• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 12 °C
  • Aydın 13 °C
  • Afyon 9 °C
  • Balıkesir 6 °C
  • Bursa 10 °C
  • Çanakkale 10 °C
  • Muğla 9 °C
  • Uşak 5 °C

Yeşilay Bağımlılarla Bire Bir Temasa Geçecek

Yeşilay Bağımlılarla Bire Bir Temasa Geçecek
Sağlık Sen Manisa Şubesi tarafından bu yıl üçüncüsü verilen "Sağlıkta yılın en iyi çalışması" ödülüne Yeşilay Manisa Şubesi layık görüldü.

Sağlık Sen Manisa Şubesi tarafından bu yıl üçüncüsü verilen "Sağlıkta yılın en iyi çalışması" ödülüne Yeşilay Manisa Şubesi layık görüldü. Yeşilay Manisa Şube Başkanı Berk Mersinli, Yeşilay olarak bağımlılıkla mücadele kapsamında yeni bir dönemi başlattıklarını ve her türlü bağımlıyla bire bir temasa geçmeye çalıştıklarını belirtti.

Sağlık Sen Manisa Şubesi'nde "Sağlıkta yılın en iyi çalışması" ödül töreni düzenlendi. Törene Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrğat ve yönetim kurulu üyeleri ile Yeşilay Manisa Şube Başkanı Berke Mersinli ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Bu yıl üçüncüsü verilen "Sağlıkta yılın en başarılı çalışması" ödülünü yönetim kurulu olarak Yeşilay Manisa Şubesi'ne vermeyi kararlaştırdıklarını belirten Mustafa İrğat, "Günümüzün en önemli sorunlarından biri olan bağımlılığın her yönüyle mücadele eden bu mücadelede de hepimizin bildiği Yeşilay Derneğini herkesle kucaklaştıran, herkesin yeniden Yeşilay Derneğinin farkına varmasını sağlayan, Yeşilay Derneğinin önemini vurgulayan çalışmalarıyla bir yıl boyunca bizim gündemimizde hep yer alan, kamuoyunun takdirini kazanan Yeşilay Derneğinin ve Dernek Başkanımız Sayın Berk Mersinli'nin bu çalışmalarını sendika olarak takdir etmek, teşekkürlerimizi iletmek üzere yönetim kurulumuzun kararıyla bu yıl sağlık alanındaki en değerli çalışma ödülünü Yeşilay Derneği Başkanımız Sayın Berk Mersinli'ye vermeye uygun gördük" diyerek Mersinli'ye plaketini takdim etti.

Yeşilay Derneği Manisa Şube Başkanı Berk Mersinli ise Yeşilay'ın çocukluğundan beri hep gündeminde olan bir dernek olduğunu ve bugün başkanlığını yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mersinli, "Bir yılı aşkın bir süredir kuruluşumuzu tamamladık. Yerimiz, yurdumuz, tabelamız her şeyimiz hazır. Yeşilay Genel Merkezimizle koordineli çalışıyoruz. Geçen yıl 30'a yakın okulda eğitim verdik. Bu yıl biraz daha formatı değiştirdik. Yeşilay Genel Merkezimizin bağımlılıkla mücadele anlamında çok fonksiyonlu çalışmaları var. Artık bu mücadele alanına etkin bir şekilde dönüşecek Yeşilay dernekleriyle beraber. Bu nasıl olacak? Uyuşturucuyla veya diğer bağımlılıkla ilgili, internet, sigara bağımlılıkları olan vatandaşlarımızla birer bir temas etmeye başlayacağız. Bunun ilk çalışmaları İstanbul'da ve bazı kentlerimizde başladı. Allah nasip ederse 11 milyon çocuğumuzu, gencimizi, burada rehber öğretmenlerimizle beraber tüm Türkiye'de 79 milyon nüfus ve 11 milyon gencimizi, ilköğretimde, ortaöğretimde eğitime adına bir seferberlik başlattık. Geçen yıl bunu büyük oranda sağladık. Manisa'da 500'e yakın rehber öğretmenimiz eğitildi genel merkezimiz tarafından. Rehber öğretmenlerimiz 3 gün eğitime tabi tutuldu. Bunlar Türkiye bağımlılıkla mücadele sertifikasını aldılar ve okullarında bu çalışmalara hızla yönlendiriyorlar. Burada 4 tanede aktif öğretmenimiz var. Bizim koordinasyonumuzda, rehber öğretmenlerimizin kontrolünde ilerliyor. Allah nasip ederse ikinci aşama TBM 2 dediğimiz Türkiye Bağımlılıkla Mücadele dediğimiz ikinci kısım yetişkin eğitimi. Muhtarlarımız, askeriyemiz, STK'larımız derneklerimiz, engellilerimiz kesinlikle bağımlılıkla mücadele konusunda eğitime tabi tutacağız ve bu ebeveyn bilinçlenmesini de okullarımızdaki öğrencilerimiz de dahil olmak üzere sağlamak istiyoruz. Çalışmalarımız Manisa kamuoyu tarafından ciddi ilgi gördü. Eksikliklerimiz var daha iyi şeyler yapmak istiyoruz. Yeşilay 2013 yılından itibaren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himmetleriyle hakikaten çok büyük bir noktaya geldi. Genel Başkanımız Prof. Dr. Mücahit Öztürk zamanının tamamını bu işlere ayırmış durumda. Biz bu farkındalığı ve bu eğitimleri Manisa'da sonuna kadar takip edeceğiz ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Manisa Valiliği tarafından Uyuşturucu Koordinasyon Toplantılarına üye veriyoruz her toplantıya arkadaşlarımız düzenli olarak katılıyor. Orada da söyleyecek bir şeylerimiz oluyor. Bu noktada çalışmalarımız sonuna kadar gidecek. Çok güzel bir yönetim kurulumuz var. Üyelerimizin sayısını artırmak istiyoruz. 40 civarında bir üyemiz var" diye konuştu.

Yeşilay Bağımlılarla Bire Bir Temasa Geçecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894