• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 18 °C
  • Aydın 15 °C
  • Afyon 16 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Çanakkale 13 °C
  • Muğla 13 °C
  • Uşak 13 °C

Aliağa’da Açılan Şirket Sayısı Kapananları Geçti

Aliağa’da Açılan Şirket Sayısı Kapananları Geçti
Türkiye’de sanayisi ve ticareti en güçlü ilçelerden biri olan; petrokimya, demir çelik, enerji, liman-lojistik ve gemi söküm gibi stratejik sektörlere ev sahipliği yapan Aliağa, 2023 yılını da oldukça hareketli geçirdi.

alto-03.jpg

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), tarafından açıklanan verilerde kurulan şirket sayısının2023’te yıl bir önceki yıla göre yüzde 8.3 azalışla 128 bin 528'e gerilediği, kapanan şirket sayısının ise yüzde 11.7 artışla 25 bin 883'e yükseldiği görüldü. Aliağa’da ise Türkiye genelinin aksine 2023’te açılan şirket sayılarında artış yaşanırken, kapanan şirket sayılarıda azalış gösterdi.

Ekonomide yaşanan dalgalanmalarla şirketler açısından zor bir yıl olan 2023 yılında, ilçede açılan firma sayısı bir önceki yıla göre yüzde 1,57oranında artarken, kapanan firma sayısında ise 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 10 oranında azalma oldu.
Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, 2023 yılında ALTO’ya 322 şirketin kayıt yaptırdığını, 98 firmanın ise kaydını sildirdiğini belirtti.

alto-02.jpg

Açılan şirket sayısı 322’ye yükseldi
Aliağa iş dünyası olarak ekonomide yaşanan olumsuzlukların negatif etkilerine rağmen, ülke ve bölge ekonomisine değer katmaya sürdürdüklerini belirten Başkan Ertürk, “2022 yılında şehrimizde toplam 317 şirket kurulmuştu, 2023 yılında bu rakam yüzde 1,57 düzeyinde artarak 322’ye yükseldi. 2022 yılında kentte kapanan şirket sayısı ise 109’dan 98’e geriledi. Böylece kapanan şirket sayısında düşüş oranı yüzde 10 oldu. Yatırımcılarımız olumsuz şartlara rağmen üretim, yeni yatırım, ihracat yapma ve istihdam yaratma isteğini sürdürüyor” dedi.

‘Hedefimiz, daha fazla yatırım, daha fazla istihdam, daha fazla ihracat’
Türkiye’nin hedeflerine, Aliağa gibi üretim kentlerinin yatırım ortamlarının iyileştirilerek ortaya konulacak yoğun çalışmalarla ulaşacağını vurgulayan Ertürk, “Aliağa iş dünyası, içerisinde bulunduğumuz şartlara rağmen yatırımdan, üretimden vazgeçmiyor. Bu süreçte en önemli hedefimiz, daha fazla yatırım, daha fazla istihdam, daha fazla ihracat. Yeni açılan şirketlerimizle birlikte Aliağa’mızın ekonomideki başarısı sürecek ve kentimizin yıldızı daha da parlayacaktır. Büyük bir özveriyle çalışan ve kentimizin geleceğine yatırım yapan girişimcilerimize ve iş dünyamızın tüm temsilcilerine teşekkürlerimi sunuyorum”diye konuştu.

‘Aliağamızın il olma vakti gelmiştir’
Aliağa’nın yaşadığı hızlı büyümenin getirdiği birtakım sorunlar olduğunu ve bu sorunların uzun zamandır çözüm beklediğini de dile getiren Başkan Ertürk, “Türkiye’nin önemli üretim ve ticaret üslerinden olan Aliağa’da makro planlara ihtiyaç var. Bölgemizin 30 yılını kapsayan sürdürülebilir makro planlar oluşturmalıyız. Sağlıktan ulaşıma, eğitimden konuta, sanayiden tarıma geleceğimizi şekillendirecek ve daha güzel yarınlara ulaşmamızı sağlayacak planlarımızın olması lazım. Mevcut durumumuzda planlama ve sorunların çözüme kavuşma hızı, ilçemizin gelişim hızına yetişemiyor. Gelişiminin daha da artması yaşanan sorunlara hızlı çözümlerin üretilebilmesi ve karara bağlanabilmesi, hızlı büyümeyi taşıyabilmesi ve ülkemize daha fazla katma değer sunması adına Aliağamızın il olma vakti gelmiştir. İlçemizin il olması durumunda tüm alanlarda karar mekanizması daha hızlanacak ve potansiyelinin tamamını kullanması durumunda ülkemize ve bölgemize çok daha büyük katkılar sağlayacaktır” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894