01 Mayıs 2024
  • İzmir23°C
  • Manisa19°C
  • Aydın22°C
  • Afyon16°C
  • Balıkesir14°C
  • Bursa16°C
  • Çanakkale16°C
  • Muğla21°C

YOKSULLUK TARİHE GÖMÜLECEK

Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / 1 Kasım seçimleri kapsamında İzmirli vatandaş ve esnafla buluşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu,

Yoksulluk Tarihe Gömülecek

23 Ekim 2015 Cuma 09:28

HİLAL KART İLE YOKSULLUK TARİHE GÖMÜLECEK
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
1 Kasım seçimleri kapsamında İzmirli vatandaş ve esnafla buluşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, esnafın ve vatandaşın sıkıntılarını dinledi. Gerçek yaşamda Türkiye’de son 13 yılda yoksulluk ve gelir adaletsizliğinin arttığını dile getiren Tanrıkulu, “Biz MHP olarak ‘Hilal Kart’ uygulamasını en kısa sürede hayata geçirmek istiyoruz. Ancak bu noktada sizin 1 Kasım’da bize vereceğiniz destek büyük önem arz ediyor” dedi.
 
Küresel ekonomik sistemde birçok ülkenin yoksulluk sıkıntısın çözdüğünü ifade eden Tanrıkulu, “Biz hala yoksullukla mücadele ediyoruz. Bu ülkeyi öyle bir duruma getirdiler ki, yoksulluk insanlara seçim vaadi olarak sunulmaya başlandı. 21. Yüzyılda böyle bir sorunun Türk milleti için hala sıkıntı yaşatıyor olmasının tek sebebi AKP iktidarıdır. Kendi yolsuzluklarının üstünü örten iktidar, toplumun yoksulluğunu görmezden gelmektedir. Biz MHP olarak buna artık bir son vereceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.
 
MUHTAÇ AİLELERE ‘HİLAL KART’ VERİLECEK
Muhtaç durumdaki ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri harcama kartları (HİLALKART) verileceğini söyleyen Tanrıkulu, “Çeşitli adlar altında yapılması öngörülen sosyal destek ödeme tutarı bu kartlara yüklenecektir. Bu kartlar, küçük esnafın desteklenmesi amacıyla sadece ikamet edilen yerdeki esnaftan yapılacak alışverişte geçerli olacaktır” diyerek böyle bir uygulamanın küçük esnafı da rahatlatacağını dile getirdi.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir