduğunu ve ete sürüldüğünde yüzünün incelip körelmediğini söyledi.

Dedelerinden kalma yaklaşık yüz yıllık bileme taşını 20 yıldan beri kullandığını söyleyen işçi emeklisi Mehmet Türe," Kösüre dediğimiz bileme taşını yeniden restore ettirip kullanılır hale getirdim. Bıçağın suyunu kaçırmadığı ve yüzünü bozmadığı için yıllardan beri bileme taşı kullanıyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894