• BIST 8895.18
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İzmir 18 °C
  • Manisa 15 °C
  • Aydın 17 °C
  • Afyon 11 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Çanakkale 17 °C
  • Muğla 16 °C
  • Uşak 14 °C

Egiad Başkanı Aslan: "Egiad Hayat Okuluna Katılan Gençlerle Gurur Duyduk"

Egiad Başkanı Aslan: "Egiad Hayat Okuluna Katılan Gençlerle Gurur Duyduk"
Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD)'nin sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve 11 yıldan beri süregelen "EGİAD Hayat Okulu", korona virüsü sebebiyle...

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD)'nin sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve 11 yıldan beri süregelen "EGİAD Hayat Okulu", korona virüsü sebebiyle bu sene online olarak gerçekleştirdiği eğitimleri başarıyla tamamladı. İzmir'deki 5 üniversiteden 100'ü aşkın meslek yüksekokulu öğrencisini ağırlayan proje sayesinde gençler, önemli bir takım konu başlıklarında yeni bilgiler edinme şansını yakalarken, EGİAD Başkanı Mustafa Aslan, "EGİAD Hayat Okuluna katılan gençlerle gurur duyduk" dedi.

Teknik açıdan yüksek yeteneklere sahip meslek yüksek okulu öğrencilerinin sosyal yetkinliklerini güçlendirerek iş hayatında tercih edilir eleman haline gelmelerini amaçlayan Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), İzmir'deki üniversitelere bağlı meslek yüksekokullarından seçilen 100'ü aşkın başarılı gencin kariyer planlamasına destek oldu. Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu, Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksek Okulu, İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu, Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu, Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunda eğitim gören gençler, kurumsal hayata hazırlanmak üzere EGİAD'ın bu sene online olarak yürüttüğü "EGİAD Hayat Okulu" eğitimlerini başarıyla tamamladı.

Gençlerin elinden tutan projeler

EGİAD Başkanı Mustafa Aslan, genç iş insanları örgütü olarak genç neslin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, genç işsizlik rakamlarını düşürmek için mücadele ettiklerini dile getirdi. Gençlerin elinden tutulmasının önemine dikkat çeken Başkan Aslan, şöyle konuştu:

"Hem yaşanılan nitelikli teknik eleman bulma sorununa çözüm getiren hem de genç işsizliğe bir nebze de olsa çare olan Hayat Okulu kapsamında etkili iletişim becerileri, kurum kültürü, kariyer planlama, CV yazım teknikleri, mülakat teknikleri, stres yönetimi, zaman yönetimi, duygusal zekâ, takım çalışması, çatışma teknikleri, karar alma ve problem çözme teknikleri gibi alt başlıklar ele alındı."

Covid-19 nedeniyle zor günlerden geçildiğini; ancak son düzlüğe çıkılmasının sevindirici olduğunu hatırlatan EGİAD Başkanı Aslan, hayatın her alanında inanılmaz hızlı bir değişim yaşandığına dikkat çekerek, "Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Yeni düzene bu anlamda adapte olmak zorundayız. Yeni düzen bize hem esnek ve uzaktan çalışmayı getirdi hem de her zamankinden fazla şekilde kişisel gelişimimize önem vermemiz ve kendimize yatırım yapmamız gerektiğini hatırlattı. EGİAD Hayat Okulunun bu anlamda sizlere büyük faydayı sağladığına inanıyorum. Sonuç olarak başında genç ifadesi olan bir derneğin başkanı olarak, gençleri çok önemsediğimizi özellikle belirtmek istiyorum. EGİAD olarak uzun yıllardır söylediğimiz bir sloganımız var. Biz "Ülkemizin Geleceğine İnanıyoruz'. Bunu söylerken bir tek güvencemiz var o da gençlik. Sizlerin Atatürk'ün gençliğe hitabesindeki her bir sözcüğün anlamını bilerek gereğini yerine getireceğinize inanıyor ve güveniyoruz. İşte bu nedenle bir iş insanları derneği olmamıza rağmen her yıl en az birkaç gençlik projesine imza atıyoruz. Hayat Okulu da bizim göz bebeği projelerimizden bir tanesi. Eğitimcilerimiz bu dönem özellikle sizlerin katılımından ve sorduğunuz soruların ne kadar kaliteli olduğundan bahsettiler. Lütfen kendinizle gurur duyun; biz Hayat Okuluna katılan gençlerle gurur duyduk" dedi.

Hayat Okulunun son etkinliği finansal okur-yazarlık konusundaki eğitim ile son buldu. Yaşar Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilvin Yeşilova tarafından gerçekleştirilen eğitimin moderatörlüğünü Genel Sekreter Prof. Dr. A. Fatih Dalkılıç gerçekleştirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894