04 Mayıs 2024
  • İzmir19°C
  • Manisa13°C
  • Aydın20°C
  • Afyon17°C
  • Balıkesir15°C
  • Bursa15°C
  • Çanakkale15°C
  • Muğla16°C

ALİ­AĞA'DA EN­GEL­Lİ ÇO­CUK­LAR UÇURT­MA ŞEN­Lİ­ĞİN­DE BU­LUŞ­TU

İzmir’in Ali­ağa il­çe­sin­de, En­gel­li­ler Haf­ta­sı et­kin­lik­le­ri çer­çe­ve­sin­de ger­çek­leş­ti­ri­len uçurt­ma et­kin­li­ği renk­li gö­rün­tü­le­re sahne olur­ken, et­kin­lik­te özel ço­cuk­lar do­ya­sı­ya eğ­len­di.

Ali­ağa'da en­gel­li ço­cuk­lar uçurt­ma şen­li­ğin­de bu­luş­tu

13 Mayıs 2022 Cuma 09:50

En­gel­li­ler Haf­ta­sı do­la­yı­sıy­la, Ali­ağa En­gel­li­ler Re­ha­bi­li­tas­yon Der­ne­ği ta­ra­fın­dan uçurt­ma şen­li­ği dü­zen­len­di. Ye­şil­le ma­vi­nin bu­luş­tu­ğu Avcı Ra­ma­dan Çocuk Oyun ve Parkı ala­nın­da ger­çek­leş­ti­ri­len et­kin­lik ön­ce­sin­de ise ka­tı­lım­cı­la­ra uçurt­ma da­ğı­tıl­dı. Şen­li­ğe, çok sa­yı­da en­gel­li çocuk, aile­le­ri ve va­tan­daş­lar ka­tıl­dı. Uçurt­ma da­ğı­tı­mı­nın ar­dın­dan gök­yü­zü­ne yük­se­len uçurt­ma­lar, Ali­ağa se­ma­la­rı­nı süs­le­di.

Ali­ağa En­gel­li­ler Re­ha­bi­li­tas­yon Der­ne­ği Baş­ka­nı Musa Pala, bi­rin­ci­si­ni dü­zen­le­dik­le­ri Ha­ri­ka Kalp­ler Uçurt­ma Şen­li­ği­ni ge­le­nek­sel hale dö­nüş­tür­mek is­te­dik­le­ri­ni söy­le­di.
Pala, "Bugün 10-16 Mayıs En­gel­li­ler Haf­ta­sı ne­de­niy­le uçurt­ma şen­li­ğin bi­rin­ci­si­ni dü­zen­li­yo­ruz. Her yıl hal­kı­mız­la, en­gel­li­ler­le içi olup Ali­ağa'da Ha­ri­ka Kalp­ler slo­ga­nıy­la uçurt­ma şen­li­ği­ni ge­le­nek­sel hale ge­tir­me­yi dü­şü­nü­yo­ruz. Hal­kı­mı­zın yoğun il­gi­si bizi çok mutlu etti. Uçurt­ma­yı Ken­din Al Gel slo­ga­nı ile baş­la­dık; fakat bizim de der­nek öğ­ren­ci­le­ri­miz, kur­si­yer­le­ri­miz­le be­ra­ber 150 tane bizim var ve hal­kı­mı­zın ge­tir­di­ği ile be­ra­ber 300-350 ci­va­rın­da gök­yü­zün­de uçurt­ma ol­du­ğu­nu dü­şü­nü­yo­rum" dedi
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.