• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İzmir 28 °C
  • Manisa 29 °C
  • Aydın 27 °C
  • Afyon 23 °C
  • Balıkesir 27 °C
  • Bursa 26 °C
  • Çanakkale 25 °C
  • Muğla 21 °C
  • Uşak 24 °C

İşte Gelmiş Geçmiş En Çok Satan Albümler

İşte Gelmiş Geçmiş En Çok Satan Albümler
Dünya genelinde yayınlanan albümlerin satışlarına bakıldığında her ne kadar yüksek gibi görünse de gerçekler aslında tam da öyle değil.

İŞTE GELMİŞ GEÇMİŞ EN ÇOK SATAN ALBÜMLER

Dünya genelinde  yayınlanan albümlerin satışlarına bakıldığında her ne kadar yüksek gibi görünse de gerçekler aslında tam da öyle değil. Özellikle dijital medyanın gelişimi öncesine dönüldüğünde,  yayınlanan albümlerin günümüze oranla çok daha yüksek satış rakamları elde ettiği görülüyor. İşte geçmişten günümüze elde ettikleri satış rakamlarıyla gelmiş geçmiş en çok satan albümlerin listesi;

MICHAEL JACKSON - THRILLER (1982)

Michael Jackson'ın ikinci solo albümü "Thriller", 1982 yılında piyasaya sürüldü. 'Beat It', 'Billy Jean' ve 'Thriller' hitlerini barındıran albüm, 8 Grammy kazandı. Prodüktör Quincy Jones ile Michael Jackson arasında Jackson'ın debut albümü "Off The Wall" ile başlayan ortaklığın şüphesiz en başarılı örneği "Thriller".Dünya çapındaki 46 milyonluk toplam satışıyla "Thriller" tüm zamanların en çok satan albümü. Albüm bu ünvanı 1984 yılından beri elinde tutuyor.

EAGLES - THEIR GREATEST HITS (1976)

Eagles, Amarikan rock'unun bütün karekteristik özellikleri bünyesinde toplayan bir mega grup. Tüm zamanların en ünlü parçalarından 'Hotel California' onlara aittir ve Beatles'in 'Yesterday' adlı parçasıyla birlikte dünyanın en çok bilinen iki şarkısından birisi. 1984-1999 yılları arasında 22 milyonluk bir satış yakaladı ve listedeki yerini sağlamlaştırdı.

PINK FLOYD - THE WALL (1979)

"Dark Side Of The Moon" ayrıca Capitol Records tarihinin en çok satan albümü kabul ediliyor. Tam 15 yıl boyunca Billboard albüm listelerinde yer almayı başdı. Ama '99 tarihli istatistikler, listede yer alan double formatlı "The Wall"un satış rakamları itibariyle "Dark Side Of The Moon"u sollayıp 'tüm zamanların en çok satan albümleri' listesine yerleştiğini gösteriyor.

FLEETWOOD MAC - RUMORS (1977)

Billboard listelerinde 31’i birincilik olmak üzere toplamda 134 hafta kendisine yer edinen albüm, dünya genelinde toplam 40 milyon satış ile listede yer alıyor. Rock müzik türünde 1977’de yayınlanan albümde grubun solisti Steive Nicks’in performansı albüm satışlarını etkileyen en önemli faktörlerden biriydi.

BEE GESS – SATURDAY NİGHT FEVER (1977)

Türkçeye Cumartesi Ateşi Gecesi olarak da çevrilen 1977 yılı yapımı olan filmin de müziği olan albüm yaklaşık 40 milyonluk satışıyla en çok satan albümler listesinde   yer buluyor. Disko tarzında yapılmış müzik, yaptığı satışlarla birlikte döneminin en çok dinlenenlerinden de birisi oldu.

BACKSTREET BOYS - MİLLENNİUM (1999)

En çok satanlar listesinde  yer alan albümler arasında en yakın tarihli olan albüm, grubun çıkardığı ikinci albümdür ve yaklaşık 40 milyonluk satışıyla büyük sükse yaptı. Aynı zamanda grup çıkardığı bu albümle toplamda 5 Grammy Ödülü adayı gösterildi.

THE BEATLES - WHITE ALBUM (1968)

1963-1970 yılları arasında pop müziğin ve popüler kültürün merkezi olan Beatles, 2000'lerde bile sayısız yeni topluluğa ilham kaynağı olmayı başarıyor. Geçtiğimiz yıllarda piyasaya sürülen ve grubun şimdiye dek listelerde 1 numaraya yerleşmiş şarkılarından oluşan "1" adlı toplama albüm, Backstreet Boys ve Britney Spears gibi günümüzün en gözde genç starlarını bile geride bıraktı ve adına yakışır bir şekilde Beatles'ı yine 1 numaraya taşıdı. Beatles tüm zamanların en çok satan albümleri listesinde ise double formatlı "White Album" ile yer alıyor.

LED ZEPPELIN - UNTITLED (1971)

Stairway To Heaven' hitini barındıran albüm sadece Amerika'da 16 milyonluk bir satış rakamına ulaştı ve Led Zeppelin efsanesini tüm zamanların en çok satan albümler listesine girdi. Dağılmalarının ardında astronomik rakamlı 're-union' teklifleri alan topluluğun tekrar tekrar basılan albümleri ve periyodik olarak hazırlanan 'best of'ları ise hala çok yüksek oranda satış oranı yakaladı.

BILLY JOEL - GREATEST HITS VOLUME 1&2 (1985)

Çeşitli sanatçıların yer aldığı "The Bodyguard Soundtrack"i dışında ağırlıkla stüdyo albümleri tarafından parsellenen en çok satan albümler listesinde Billy Joel'in adını beşinci sıraya yazdırmayı başaran ise 'best of' formatlı bir toplama.

BOSTON - BOSTON (1976)

Boston ise kendi adını taşıyan debut albümü ile tüm zamanların en hızlı satan albümlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Disco ve punk müziğin radyoları parsellediği bir dönemde yüzüne hiç bakılmayan klasik rock müziği Bruce Springsteen ve Tom Petty gibi isimlerle birlikte yeniden dirilten Boston'un kendi adını taşıyan bu klasik albümdeki en büyük numarası ise, prodüktör olarak da görev yapan gitarist Tom Scholz oldu. Serdar Ceviz/Murathan Sunak/Yusuf İncedoğan (Ege Ajans)

 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894