• BIST 9079.97
  • Altın 2322.804
  • Dolar 32.3596
  • Euro 34.9247
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 14 °C
  • Aydın 16 °C
  • Afyon 12 °C
  • Balıkesir 9 °C
  • Bursa 14 °C
  • Çanakkale 12 °C
  • Muğla 14 °C
  • Uşak 14 °C

Yapay Zekâ Otellerin Müşteri Bulmasına Yardım Edecek

Yapay Zekâ Otellerin Müşteri Bulmasına Yardım Edecek
Oteller tarafından kullanılan ve onları birçok yönden etkileyen programlar mevcut ancak

Oteller tarafından kullanılan ve onları birçok yönden etkileyen programlar mevcut ancak B1 şirketi tarafından yapay zeka destekli olarak geliştirilen “İcibot” programı sayesinde oteller çok daha rahat bir şekilde rezervasyon alabilecek ve müşteriye ulaşabilecek.

B1 Turizm Teknolojileri Müdürü Bahadır Çakar, “Yapılan bir araştırmaya göre bir müşteri otelde bir otelde rezervasyon yaptırmadan önce ortalama 8 defa otelin sitesini ziyaret ediyor. Bu sebeple İcibot geliştirilebilir yapay zekası ile o müşteri ile doğrudan iletişime geçiyor ve tercihleri olumlu yönde etkiliyor” dedi. Müşterinin aramalarını detaylandırarak tanımaya başladığını ve yapay zeka teknolojisi sayesinde hangi oteli tercihlerini misafire sunduğunu belirten Bahadır Çakar, “Kişi tek tek otelleri gezmek yerine İcibot’un da yardımı sayesinde aradığı otele hemen ulaşıp rezervasyon yaptırıyor” diyerek uygulamanın otel ve müşteri arasında nasıl bağlantı kurduğunu ifade etti. 

UYGULAMA MÜŞTERİ İLE ÜÇ NOKTADA BULUŞUYOR

İcibot uygulamasını müşteri ile üç noktada buluştuğunu dile getiren Bahadır Çakar, uygulamayı şöyle anlattı. “Uygulamamız otelle müşteri arasındaki ilişkiyi üç temel boyutta inceliyor. İlk olarak müşteri otele gelmeden önce rezervasyon sürecinde bizimle iletişim kurup bizden destek istiyor. İkinci olarak geldikten sonra deneyimi yaşarken yaşadığı negatif durumlarda bizden destek istiyor. Üçüncüsü de otel deneyimini bitirdikten sonra pozitif ya da negatif yorumları belli kanallarla aktarmak için bizimle iletişimini sürdürüyor”

İSTEK VE ŞİKAYETLERE ANINDA ÇÖZÜM ÜRETECEK

Otel hakkında istek ve şikâyete anında cevap veren bir yapısı olduğunu dile getiren Bahadır Çakar, İcibot’un misafir ile konaklanacak yer arasında köprü kurduğunu sözlerine ekledi. Çakar, “Bizim yapay zekamız bir sanal asistan aslında ve bir misafire otele gelmeden önce o oteli tercih etmesi için otelin fırsatlarını, imkanlarını, olanaklarını ve yaşattığı deneyimleri doğrudan arada bir insan olmadan aktarabilen bir yazılım.  Otele geldikten sonra da bu istek ve şikâyete anlık çözüm üretebilen bir yapıdır. Müşterinin otelden ayrıldıktan sonra da iletişim kurmaya devam edecek. Hatta özel günlerinde misafir ile iletişime geçecek kadar anlayan ve tanıyan bir yapıda olacak” diye konuştu. 

OTELLERE OLDUKÇA FAZLA KATKISI OLACAK

Yapay zeka teknolojisinin olduğu sohbet robotları sayesinde İcibot’un otellere oldukça katkı sağlayacağının altını çizen Turizm Teknolojileri Müdürü Bahadır Çakar, faydalarını şu şekilde sıraladı, “Yapay zeka teknolojisini sohbet robotlarında da görebildiğimiz İcibot, önerileri kişiselleştirebilme, misafire geçmiş alışkanlıkları temelinde özel sunumlar teklif edebilme gibi yetenekleri sayesinde yukarı satış ve çapraz satış potansiyelini önemli ölçüde arttırır. Otellerin önemli kalemlerinden olan reklam-tanıtım faaliyetleri ve çevrimiçi seyahat acenteleri giderlerinde de önemli ölçüde azalmayı beraberinde getirecektir.  Bu da gelir artışına etki edecektir. Çoklu dil desteği sayesinde oteller dünyanın her yerinden misafir ağırlama şansını elde edecekler. Oda hizmeti konusunda sohbet robotları insanlardan daha iyisini yapabilir. Örneğin, odaya yemek servisi istendiğinde robot menü seçeneklerinin resmilerini gösterebilir, misafirin geçmiş alışkanlıkları temelinde önerilerde bulunabilir, yemeğin ücretini anında hesaplayabilir, ne kadar sürede servis edileceğini bildirebilir. İlave havlu veya battaniye gibi talepler de bu robotlar üzerinden kolayca yapılabilir” /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894