• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 15 °C
  • Manisa 13 °C
  • Aydın 12 °C
  • Afyon 12 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Çanakkale 12 °C
  • Muğla 10 °C
  • Uşak 8 °C

Yangına Karşı Yerinde Önlem Yerinde Müdahale

Yangına Karşı Yerinde Önlem Yerinde Müdahale
Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından, itfaiye araçlarının giremeyeceği kadar dar, bayır ve merdivenli sokaklar ile merkeze uzak yerleşim bölgelerindeki olası yangınlara anında müdahale için 2009 yılında başlatılan ‘yangına yerin
Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından, itfaiye araçlarının giremeyeceği kadar dar, bayır ve merdivenli sokaklar ile merkeze uzak yerleşim bölgelerindeki olası yangınlara anında müdahale için 2009 yılında başlatılan ‘yangına yerinden müdahale projesi’ kapsamında kurulan yangın dolabı sayısı 136’ya çıktı. Osmangazi, Nilüfer, Mudanya, Gürsu, Keles, Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan, İnegöl, İznik, Yenişehir ve Karacabey’de kurulan 76 yangın dolabı Yiğitali Mahallesi’nde düzenlenen törenle hizmete alındı. İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan içinde yangına müdahale için gerekli her türlü ekipmanın bulunduğu dolaplar sayesinde olası yangında itfaiye ekipleri ulaşana kadar bölge halkı tarafından anında alevlere müdahale edilebileceğini söyledi.

Sorumluluk alanının il sınırlarını kapsamanın ardından tüm ilçelerde güçlü şekilde teşkilatlanan, araç, ekip ve ekipman açısından sürekli yenilenen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, merkeze uzak kırsal yerleşim alanlarını da yangına karşı daha güvenli hale getirmek amacıyla çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Özellik kent merkezinde araçların giremeyeceği kadar dar, bayın ve merdivenli sokaklarda yangına etkin müdahale için 2009 yılında başlatılan ‘yangına yerinden müdahale projesi’ kapsamında bugüne kadar merkezde 34, merkeze uzak kırsal yerleşim alanlarında da 28 noktaya içinde 10 hortum, 1 adet lans, 1 adet hidrant anahtarı, 1 adet ara rekor, 1 adet yangın söndürme tüpü bulunan dolaplar yerleştirmişti. Merkeze yeni bağlanan ilçelerde de bu tür çalışmalarına hız veren İtfaiye Daire Başkanlığı, Osmangazi’de 9, Nilüfer’de 4, Mudanya’da 3, Gürsu’da 2, Keles’te 8, Orhaneli’de 10, Harmancık’ta 9, Büyükorhan’da 10, İnegöl’de 7, İznik’te 2, Yenişehir’de 1, Karacabey’de 4 mahalle olmak üzere kurulan toplam 76 yangın dolabını Yiğitali mahallesinde düzenlenen törenle hizmete aldı.

Yangın dolaplarının kullanımı konusunda yöre halkına uygulamalı eğitim de verilirken, olası yangınlarda ekipler bölgeye ulaşana kadar ilk müdahalesinin mahalle sakinleri tarafından anında yapılması hedefleniyor. Alacahırka Mahallesi Naipdere Sokak ve Dere Sokakta, Mollafenari Mahallesi Aralık Sokakta, Maksem Mahallesi Yıldıztepe Sokakta çıkan yangınlar, itfaiyeciler tarafından yangın dolaplarından hortumlar alınıp yangın yerine en yakın hidranta takılmak suretiyle anında müdahale ederek söndürülmüştü. Bunun yanında yine Unçukuru, Budancık, Küçükdeliller, Cumalıkızık, Fevziye Seçköy ve Baraklı köylerinde çıkan ev ve samanlık yangınları da köylüler tarafından yangın dolapları kullanılarak söndürülmüştü.

Uygulama sayesinde yangınların bir felakete dönüşmeden anında müdahale sayesinde kısa zamanda söndürülebildiğini dile getiren İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, “Bu anlamda Türkiye’de ilk uygulanan projenin Bursa’da olması bizim için önemli. Özellikle geçmişte yaşadığımızda yangınların büyümeden bu sayede kısa sürede söndürülmesi, projenin ne kadar doğru uygulandığının önemli bir göstergesidir” dedi.
Yiğitali Mahallesi Muhtarı Sadık Yıldız da köyün muhtelif yerlerine yangın hidrantların kurulması yine köy meydanına içinde her türlü yangın söndürme malzemelerinin yer aldığı yangın dolabını kurulması sayesinde köyün artık yangınlara karşı daha güvenli hale geldiğini söyledi. Yıldız, bu konuda emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. / EGE BASIN GRUBU

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894