• BIST 9530.47
  • Altın 2470.156
  • Dolar 32.4653
  • Euro 34.7126
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 18 °C
  • Aydın 19 °C
  • Afyon 13 °C
  • Balıkesir 14 °C
  • Bursa 17 °C
  • Çanakkale 17 °C
  • Muğla 15 °C
  • Uşak 12 °C

Yeni Medya Donanımlı Medya Profesyonellerine İhtiyaç Artıyor!

Yeni Medya Donanımlı Medya Profesyonellerine İhtiyaç Artıyor!
Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde açılan Yeni Medya ve Gazetecilik Yüksek Lisans Programı

Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde açılan Yeni Medya ve Gazetecilik Yüksek Lisans Programı, ilk öğrencileriyle eğitime başladı. Programların yürütücüsü Prof. Dr. Süleyman İrvan, Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü olarak sadece lisans düzeyinde değil, yüksek lisans düzeyinde de iddialı olduklarını söyledi. İrvan, gazeteciliğin büyük ölçüde internete kaydığı günümüzde, yeni medyanın olanaklarıyla donanmış medya profesyonellerine duyulan ihtiyacın giderek arttığını söyledi.

Yüksek lisans programında iki temel hedef gözettiklerinİ belirten Prof. Dr. Süleyman İrvan, yeni medyanın gazetecilik üzerindeki etkilerini, akademik düzeyde inceleyecek akademik çalışmalara öncülük etmek istediklerini açıkladı.

Yeni medyada gazetecilik yapacak olan medya profesyonelleri için cazip bir eğitim programı hazırladıklarını söyleyen İrvan, “Gazeteciliğin büyük ölçüde internete kaydığı günümüzde, yeni medyanın olanaklarıyla donanmış medya profesyonellerine duyulan ihtiyaç giderek artmaktadır. Programdan mezun olacak öğrenciler hem geleneksel gazetelerde ve gazetelerin internet versiyonlarında hem de doğrudan internet temelli medyada donanımlı profesyoneller olarak çalışabileceklerdir. Tezli programımız, yeni medya ve gazetecilik alanında ya da iletişim alanında akademik kariyer yapmak isteyenler için de cazip bir programdır” dedi.

YENİ MEDYA GAZETECİLİĞİ OLUMLU YÖNDE DÖNÜŞTÜRME POTANSİYELİNE SAHİP

Yüksek lisans programlarını yürütecek güçlü bir akademik kadroya sahip olduklarının altını çizen İrvan, alana ilgi duyan adayları beklediklerini söyledi.

Yeni medyayı, “Üretimi, programlanması ve depolanması konusunda bilgisayara veya mobil teknolojilere ihtiyaç duyan, dağıtımı ve gösterimi internet aracılığıyla gerçekleştirilen, etkileşim özelliğine sahip medya” olarak tanımlayan Prof. Dr. Süleyman İrvan, yeni medyanın gazeteciliği olumlu yönde dönüştürme potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Okurların daha iyi bilgilenmesine, farklı kaynaklardan beslenmesine ve içerik üretimine katkıda bulunmasına hizmet edilebilmesi için yeni medyanın özelliklerini iyi kullanabilen gazetecilere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

TÜRKİYE’DE BU İSİMLE AÇILAN İLK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik Yüksek Lisans Programı, Türkiye’de bu isimle açılan ilk yüksek lisans programı olma özelliğini taşıyor. Program hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler, Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü web sayfasını ziyaret edebilirler.
Öğrenciler ise Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik Yüksek Lisans Programı hakkında görüşlerini şu şekilde belirtti:

Gizem Ülke: “Yeni açılan bir program olmasına rağmen gerek hocaların eğitim alanında göstermiş oldukları başarılar gerekse de derslerin işleniş biçimiyle başarılı olacağına inandığım bir program. Derslerde interaktif eğitimin bütün imkanları kullanılmakta ve dersler fazlasıyla verimli, yoğun ve dolu geçmektedir. Bu bölümde iletişim çalışmaları alanında iyi şeyler başarılacağına inanıyorum.”

Özlem Önder: “Ben İstanbul Üniversitesi gazetecilik mezunuyum. Yeni medya, üzerine yoğunlaşmak ve literatüre yeni şeyler katmak istediğim bir alandı. O yüzden yeni medya alanında yüksek lisans yapmak istedim. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik alanındaki ilk yüksek lisans programını açtığında çok heyecanlandım. Yeni mezun olup, doğrudan istediğim alanda çalışmaya başlama imkânım olacaktı. Düşündüğüm gibi de oldu. Doğru bir tercih yaptığıma inanıyorum. Aldığımız derslerin güncelliği, derslerimize giren hocalarımızın bilgi ve birikimiyle çok şey öğreniyorum. Bölümümüz teorik ve teknik açıdan eğitim verirken aynı zamanda bizlerin entelektüel birikimi açısından çok çeşitli kitaplarla da eğitimimizi destekliyor.”

Hakan Koluman: “Programın ilk öğrencilerinden biri olarak acaba aksaklıklar olabilir mi diye aklımdan geçirmiştim. Ancak her şeyin planlanmış ve sistemli olduğunu gördüğümde bu düşüncelerim dağıldı. Daha sonrasında seçmeli derslerin sayısının fazla olması ve bu derslere giren hocaların oldukça başarılı kişiler olmaları benim için oldukça sevindirici bir gelişme oldu. Şu ana kadar girdiğim tüm derslerden tam verim aldım ve hocalarımın yönlendirmesi sayesinde birikimimi arttırmaya devam ediyorum. Dönem boyunca en çok dikkat ettiğim şey ise, hocaların tamamının ders içerisinde olduğu kadar, ders dışı zamanlarda da kendilerine danışan öğrencilere vakit ayırması ve doğru yönlendirmesi oldu. Dönemi değerlendirdiğimde yaptığım tercihin son derece doğru olduğunu görüyorum.” /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894