• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 18 °C
  • Aydın 20 °C
  • Afyon 17 °C
  • Balıkesir 16 °C
  • Bursa 16 °C
  • Çanakkale 17 °C
  • Muğla 17 °C
  • Uşak 16 °C

Recep Tayyip Erdoğan'ın Hayatını Anlatan 'Reis' Filmi İçin Geri Sayım Başladı

Recep Tayyip Erdoğan'ın Hayatını Anlatan 'Reis' Filmi İçin Geri Sayım Başladı
Hasan Eser / Yeni Vizyon Gazetesi

RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN HAYATINI KONU ALAN FİLM İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Hasan Eser / Yeni Vizyon Gazetesi 
Türkiye'nin siyasal tarihine damgasını vuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatını beyaz perdeye aktaran ‘REİS’ adlı sinema filminin 14 Ekim 2016 tarihinde vizyona gireceği açıklandı.

FRAGMANI BİLE YETTİ
Merakla beklenen filmin ilk kısa fragmanı geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Büyük beğeni toplayan fragman,  Erdoğan'ın siyasi yasaklı olmasına neden olan Ziya Gökalp'in "Minareler süngü, kubbeler miğfer" dizeleri eşliğinde cezaevine uğurlandığı görüntülerle başlıyor. Fragmanda, İstanbul Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, makam odasında sarf ettiği "…Bir kere ölür insan, öleceksek adam gibi ölelim." İfadesi izleyenleri duygulandırıyor. Yine Erdoğan’ın o dönem tehdit edildiği bir telefon görüşmesinde;  “Kimsin necisin bilmiyorum ama bildiğim bir şey var. Ölüm Allah’a kavuşmaktır, o yüzden boşuna nefesini tüketme, biz ölümden korkmayız. Bizi ölümle korkutacaklarını zannedenler ölüme hazırlıksız olanlardır” sözleri dikkati çekiyor. Fragmanıyla bile izleyicilerini kendine hayran bırakan ‘REİS’ şimdiden çok konuşulacağa benziyor.

GİŞE REKORLARI KIRMASI BEKLENİYOR
Deneyimli oyuncu Reha Beyoğlu'nun Erdoğan’ı canlandırdığı filmde; Emine Erdoğan'ı ise ünlü oyuncu Özlem Balcı canlandırıyor.  Gişe rekorları kırması beklenen  ‘REİS’ filminin oyuncu kadrosunda; Ufuk Bayraktar, Abidin Yerebakan, Orhan Aydın, Ali Yaylı, Alper Türedi, Aydan Çakır, İsmail Hakkı, Volkan Başaran, Yener Gürsoy ve Ercan Demirel gibi birbirinden kıymetli isimler yer alıyor.

O YÖNETMEN ÇEKTİ
Daha önce Fethullah Gülen’in hayatını konu aldığı iddia edilen  ‘Eşrefpaşalılar’ adlı sinema filminin yönetmenliğini de yapan Hüdaverdi Yavuz’un yönetmen koltuğunda oturduğu "REİS" adlı filmin yapımcılığını ise Ali Avcı üstlendi. Müziklerini Kalan Müzik'in hazırladığı film için Kıbrıs’ta özel bir plato kurulduğu, dönemsel kostümlerin dikildiği ve 4 milyon dolar harcandığı öğrenildi.

BİR DÖNEME IŞIK TUTACAK
Türkiye siyaset sahnesinin son 20 yıldaki en önemli aktörü olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çocukluğundan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemine süregelen yaşamından kesitler aktaran belgesel tadındaki yapıt, bir döneme ışık tutacağa benziyor.

SABIRSIZLIKLA BEKLENİYOR
Erdoğan'ın siyasi kariyerinde önüne çıkarılan engelleri nasıl birer birer aştığını,  ailesi ve dava arkadaşları ile birlikte yaşadığı zorluklara karşı nasıl göğüs gerdiklerini, egemenliğin kayıtsız şartsız sahibi olan milleti iktidara taşımak adına gösterdiği büyük gayreti,  Türkiye’yi bugünlere taşımak adına yaptığı fedakârlıkları ve çektiği sıkıntıları beyazperdeye aktarması beklenen film,  şimdiden sabırsızlıkla bekleniyor.

BİR LİDERİN DOĞUŞU
‘Bir Liderin Doğuşu’ isimli eser ile daha önce siyasi yaşamı kitaplaştırılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  Hüseyin Besli ve Ömer Özbay tarafından kaleme alınan kitabını okuyanlar gibi, ‘REİS’ filmini izleyenlerinde Erdoğan'a yönelik tehdit ve şantajları öğrendiğinde nasıl 'bıçak sırtında' bir hayat sürdüğünü, zulümler ve yol kesmelerle nasıl 'yıldırma operasyonlarına' muhatap bırakıldığını, ayrılıklar ve haksızlıklarla nasıl 'psikolojik harekâtlara' hedef yapıldığını daha iyi anlayacak, gündemdeki pek çok olayı geçmişe uzanan kökleriyle birleştirebilir. 

 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894