• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 27 °C
  • Manisa 28 °C
  • Aydın 29 °C
  • Afyon 24 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Çanakkale 21 °C
  • Muğla 27 °C
  • Uşak 26 °C

Aliağa Mhp'den 'Dünden Bugüne Azebaycan' Konferansı

Aliağa Mhp'den 'Dünden Bugüne Azebaycan' Konferansı
Milliyetçi Hareket Partisi Aliağa İlçe Başkanlığı 'Dünden bugüne Azerbaycan' konulu konferans düzenledi.

azebaycan-mhp-01.jpg

Milliyetçi Hareket Partisi Aliağa İlçe Başkanlığı 'Dünden bugüne Azerbaycan' konulu konferans düzenledi.  Düzenlenen konferansa Azerbaycan "Asker Ailesi Cemiyeti" Türkiye temsilcisi Mehmet Ay, Asker Ailesi Cemiyeti" Vatanparvarligin Tebliği İctimai Birliğinin başkanı Roza Alikızı , "Asker Ailesi Cemiyeti" Türkiye temsilcisi  Asiye Avçu, Atatürk Üniversitesi öğrencisi  Güneş Abbaslı  konuşmacı olarak katıldı. Aliağa Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirilen konferans saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı.

azebaycan-mhp-04.jpg

HOCALI'NIN HESABI SORULMALI
Konferansta açılış konuşması yapan Milliyetçi Hareket Partisi Aliağa İlçe Başkanı Nuray Aydemir 30 yıldır Dağlık Karabağ’ın Hocalı Kasabası'nın Türklüğün vicdanında bir sızı, milli yüreklerde bir sancı olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Sözde Ermeni soykırımıyla avunan, bunu Türkiye’ye karşı siyasi ve diplomatik tehdit aracına dönüştüren ülkelerin adalete biraz olsun saygıları varsa, insan haklarına az da olsa bağlılıkları bulunuyorsa Hocalı’da akan kanın hesabını insanlık kasaplarından sormaları tarihi bir mecburiyettir. Şimdi ise Karabağ Azerbaycan Ordumuzun ve Türkiye’miz sayesinde  azatlığına kavuşmuş o ihtişamlı günlerine geri dönmeye başlamıştır. Hocalı Türk’tür, Dağlık Karabağ Türk’tür, Azerbaycan Türk’tür" dedi.

azebaycan-mhp-06.jpg

MASUMLARIN ŞEHİT EDİLMESİNİ KINIYORUM
İsrail ordusunun Filistin de masum sivilleri barbarca ve  savaş suçları işleyerek katlettiğini ifade eden Aydemir: "Söz konusu Türk ve İslam olduğunda tüm dünya 3 maymunu oynarken masum bebeklerin ve sivillerin şehit edilmesini en üst perdeden şiddetle kınıyorum. Filistin Türk’ün adaletini, Filistin Türk’ün şefkatini, Filistin Türk’ün toprağı olduğu günlerdeki özgürlüğünü arzuluyor. Bu vesile ile zalimlerin fosfor bombaları ile şehit edilen Filistinli kardeşlerime Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, Barışın ve huzurun bir an önce temin edilmesi için vicdan sahibi herkesi masumlar için tek safta durmaya davet ediyorum" dedi.

Hocalı'da ve Gazze'de şehit olanlar için yapılan dualar ve okunan şiirlerin ardından konuşmalara geçildi.

azebaycan-mhp-07.jpg

BİZ ONLARLA DOST OLAMAYIZ
Ermenilerin Türklere duyduğu nefretten dolayı ilişkilerin normalleşmesinin olamayacağını belirten Azerbaycan Asker Ailesi Cemiyeti Türkiye temsilcisi Mehmet Ay: "Osmanlı arşivleri açık onbinlerce Türkü katleden Ermeniler bize soykırımcı diyorlar. Ama bir bakarsanız Hocalıda katliam yapan grupları en üst seviyede onurlandırıyorlar. Onları devletin en başına getiriyorlar. Cumhurbaşkanı yapıyorlar. Bize düşmanlıkları çocukluklarından. Ermenistan'da yaşayan herkes Türk düşmanı olarak büyümüş ve yaşamaya devam ediyor. Biz onlarla dost olamayız" dedi.

Asker Ailesi Cemiyeti Türkiye temsilcisi  Asiye Avçu konuşmasında Hiç bir ayrım gözetmeden Ermeniler'in insanları katlettiğini, geçmişin acı dolu anılara tanıklı ettiğini belirtti. 

Asker Ailesi Cemiyeti" Vatanparvarligin Tebliği İctimai Birliğinin başkanı Roza Alikızı "Ermeniler ata, dede düşmanıdır. Ermeniler Hocalı'da bizim halkımıza acılar yaşatmışlardır" diyerek yaşananları anlattı. Konuşmaların ardından konferansa katılanlara plaket takdim edildi.

Konferansa Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Demir, Yeniden Refah Partisi Aliağa İlçe Başkanı Hüseyin Eryılmaz, Ülkü Ocakları Aliağa İlçe Başkanı Çağatay Ulu ve vatandaşlar katıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894