• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • İzmir 13 °C
  • Manisa 10 °C
  • Aydın 10 °C
  • Afyon 6 °C
  • Balıkesir 7 °C
  • Bursa 11 °C
  • Çanakkale 10 °C
  • Muğla 9 °C
  • Uşak 9 °C

Saruhanlı’ya Yapılan Ve Yapılacak Hizmetler Anlatıldı

Saruhanlı’ya Yapılan Ve Yapılacak Hizmetler Anlatıldı
Manisa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Saruhanlı ilçesine bağlı Halitpaşa Mahallesi sakinlerinin düzenlediği kahvaltılı toplantı programına katıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Saruhanlı ilçesine bağlı Halitpaşa Mahallesi sakinlerinin düzenlediği kahvaltılı toplantı programına katıldı. Düzenlenen etkinlikte Manisa Büyükşehir Belediyesinin yaptığı hizmetler ve Saruhanlı'ya yapılacak 2018 yatırımları anlatıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Halitpaşa Mahallesi sakinleri tarafından düzenlenen birlik beraberlik kahvaltı programına katıldı. Saruhanlı ilçesi Halitpaşa Mahallesi'nde düzenlenen programa MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Muzaffer Şaşmaz, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Erdinç Karaköse, Manisa Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Dairesi Şube Müdürü Ramazan Hakan Ulak, Manisa Büyükşehir Belediyesi Saruhanlı Koordinatörü Aybars Özbilgin, Saruhanlı MHP İlçe Başkanı Baki Ulu, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Süleyman Kahramanlar, Halitpaşa ve çevre mahallelerin muhtarları ile Halitpaşa mahallesi sakinleri katıldı.

MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, konuşmasında Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan askerlere başarı dileklerini iletirken, şehit olanlara ise Allah'tan rahmet diledi. Coşkun daha sonra konuşmasına Saruhanlı ilçesine yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek devam etti. Coşkun, 2016'da en fazla yatırım yapan kurum olduklarına dikkati çekerek, yöneticilerin altyapıya yapılan yatırımların göze hitap etmediği için bunu yapmak istemediklerini ancak asıl konunun altyapı olduğunu söyledi. Coşkun, "Manisa'da bu hizmetlerden mahrum kalmış birçok yer var. Bunların da ya yeterli planlama yapılmaması ya da yeterli bütçe ayrılmaması gibi sebepleri var. Ben o konulara girmek istemiyorum. Bu vatan toprağına taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun. İş başına gelindiğinde Manisa'nın tamamı su ve kanalizasyon idaresinin sorumluluğuna bırakıldı. Sadece Saruhanlı'da 13 belde var. Ne yapmak lazımdı, öncelik sırası tespit edilmesi ve bu hizmetlerden hiç yararlanmayanlara öncelik verilmesi lazımdı. Hizmette önceliği yaptık, hiçbir ayrım yapmadan. Bizim hizmet götürdüğümüz yerlerin yüzde 50'sinden fazlası bize oy vermeyen yerlere yapılmıştır. Bu çalışmalar "Biz gelecek seçimler için yatırım yapan bir idare değil, gelecek nesiller için yatırım yapan bir iradeyiz" sloganımızı perçinliyor. Hizmet herkesin hakkıdır. Bu zamana kadar içme suyu ve kanalizasyon hattına yapılan yatırım bin 290 kilometre. Bu Manisa'dan Malatya'ya kadar demek. Bunları daha iyi anlatmak için değiştirdiğimiz içme suyu borularının eskisini ve yenisini sergiledik" dedi.

Yapılan altyapı yatırımlarının yanında birçok mağduriyete sebep olan derelerin de ıslahını da yaptıklarını belirten Coşkun, "Dereler artık pislikten kapanma noktasına gelmiş hatta bazı yerlerde de dereler doldurularak tarlalara ilave edilmiş. Yağmur yağınca gelen su kendisine yol buluyor, bu sebepten taşkınlık oluyor. Biz bu derelerde çalışma yapmışız ve bu sorunu ortadan kaldırdık. Saruhanlı bizim için önemli. Şu ana kadar 23 milyon liralık, 2018'in sonuna kadar yapacağımız yatırım ise 60 milyon liranın üzerindedir. 101 mahalle kapsamında yaptığımız proje tamamlandı. 154 mahallenin 67'si şu an yapılıyor, geri kalanları ise Mayıs gibi ihaleye çıkılacak. Başkan Ergün'ün direktifidir, bu mahalleler de 2018'de tamamlanacak" diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü de, kahvaltı sonrası yaptığı konuşmasında, Manisa Büyükşehir Belediyesinin Saruhanlı ilçesine yaptığı yatırımlar hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Güzgülü, Suriye ve Afrin'e yapılan harekatın önemine değinerek, konunun vatan olması durumunda herkesin ortak noktada buluştuğunu ifade ederek, "Türk Ordusuna başarılar diliyoruz. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa diliyoruz. Bu konuda biz bir olmak diri olmak ve bunun üzerinde tartışma yapmama düşüncesindeyiz. Afrin, Türk insanının ortak mücadelesidir" dedi.

Saruhanlı'ya yapılan yatırımlardan bahsetti

Güzgülü Saruhanlı'ya yapılan yatırımlar hakkında da şunları söyledi, "Burada bulunmamızın birinci sebebi dostluk, arkadaşlık ikinci sebebi ise daha iyi hizmet edebilmektir. Saruhanlının merkezini ilgilendiren bir doğalgaz konusu var. Saruhanlıyı firmalar yatırım yapılacak yer olarak görmemişler. Çünkü onlar için nüfus yoğunluğu önemli. Saruhanlı'da böyle bir talep olunca doğalgaz firması bu külfeti belediyelere yıkmak istedi. Bazı milletvekilleri elini cebine atmış, "biz getiriyoruz" demiş ama bu işler öyle olmuyor. Firmalar biz getiririz ama bu işleri belediye yaparsa diye söylemişler. Külfetin hepsini kendi caddelerinde Saruhanlı Belediyesi, Büyükşehir'de kalan caddelerde Büyükşehir Belediyesi üstlenerek yaptı. Bu da hem Saruhanlı hem de Büyükşehir Belediyesi'ne büyük bir ekonomik külfet getirecek. Halkımızın yararına olacağı için mecliste bu kararı aldık. Doğalgazla ilgili ilçe ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bu işi üstlendik."

Mehmet Güzgülü, doğalgaz konusunun ardından Manisa Büyükşehir Belediyesinin açıklanan bütçe rakamları hakkında Halitpaşa sakinlerini bilgilendirdi. Konuşmaların ardından İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Muzaffer Şaşmaz, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Erdinç Karaköse, Saruhanlı MHP İlçe Başkanı Baki Ulu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Saruhanlı Koordinatörü Aybars Özbilgin birer konuşma yaparak Halitpaşa sakinlerini selamladı. Konuşmaların ardından ise mahalle muhtarları sorunlarını ve taleplerini dile getirdi.

Saruhanlı’ya Yapılan Ve Yapılacak Hizmetler Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894