• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 15 °C
  • Aydın 14 °C
  • Afyon 18 °C
  • Balıkesir 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Çanakkale 16 °C
  • Muğla 12 °C
  • Uşak 15 °C

Vergisini Düzenli Ödeyenlere De İndirim Yapılmalı

Vergisini Düzenli Ödeyenlere De İndirim Yapılmalı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, AKP’nin iç ve dış politikadaki yanlış adımları nedeniyle ekonomide ciddi bir daralma yaşandığını, ödeme zincirinin bozulduğunu, bu kapsamda vergi ve prim ödemelerinde yeni bir düzenlemeye gidilmesinin gerekli

BUDAK: VERGİSİNİ DÜZENLİ ÖDEYENLERE DE İNDİRİM YAPILMALI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, AKP’nin iç ve dış politikadaki yanlış adımları nedeniyle ekonomide ciddi bir daralma yaşandığını, ödeme zincirinin bozulduğunu, bu kapsamda vergi ve prim ödemelerinde yeni bir düzenlemeye gidilmesinin gerekli olduğunu ancak ödemelerini düzenli yapanlar için de ek düzenlemeler yapılması gerektiğini belirtti. Budak, “Aflar, vergisini düzenli ödeyenler için ceza boyutuna ulaştı. Düzenli ödeme yapanlar için kurumlar ve gelir vergisi gibi vergilerde indirim uygulanmalı” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin son yıllarda ciddi bir savrulma yaşadığını, iç ve dış politikada atılan yanlış adımların, tüm sektörlerde kayıplara yol açtığını kaydetti. Budak, “Türkiye, son yıllarda büyük bir savrulma yaşıyor. Türkiye yönetilemiyor. Sanayi, ticaret ve hizmetler sektöründe, turizmde ciddi kayıplar var. Binlerce esnaf kepenk kapattı. 650 bini üniversite mezunu olmak üzere 6 milyonu aşkın işsiz var. İflas ertelemeler, karşılıksız çek ve protestolu senet sayısında ciddi bir artış vardı. Yani ödeme zinciri kopmuştu. Bu sürecin sonunda Türkiye bir de darbe girişimi yaşadı. Bu kanlı girişimin tabloyu ağırlaştıracağı açık” dedi.

VARLIK BARIŞI KARA PARAYI GETİRİR
Bu süreçte, vergi ve prim ödemeleriyle ilgili kolaylık getirilmesinin kısa vadede olumlu etkiler yaratabileceğini kaydeden Budak, uzun vadede ise vergi ödeme bilincini zayıflatacağını ve vergi gelirlerini azaltacağını söyledi. Budak, “Sürekli olarak vergisini, primlerini ödemeyenler için düzenleme yapılıyor. Şimdi AKP’lilerin TBMM’ye sunduğu Bazı Alacakların Yeniden yapılandırılmasına İlişkin Kanun Teklifi de ödemelerini zamanında yapmayanlar için yeniden yapılandırma olanağı getiriyor. Türkiye’de o noktaya gelindi ki, vergi ödemek fazla iyi niyetli olma boyutuna ulaştı. Devlete olan güven ciddi şekilde sarsılıyor. Sık sık çıkarılan aflar, vergi ve prim ödenmemesini teşvik eder boyuta geldi. Dürüst vergi mükellefleri cezalandırıldığı duygusunu yaşıyor. Bunun önüne geçilmeli. Ödemesini düzenli yapan mükelleflere, kurumlar vergisi, gelir vergisi gibi vergilerde çeşitli indirimler uygulanmalı. Ayrıca büyük olağanüstü haller dışında, afların Türkiye gündemine gelmeyeceği konusunda kararlı bir duruş ortaya konulmalıdır” dedi.

CHP’nin itirazları üzerine geri çekilen “Varlık Barışı”nın kapsamı genişletilerek yeniden getirildiğine de dikkat çeken Budak, “AKP, Türkiye’yi kara para cennetine dönüştüreceği gerekçesiyle itiraz ettiğimiz ve geri çekilen Varlık Barışı’nı kapsamını genişleterek, yeniden getiriyor. Yurtdışından getirilecek para, altın, döviz ve menkul kıymetlerle birlikte, her türlü gemi, yat ve diğer su araçlarına sınırsız güvence getiriliyor. Varlık Barışı Türkiye’yi tam bir kara para cennetine çevireceği gibi, rüşvet, yolsuzluk, kaçakçılık ve benzeri yasa dışı yollardan elde edilerek yurt dışına çıkarılan para ve diğer değerli varlıkların cezasız bir şekilde Türkiye’ye getirilerek aklanmasına yol açacaktır. Ayrıca su araçlarının kapsama alınması Türk Bayrağı’na geçişin sağlanması için düşünülebilir ancak buna da bir ölçü konmalıdır ” diye konuştu.

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894