• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 13 °C
  • Manisa 12 °C
  • Aydın 14 °C
  • Afyon 7 °C
  • Balıkesir 8 °C
  • Bursa 12 °C
  • Çanakkale 11 °C
  • Muğla 11 °C
  • Uşak 3 °C

Büro Emekçileri Greve Gitti

Büro Emekçileri Greve Gitti
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ KESK'e bağlı Büro Emek­çi­le­ri Sen­di­ka­sı (BES) özlük hak­la­rın­da ya­şa­nan sı­kın­tı­la­rı dile ge­tir­mek ve Soma'da ya­şa­nan maden ka­za­sı­nın yıl dö­nü­mü ne­de­niy­le grev yaptı. Yarım gün iş bı­ra­kan BES'e bağlı Ali­

BÜRO EMEKÇİLERİ GREVE GİTTİ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ KESK'e bağlı Büro Emek­çi­le­ri Sen­di­ka­sı (BES) özlük hak­la­rın­da ya­şa­nan sı­kın­tı­la­rı dile ge­tir­mek ve Soma'da ya­şa­nan maden ka­za­sı­nın yıl dö­nü­mü ne­de­niy­le grev yaptı.
Yarım gün iş bı­ra­kan BES'e bağlı Ali­ağa vergi da­ire­si ça­lı­şan­la­rı hü­kü­met ko­na­ğı önün­de basın açık­la­ma­sı yaptı. Basın açık­la­ma­sı­nı oku­yan BES Ali­ağa tem­sil­ci­si Ayşe Ha­ma­rat Or­ta­köy grev ile il­gi­li ola­rak şun­la­rı söy­le­di: " Büro Emek­çi­le­ri Sen­di­ka­sı ola­rak, “İnsan­ca yaşam gü­ven­ce­li İş Gü­ven­li Ge­lecek” ta­le­bi ile bir kez daha ey­lem­de­yiz. 13 Mayıs’ta tam da ülke ta­ri­hi­nin en büyük işçi kat­li­amı olan Soma’nın yıl­dö­nü­mün­de grev ya­pa­rak alan­lar­da ola­ca­ğız. Büro emek­çi­le­ri­nin mü­ca­de­le ör­gü­tü, onur­lu sesi olan sen­di­ka­mız, taşı delen suyun gücü değil, dam­la­la­rın sü­rek­li­li­ği­dir mi­sa­li 13 Mayıs’ta mü­ca­de­le ta­ri­hin­de yeni bir sayfa daha aça­rak ta­lep­le­rin­de ka­rar­lı­lı­ğı­nı bir kez daha or­ta­ya ko­ya­cak­tır." dedi.

ÇEVİK KUV­VET AM­BU­LANS­TAN ÖNCE GELİYOR
İç gü­ven­li­ğe daha fazla önem ve­ril­di­ği­ne dik­kat çeken Or­ta­köy " İş ka­za­la­rı ya­şa­nan ma­hal­le­re, am­bu­lans­tan önce çevik kuv­ve­tin gel­di­ği, iş gü­ven­li­ğin­den, iç gü­ven­li­ğe daha fazla önem ve­ril­di­ği bir dü­zen­de ül­ke­miz iş ci­na­yet­le­rin­de dünya üçün­cü­sü, Av­ru­pa’da ise bi­rin­ci sı­ra­da­dır. Bu an­la­yış, Soma’da 301, Er­me­nek’te 18 işçi kar­de­şi­mi­zi kat­let­miş, Soma’da 432, Er­me­nek’te 34 ço­cu­ğu­mu­zu yetim bı­rak­mış­tır." dedi.

NAN­KÖR­LÜK YA­PA­CA­ĞIZ
Tür­ki­ye'yi ta­şe­ron cum­hu­ri­ye­ti­ne çe­vi­ren­le­re karşı alan­lar­da ol­duk­la­rı­nı ifade eden Or­ta­köy " Tür­ki­ye’yi ta­şe­ron cum­hu­ri­ye­ti­ne çe­vi­ren an­la­yı­şa karşı, 13 Mayıs’ta grev­de­yiz. Ül­ke­mi­zi ucuz emek cen­ne­ti­ne çe­vi­ren­le­re karşı nan­kör­lük ya­pa­ca­ğız, ta­şe­ron ölüm­dür ya­sak­lan­sın ta­le­bi­mi­ze kulak tı­ka­yan­la­ra bunun so­nu­cu ya­şa­nan iş ci­na­yet­le­ri­ne karşı 13 Mayıs’ta grev­de­yiz" dedi.

TA­LEP­LERİMİZ İÇİN 13 MAYIS’TA GREV­DEYİZ!
- 2013 yı­lın­da ger­çek­le­şen satış söz­leş­me­sin­den kay­nak­lı ka­yıp­la­rı­mız kar­şı­lan­ma­lı ve in­san­ca ya­şa­ya­cak ücret ve­ril­me­li­dir.
- 2011 yı­lın­da ya­sal­la­şan 666 sa­yı­lı KHK ile gasp edi­len gelir ka­yıp­la­rı­mız kar­şı­lan­ma­lı­dır.
- Açlık sı­nı­rı al­tın­da­ki üc­ret­ler vergi dışı bı­ra­kıl­ma­lı, yok­sul­luk sı­nı­rı al­tın­da­ki üc­ret­ler ise ilk vergi di­li­min­den ver­gi­len­di­ril­me­li­dir.
- Her türlü ek öde­me­ler emek­li ay­lı­ğa esas ka­zan­ca dahil edil­me­li­dir.
- Ay­rım­cı uy­gu­la­ma­la­ra ve kad­ro­laş­ma­ya son ve­ril­me­li, per­so­nel alım ve gö­rev­de yük­sel­me sı­nav­la­rın­da ada­let sağ­lan­ma­lı, sözlü sı­nav­lar kal­dı­rıl­ma­lı­dır.
- Yar­dım­cı hiz­met­li­ler ve mü­ba­şir­ler genel idari hiz­met­ler sı­nı­fı­na ge­çi­ril­me­li­dir.
- Ad­li­ye­ler­de an­gar­ya­ya son ve­ril­me­li, yargı emek­çi­le­ri­ne yö­ne­lik iti­bar­sız­laş­tır­ma po­li­ti­ka­la­rı­na son ve­ril­me­li­dir.
- Temel kamu hiz­met­le­ri ni­te­lik­li ve üc­ret­siz ol­ma­lı­dır.
- Adil bir vergi sis­te­mi ku­rul­ma­lı, temel tü­ke­tim mad­de­le­ri üze­rin­de­ki do­lay­lı ver­gi­ler kal­dı­rıl­ma­lı, ser­vet ver­gi­si uy­gu­lan­ma­lı­dır.
- Dep­re­me da­ya­nık­lı ol­ma­yan hiz­met bi­na­la­rı bo­şal­tıl­ma­lı, bu bi­na­lar­da­ki kamu ça­lı­şan­la­rı­nın can gü­ven­li­ği sağ­lan­ma­lı­dır.
- Esnek, ku­ral­sız, gü­ven­ce­siz ve per­for­man­sa göre ça­lış­tır­ma ya­sak­lan­ma­lı, tur­ni­ke ve ka­me­ra sis­tem­le­ri kal­dı­rıl­ma­lı­dır.
- Grev hak­kı­mız yasal gü­ven­ce­ye ka­vuş­tu­rul­ma­lı ve ger­çek bir toplu söz­leş­me önün­de­ki en­gel­ler kal­dı­rıl­ma­lı­dır.
- Ro­tas­yon adı al­tın­da­ki sür­gün­le­re son ve­ril­me­li, sen­di­kal hak ih­lal­le­ri­ne, üye, tem­sil­ci ve yö­ne­ti­ci­le­ri­mi­ze yö­ne­lik sür­gün, so­ruş­tur­ma ve ce­za­la­ra, gö­rev­den uzak­laş­tır­ma­la­ra son ve­ril­me­li­dir.
- Ka­mu­da 4/B, 4/C, ta­şe­ron ça­lış­tır­ma bi­çim­le­ri ya­sak­lan­ma­lı ve tüm gü­ven­ce­siz kamu emek­çi­le­ri kad­ro­ya alın­ma­lı­dır.
- Ücret ada­let­siz­lik­le­ri­ne son ve­ri­le­rek, eşit işe eşit ücret il­ke­si ha­ya­ta ge­çi­ril­me­li­dir.
- İşçi sağ­lı­ğı ve iş gü­ven­li­ği ön­lem­le­ri de­net­len­me­li, İşçi Sağ­lı­ğı ve İş Gü­ven­li­ği Ya­sa­sı kamu emek­çi­le­ri­ni de içe­ri­si­ne ala­cak şe­kil­de ge­niş­le­til­me­li­dir.
- Ol­ma­yan yer­ler­de üc­ret­siz kreş, ser­vis ve ka­li­te­li yemek hiz­me­ti ve­ril­me­li­dir.
- İşyer­le­ri­miz­de her türlü cin­si­yet ay­rım­cı­lı­ğı, ka­dı­na yö­ne­lik şid­det, mob­bing ve cin­sel taciz fi­il­le­ri di­sip­lin ce­za­sı kap­sa­mı­na alın­ma­lı­dır.

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894