• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 18 °C
  • Aydın 16 °C
  • Afyon 12 °C
  • Balıkesir 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Çanakkale 12 °C
  • Muğla 14 °C
  • Uşak 12 °C

STAR Rafinerisi'nin İskeleleri URTİM'den

STAR Rafinerisi'nin İskeleleri URTİM'den
Türkiye’nin ilk özel sektör rafinerisi unvanını taşıyan ve son otuz yıldan bu yana gerçekleştirilen en büyük reel sektör yatırımı olan STAR Rafineri'nin iskele ve pipe-rack sistemi ihtiyaçlarını URTİM sağladı.

STAR RAFİNERİSİ'NİN İSKELELERİ URTİM'DEN

Türkiye’nin ilk özel sektör rafinerisi unvanını taşıyan ve son otuz yıldan bu yana gerçekleştirilen en büyük reel sektör yatırımı olan STAR Rafineri'nin iskele ve pipe-rack sistemi ihtiyaçlarını URTİM sağladı. Kalıp ve iskele üretiminde Türkiye’nin öncü şirketlerinden olan URTİM Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, üretimlerinin yüzde 70'ini toplam 54 ülkeye ihraç etiklerini söyledi.

Tek noktaya yapılan en büyük yatırım olmasının yanında, dünyanın en çevreci, en verimli ve en ileri teknolojisine sahip rafinerilerinden biri olma özelliğini taşıyan SOCAR’ın STAR Rafinerisi'nde inşaatının en başından tamamlandığı güne kadar iskele sistemi ve pipe-rack ihtiyaçlarında çözüm ortağı olarak URTİM yer aldı.

Yıllık 10 milyon ton ham petrol işleme kapasitesine sahip olan Türkiye’nin en büyük enerji projelerinden STAR Rafinerisi Türkiye’nin en büyük enerji projelerinden biri olarak petrol ürünleri ithalatında her yıl 1,5 milyar dolar civarında tasarruf sağlayacak.  Türkiye petrokimya sektörünü dışa bağımlılıktan kurtaracağı öngörülen STAR Rafineri’de 1,6 milyon tonluk nafta ile ülkemizdeki cari açığın önemli bileşenlerinden olan dizel, jet yakıtı ve LPG gibi petrol ürünlerinin üretimi gerçekleştirilecek. Farklı ham petrol türlerini işleme teknolojisi ve 63 tank ile yaklaşık 1 milyon 640 bin metreküp depolama kapasitesiyle Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesindeki en büyük petrol ve gaz operasyonlarından birisi olan STAR Rafineri, Türkiye’nin rekabet gücünü artıracak.

54 ÜLKEYE İHRACAT

Yurtiçinde ve yurt dışında 38 yıldır havalimanı, stadyum, rafineri, köprü, konut, gemi inşası, tersane gibi birçok projede yer alarak, kalıp ve iskele üretiminde Türkiye’nin öncü şirketlerinden URTİM Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, "İnşaat projelerinin yanı sıra endüstriyel tesisler, tersaneler, rafineriler ve çevrim santralleriyle de çalışıyoruz. Farklı sektörlere ve farklı ülkelere odaklanmış olmanın avantajlarını her zaman yaşıyoruz. Özellikle endüstriyel projelerde ciddi bir bilgi birikimi ve potansiyele sahibiz." dedi.

Urfalılar, URTİM olarak üretimlerinin yüzde 70'ini, aralarında Malezya, Kanada, Katar, Ürdün, Ekvator Ginesi, Senegal, Nijerya ve Kenya, Birleşik Arap Emirlikleri’nin de bulunduğu 54 ülkeye ihraç ettiklerini belirterek, "Geliştirdiğimiz sistemler ile inşaatlarda, tersanelerde ve endüstriyel tesislerde zaman, maliyet avantajı ve İSG kurallarına uygun güvenli çalışma sağlıyoruz’’ dedi.

5 FARKLI SİSTEM KULLANILDI

SOCAR’ın Star Rafineri projesinde URTİM’in; Scafset Flanşlı İskele Sistemi, Scafset Fincanlı İskele Sistemi, Pipe-Rack Asma İskele Sistemi, Merdiven Kuleleri, Frameset Panel Kalıp Sistemi ve Woodset Ahşap Kirişli Kalıp Sistemleri kullanıldı.

Frameset Panel Kalıp Sistemi, 120*60 mm ölçüsündeki kapalı kesit özel formlu profillerden oluşurken, Woodset Ahşap Kirişli Kalıp Sistemi farklı projelere ve dayanımlara göre uyarlanabilen esnek bir sistem olarak öne çıkıyor. Flanşlı ve Fincanlı İskele Sistemleri döşeme altı taşıyıcı iskele olarak veya çeşitli yapılarda çalışma iskelesi olarak kullanılan bir iskele sistemi niteliği taşıyor. Pipe-Rack Asma İskele Sistemi ise zeminden ulaşımı mümkün olmayan ara katmanlı bölgelerde imalat ve montaj çalışmasını sağlayan endüstriyel iskele sistemi olarak kullanılıyor./EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894