• BIST 13163.88
  • Altın 6646.69
  • Dolar 45.5782
  • Euro 53.1185
  • İzmir 20 °C
  • Manisa 19 °C
  • Aydın 24 °C
  • Afyon 11 °C
  • Balıkesir 18 °C
  • Bursa 17 °C
  • Çanakkale 20 °C
  • Muğla 19 °C
  • Uşak 12 °C

Afyonkarahisar’da Tarım Arazilerini Don Vurdu

Afyonkarahisar’da Tarım Arazilerini Don Vurdu
Afyonkarahisar'ın Şuhut ve Sandıklı ilçelerinde bazı tarım arazilerinın, yaşanan don olayından olumsuz etkilendi.

Afyonkarahisar'ın Şuhut ve Sandıklı ilçelerinde bazı tarım arazilerinın, yaşanan don olayından olumsuz etkilendi.

Dün gece eksi 2'lere kadar düşen hava sıcaklığı dolayısıyla meydana gelen don, Şuhut ve Sandıklı'daki tarım arazilerinde büyük hasara sebebiyet verdi. Baharla beraber çiçek açan ağaçlar buz tutarken, patates ve fasulye gibi tarım ürünlerinin de büyük zarar gördüğü öğrenildi.

Çiftçilikle uğraşan Sadettin Genç, konu ile ilgili olarak, "Çiftçi zaten zor durumda. Yani acınacak bir durumdayız" dedi.

Şuhut Ziraat Odası Başkanı Ömer Tuncay ise, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda, "23 Mayıs 2020 sabahına doğru görülen zirai don neticesinde; Şuhut ilçemiz genelindeki patetes ve fasulye ekili alanlar büyük zarar görmüştür. Tüm çiftçi kardeşlerimize geçmiş olsun" ifadelerine yer verdi.

Afyonkarahisar’da Tarım Arazilerini Don Vurdu

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894