• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 12 °C
  • Aydın 13 °C
  • Afyon 9 °C
  • Balıkesir 6 °C
  • Bursa 10 °C
  • Çanakkale 10 °C
  • Muğla 9 °C
  • Uşak 5 °C

Uşak’ta Şehit Aileleri Ve Gaziler Onuruna Akşam Yemeği Verildi

Uşak’ta Şehit Aileleri Ve Gaziler Onuruna Akşam Yemeği Verildi
Uşak Valiliği'nin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlik Programı kapsamında düzenlediği yemek Kur'an-ı Kerim Tilavetiyle Başladı.

Uşak Valiliği'nin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlik Programı kapsamında düzenlediği yemek Kur'an-ı Kerim Tilavetiyle Başladı. Türkiye'de ve Uşak'ta okunan hatimler bütün şehitlerin ruhlarına hediye edildi. Yemekten sonra konuşan Uşak Valisi Salim Demir.

Yemekten sonra dua eden Uşak Müftüsü Eyüp Baldemir'in ardından söz alan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan; " 15 Temmuz'un üzerinden tam 2 yıl geçti öncelikle ahrete intikal eden tüm şehitlerimizi gazilerimizi rahmetle yad ediyorum. Rabbim makamlarını ala eylesin, Rabbim inşallah onları şefaatine bizlere nail eylesin ve hayatta bulunan gazi kardeşlerimize de sağlıklı, sıhhatli, huzurlu bir hayat temenni ediyorum. Necip Türk milleti bugüne kadar bu vatan uğruna milyonlarca şehit verdi ve bundan sonraki süreçte de herhangi bir tehlikede gözünü kırpmadan şehit olmaya da hazırız elhamdülillah. Şairin dediği gibi "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" en son 15 Temmuz'da olduğu gibi. Ondan önce tüm şehitlerimizin bu vatan, bu devlet , bu millet için canın feda ettiği gibi. Yüzyıl önce Çanakkale'de olduğu gibi, Bin yıl önce Malazgirt'te olduğu gibi canlarımızı feda ettik, bu devlet bu millet için etmeye de devam edeceğiz. Şimdi 15 Temmuz'dan bu güne bu hain FETÖ ile mücadelemiz devam ediyor. Kılcal damarlarına kadar mücadelede başarı kazandıkça devletimiz güçleniyor. Askeri operasyonlarımız başarıyla devam ediyor. Hem yurt içinde hem yurt dışında devletimiz artık daha da güçleniyor daha da şahlanıyor. İnşallah bundan sonra tüm dünyada mazlumların umudu olarak bu yüce devletimiz payidar olmaya devam edecek. Al bayrağımız kıyamete kadar inşallah bu vatan üzerinde dalgalanacak. Onun için ben bütün şehitlerimize, gazilerimize ve yakınlarını şükranlarımı arz ediyorum . Uşak Belediyesi olarak hep yanınızda olduk, olmaya devam edeceğiz. İnşallah sizlerin de dualarınızla birlikteliğimizle bizleri güzel günler inşallah devlet olarak millet olarak bizleri bekliyor." Dedi. Cahan konuşmasını milli şair Mehmet Akif Ersoy'un şu sözlerle bitirdi; "Ey Şehit Oğlu Şehit İsteme Benden Makber, Sana Ağuşunu Açmış Duruyor Peygamber" dedi.

"Bugün sizlerle 15 Temmuz gününde Valiliğimiz tarafından organize edilen bu programda olmanın gururunu yaşadığımı ifade etmek istiyorum." Diyerek sözlerine başlayan AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay; " Bugün kaderimiz olan coğrafyamızdan dolayı yaşadığımız badirelerin belki en büyüklerinden birinin yıl dönümündeyiz . Bundan iki yıl önce bugün geleceğimiz ,istikbalimize, ülkemizin demokrasisine kastedenlere karşı aziz milletimizin canını feda etmekten çekinmeyerek büyük bir mücadeleyi ortaya koyduğu 15 Temmuz'un yıl dönümündeyiz. Aziz milletimiz 1071'den bu yana kaderimiz olan bu coğrafyayı yurt edindiğimiz günden bu yana bu topraklarda ezanın susmaması bayrağın inmemesi için nice şehitler vermiştir. Çanakkale'de, kurtuluş savaşında, PKK terör örgütüyle, vatanımıza kast eden terör örgütlerine karşı ve 15 Temmuz'da biz bugün aziz şehitlerimizin hatırası için birçok güzel işi hayata geçirmeye çalışıyoruz ama hiçbir şey yaptık diyemeyiz. Çünkü en değerli varlıklarını canlarını vatan için feda eden aziz şehitlerimizin haklarını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Ben bu vesileyle vatanımız milletimi ve mukaddesatımız uğruna canını feda etmiş olan aziz şehitlerimizi rahmetle minnetle yad ediyorum. Allah onlardan razı olsun bugün bizler huzur ve güven içerisinde aziz vatanımızda yaşayabiliyorsak siz değerli şehitlerimize ve kıymetli gazilerimize bunu borçluyuz. Bu süreçte bütün dünyaya vermiş olduğumuz mesaj açıktır. Vatanımıza geleceğimize istiklalimize ve istikbalimize kast edenlere karşı aziz milletimizin her bir ferdi canını feda etmekten asla çekinmeyecek kaçınmayacaktır. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımız arz ediyorum. Allah onlardan razı olsun." Şeklinde konuştu.

Uşak Valisi Salim Demir

Demokrasi ve Milli Birlik 15 Temmuz'un 2. Yıldönümünde Şehit aileleri ve gaziler için Uşak Valiliği tarafından verilen yemekte katılımcılarla beraber olmaktan dolayı gurur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Uşak Valisi Salim Demir konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Kıymetli şehitlerimizin bize emaneti olan kıymetli ailelerimiz, kıymetli gazilerimiz Cenab-ı Hakk Kura'an-ı Kerim'de buyuruyor ki "Şehitlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ancak siz bilmezsiniz" dolayısıyla canlarını bizim için feda eden şehitlerimiz en yüksek mertebeye ulaşmışlardır. Bizin inancımızda ve örfümüzde, Peygamberlikten sonraki en yüksek makam şehitlik makamıdır. Şehitlik makamına ulaşan şehitlerimizin kıymetli aileleri biz istiyoruz ki şehit ailelerimizi ve gazilerimizi devletimiz adına baş üstünde tutalım onlarla ilgili her türlü desteği ve imkanı sağlayalım. Son 16 yılda devletimiz de bu kapsamda çok önemli merhaleler kat eden sosyal hakları şehit ailelerimize ve gazilerimize sundu. Bundan sonra da bu imkanları devletimizin imkanları ölçüsünde artarak devam edeceğini sizlere özellikle müjdelemek istiyorum. Kıymetli şehit alilerimiz, kıymetli ailelerimiz sizler için bu güzel programda emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sizlere de özellikle katıldığınız için çok teşekkür ediyorum. 15 Temmuz'un bu 2. Yıldönümünde bizler de 15 Temmuz'un 251 şehidini, 2 bin163 gazisini ve Uhud'da, Bedir'de, Malazgirt'te, kurtuluş savaşında bizim için şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Ebediyete intikal eden gazilerimize de Allah'tan rahmet diliyorum, hayatta olan gazilerimize de sağlık ve sıhhat diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Yemeğe Vali Yardımcıları, Uşak Üniversitesi Rektörü Ekrem Savaş, Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı J. Albay Yalçın Baysal, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Nacar,İlçe Kaymakamları ve birim amirleri katıldı.

Uşak’ta Şehit Aileleri Ve Gaziler Onuruna Akşam Yemeği Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894