• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 15 °C
  • Aydın 15 °C
  • Afyon 13 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Bursa 17 °C
  • Çanakkale 13 °C
  • Muğla 11 °C
  • Uşak 9 °C

Devlet Övünç Madalyası Töreninde Hem Gurur Hem Hüzün

Devlet Övünç Madalyası Töreninde Hem Gurur Hem Hüzün
Manisa'da, 2'si şehit polis memuru ve 8'i şehit asker olmak üzere 10 şehidin ailelerine Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni düzenlendi.

Manisa'da, 2'si şehit polis memuru ve 8'i şehit asker olmak üzere 10 şehidin ailelerine Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni düzenlendi. Törende şehitlerin özgeçmişleri okunurken aileler gözyaşlarına hakim olamazken aileler hem gururu hem de hüznü bir arada yaşadı.

Manisa'da, şehit Jand. Başçavuş İsmail Yavuz, Uzman Çavuş Serdar Denizer, Uzm. Çavuş Erdoğan Kaya, Uzm. Çavuş Ali Şahin, polis memuru Nedim Erbay, polis memuru Mehmet Uyar, Piyade Çavuş Emrah Aral, Uzm. Çavuş Vedat Öz, Uzm. Onbaşı Özgür Yatakdere ve Uzm. Çavuş Tolga Artuğ'un ailelerine Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih töreni düzenlendi. Manisa Valiliği ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Anemon Otel'de düzenlenen törende misafirler Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer tarafından kapıda karşılandı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit ailelerine gönderdiği mesajı da okundu. Manisa'dan şehit olan asker ve polislerin özgeçmişlerinin okunması sırasında şehit aileleri gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit Serdar Denizer'in dedesi Celal Denizer program boyunca gözyaşlarına hakim olamazken, şehit dedesi şehidin babası ve görevliler tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Törende duygusal bir konuşma yapan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "Söylenebilecek sözlerin en değerlisi kadimden beri söylenegeldi. Söyleyen kahramanların birkaç satıra sığdırılmaya çalışılmış ama aslında dünyalara ve ufuklara sığmayacak kadar hayat hikayeleri ve kahramanlıkları söylenebilecek her türlü kelamın üzerinde bize bir şeyler söyledi. Dünyaya ait kelamlar sukut etti. Şimdi sizleri bu sukutun derin ve gerçek çığlığını dinlemeye, ona kulak vermeye davet ediyorum, sizlerden cesaret alarak. Zira burada biliyorum ki o derin sukutun salasını en son hecesine kadar duyabilecek yürekler var. Bizlerin göremediği o ilahi sırrın neşvesini ve pırıltısını görebilecek gözler var. Şuanda burada üzerine bastığımız yer, bedeli sonuna kadar ödenmiş vatandır. Şuanda idrak ettiğimiz zaman o ilahi sırrı duyabilen yüreklerin buluştuğu, seslendiği, söyleştiği, dinlediği, anlaştığı ve seviştiği zamandır. Onlara gıpta ediyoruz, onlardan güç alıyoruz. Onlara olan sevgimiz, onlara olan saygımız vatanımıza, milletimize ve devletimize olan sevgi ve saygımızı ve sadakatimizi pekiştiriyor. Türk devleti ve Türk milleti adına şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından şehit ailelerine Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer tarafından takdim edildi. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Programa Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, askeri erkan, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Devlet Övünç Madalyası Töreninde Hem Gurur Hem Hüzün

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894