• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 15 °C
  • Aydın 14 °C
  • Afyon 18 °C
  • Balıkesir 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Çanakkale 16 °C
  • Muğla 12 °C
  • Uşak 15 °C

Ünlü Profesörden Irak’taki Kesnizani Tarikatına İlişkin Çarpıcı Açıklama

Ünlü Profesörden Irak’taki Kesnizani Tarikatına İlişkin Çarpıcı Açıklama
Tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik, FETÖ ile Irak'taki Kesnizani tarikatının aynı sistem içerisinde olduğunu belirterek, "Kesnizani tarikatı ile FETÖ aynı...

Tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik, FETÖ ile Irak'taki Kesnizani tarikatının aynı sistem içerisinde olduğunu belirterek, "Kesnizani tarikatı ile FETÖ aynı sistem. 90 ülkede tekkeleri ve inşaat merkezleri var. FETÖ'nün okulları karşılığında bunun da tekkeleri var. Baş müridi İbrahim İzzet Edduri, Genelkurmay Başkanı müridi, Hava Kuvvetleri Komutanı müridi, Kara Kuvvetleri Komutanı müridi, sayarsam sabah olur" dedi.

Tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesinin ekim ayı "Dost Meclisi" toplantısına katıldı. Burada Çelik'in konuşması öncesinde MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü bir konuşma yaptı. Ekonomik rakamlara değinen Ülkü, iş adamları olarak çok çalıştıklarını belirtereke, en son verilere göre Türkiye'nin dünyanın 13'üncü ekonomisine sahip bir ülke konumuna geldiğini söyledi. Ülkü, "Dünya nüfusunun 5'te 1'i İslam coğrafyasındaki 57 tane ülkede yer alıyor. Bu ülkeler sahip oldukları potansiyeli hiçbir şekilde kullanamadı. Özellikle bakacak olursak petrol yüzde 65 bu topraklardan çıkıyor, yüzde 40 uranyum bu topraklardan çıkıyor, yüzde 15 buğday yine bu topraklardan, yüzde 39 baharat ve yüzde 51 de doğalgaz bu topraklardan çıkıyor. Biz İslam coğrafyası bir araya gelerek bu potansiyeli kullanamadık. Bizler Türkiye Cumhuriyeti olarak dünyadaki tüm İslam coğrafyasına önder olacak, lider olacak bir Türkiye Cumhuriyeti hayali ile çıktığımız bu yolda başarıyı elde ederiz inşallah. Bizler iş adamları olarak elimizden geldiğince çalışıp gayret edip, üreterek ülkemize ve insanlara faydalı olmaya çalışıyoruz. En son verilere göre IMF'de 2 milyar dolar seviyesine ulaşarak dünyanın 13'üncü ekonomisine sahip ülke olarak bir noktaya geldik. Bu da Orta Doğu'daki en güçlü ülke olduğumuzu gösterir. İnşallah önümüzdeki zamanlarda Türkiye Cumhuriyeti olarak İslam coğrafyasının lideri olacak bir Türkiye ile çok daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. Bizler bu konuda MÜSİAD olarak Türkiye'nin her şehrinde her toplantıda üretmeye, yatırım yapmaya, katkı sağlamaya devam ediyoruz" dedi.

Kesnizani tarikatı ile FETÖ nasıl benziyor?

Tarihi konulara farklı yaklaşımı ve yorumu ile bilinen Prof. Dr. Mehmet Çelik ise, Orta Doğu ve Türkiye'nin geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Orta Doğu ile ilgili geçmişte Irak'ta yaşanan olayları ele alarak bir dosya hazırladığını belirten Çelik, "Dosyamı hazırladım, şimdi gönderdiğim kurumun adını vermeyeceğim. Dosyayı göndermemin üzerinden 1 ay geçti ses çıkmadı, iki ay geçti yine ses seda çıkmadı; telefon açtım "Söz konusu kuruma orada yönetici konumunda olan birisine bir dosya gönderdim hala bir şey çıkmadı" dedim. Yönetici olan kişi, "Arkadaşlar baktılar, onu koydular bir kenara, zaten yoğunuz işlerimiz var" dedi. Benim de buna canım sıkıldı. Birkaç gün sonra Ankara'ya gittim, 8-9 uzmana yaklaşık 3 buçuk saat dosyayı anlattım. 5-6 kişisi dünya görüşleri nedeniyle beni sevmeyen adam, ben anlatırken suratlar bir karış of çekiyorlar falan. Diğer 4-5 kişi beni seven insanlardı; bana bakıp vah vah diyorlardı. Beni yolcu ederken de "Arkamdan yazık oldu bu adama ya" diyorlardı. 15 Temmuz darbesinin 4'üncü günü o kurum beni çağırdı, götürdüğüm dosyayı istediler benden. Dosyada Irak'taki Kesnizani tarikatı ve şeyhi Muhammed Bin Abdülkerim Kesnizani hakkında bilgiler var" dedi.

"Kesnizani tarikatı ile FETÖ aynı sistem"

Prof. Dr. Çelik, Kesnizani tarikatı ile FETÖ'nün aynı sistem olduğunun altını çizerek, "Bu tarikatın özelliği her mahallede bir tekke açmış olmasıdır. En ücra Irak köyünde bile Kesnizani tarikatının bir tekkesi vardır. Özellikle bundan bahsedeceğim; şeyhin üç tane oğlu var, birinin adı Gandi, birisinin adı Nehru, birisinin adı da Malaz. Üç putperestin ismini koymuş çocuklarının adını. Gandi, Irak petrol ihracatının komisyonlarını alan şirketlerin sahibi, tek o var. Bu aldığı komisyonların yarısı Saddam'a veriliyor. Nehru, bütün askeri ihaleler onun şirketlerinde aldığı komisyonun yarısını Saddam'a veriyor. Malaz da, spor kulüplerinin ve STK'ların hepsinin yöneticisi. Tarikat o kadar güçlü hale geliyor ki, bir yere bir adam işe mi girecek, tarikatın onayı olmadan giremiyor. Askerde bir asker rütbe mi atlayacak, tarikatın izni olmadan rütbe atlayamıyor. Ülkede o tarikattan izin alınmadan hiçbir şey yapılamıyor" diye konuştu.

"Genelkurmay Başkanı müridi, Hava Kuvvetleri Komutanı müridi"

Prof. Dr. Çelik, çarpıcı analizine şöyle devam etti:

"Saddam'da çok seviyor Muhammed Bin Abdülkerim Kesnizani'yi. Mesela birisi gidiyor İbrahim İzzet Edduri'ye; efendi hazretleri şuradaki binayı çok beğenmiş, tapu müdürü hemen arsanın sahiplerini çağırıyor. Tapu müdürü arsa sahiplerine, "Senin büyük deden burayı gasp etmiş" diyor ve tutuklatıyor arsa sahiplerini. Daha sonra efendi hazretleri orayı tekke yapıyor. Bizim belediyelerimizin FETÖ'ye okul yerleri, yurt yerleri ve dershane yerleri verdiğine benzemiyor mu? Tabi ki de benziyor. Kesnizani tarikatının dünyada 5 ülkede dinler arası diyalog merkezleri var. 90 ülkede tekkeleri ve inşaat merkezleri var. FETÖ'nün okulları karşılığında bunun da tekkeleri var. Baş müridi İbrahim İzzet Edduri, Genelkurmay Başkanı müridi, Hava Kuvvetleri Komutanı müridi, Kara Kuvvetleri Komutanı müridi, sayarsam sabah olur. Şu kadarını söyleyeyim anlayın; Saddam'a 3 çocuk veren karısı Sacide Hayrullah'ta onun müridi."

Saddam'ın 45 bin özel askeri nasıl terhis edildi?

Amerika ile Irak arasında çıkan savaşta Irak ordusunun ortadan kaybolmasına da değinen Çelik, "Saddam'ı koruyan 45 bin özel askeri, Amerikan askerleri Bağdat'a geldiğinde buhar olup uçtu. Irak'takiler o gün efendi hazretlerinden mesaj bekliyorlardı ve beklenen mesaj gelmişti. Mesajda, "Bugün evlerinizde kalmanız sizin için en hayırlısı" diye mesaj gelmişti efendi hazretlerinden. Ondan sonra Saddam'ın 45 bin özel askeri terhis edildi. Hava Kuvvetleri Komutanı pilotlarını, Kara Kuvvetleri Komutanı tank ve topçularını terhis etti. Amerikan askerinin Bağdat'a girmesiyle Saddam'ın heykeli devrildi" dedi.

Saddam'ın duruma çok geç uyandığını söyleyen Çelik, Türkiye'de de büyük bir eksik olduğunu belirtti. Bu yüzden Türkiye'nin stratejik planlar yapan kurumlara ihtiyacı olduğunu aktaran Çelik, konuşmasının ardından MÜSİAD İzmir üyelerinin sorularını cevapladı.

Ünlü Profesörden Irak’taki Kesnizani Tarikatına İlişkin Çarpıcı Açıklama

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894