• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9683
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 14 °C
  • Aydın 16 °C
  • Afyon 12 °C
  • Balıkesir 9 °C
  • Bursa 14 °C
  • Çanakkale 12 °C
  • Muğla 14 °C
  • Uşak 14 °C

Türktraktör’ün Odağında Yine Çiftçilerin İhtiyaçları Ve Tarımın Gelişimi Var

Türktraktör’ün Odağında Yine Çiftçilerin İhtiyaçları Ve Tarımın Gelişimi Var
Türk traktör pazarındaki kesintisiz liderliğini 11. yılına taşıyan TürkTraktör, 2018 yılının odağına da tarım sektörünün

Türk traktör pazarındaki kesintisiz liderliğini 11. yılına taşıyan TürkTraktör, 2018 yılının odağına da tarım sektörünün gelişimine katkıda bulunacak ve çiftçilerin değişen ihtiyaçlarını karşılayacak çalışmaları koydu.

Fuar öncesinde yapılan basın yemeğinde gazetecilerle bir araya gelen TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta açıklamalarına 2017 yılının kısa bir değerlendirmesini yaparak başladı: “TürkTraktör olarak 2017 yılını pazardaki kesintisiz liderliğimizi 11. yılına taşıdığımız bir yıl olarak tamamladık. Bu başarımızın ardında daima tarımı geliştirmek adına üretimden Ar-Ge’ye kadar uzanan alanlarda yaptığımız çalışmalarımız yatıyor.”

2017: ÖNCÜ ÇALIŞMALARLA DOLU GEÇEN BİR SENE

2017’nin TürkTraktör için ilklerin hayata geçirildiği ve öncü olma kimliğini destekleyecek çalışmalarla dolu geçtiğini söyleyen Marco Votta; “2016’da denetimlerinden yüksek puan toplayarak “Bronz Fabrika” unvanını alan Ankara fabrikamızdan sonra Sakarya Erenler Fabrikamız da faaliyete başlamasından sonra 3 yıl gibi çok kısa sürede, “Bronz Fabrika” unvanını almaya hak kazandı. Tüm yeniliklerimizin temelini oluşturan Ar-Ge alanında da yine çok verimli bir çalışma dönemi geçirdik. Yıl boyunca merkezimizde 22 aktif proje yürütülürken, 5 tanesi başarı ile tamamlandı. 18 proje kapsamında, ürün geliştirme, emisyon mevzuatına uyum ve yeni teknolojilerin ürünlere adapte edilmesi çalışmaları yapıldı. 2017’nin hemen sonunda ise Türkiye’de sektöründe ilk defa ve Türk mühendisleri tarafından geliştirilen Tier 4 motorlarımızı tanıttık. TürkTraktör tarafından geliştirilen yeni nesil elektronik kontrollü motorlar yurtdışındaki çiftçilerin kullanımı için ihracata hazır.”

Marco Votta, çiftçinin ürünlere daha kolay ulaşabilmesini sağlayan TürkTraktör Finans hizmetini de yenilikçi bir çözüm olarak 2017 yılında sunmaya başladıklarını söyledi: “Çiftçimizin en son teknoloji ile donatılmış ürünlere daha kolay ve hızlı şekilde erişmesini sağlamak adına ‘Tüm finansal işlemler tek çatı altında’ mottosuyla ortaya çıkan TürkTraktör Finans, Türkiye’de bu alanda sunulan ilk çözüm olma özelliğine sahip. Türkiye’nin dört bir yanında hizmet veren bayilerimiz üzerinden işleme sunulan TürkTraktör Finans, çiftçilere en pratik ve kolay kredi deneyimini yaşatmak üzere tasarlandı. Bu sistem sayesinde çiftçiler kendilerine sağlanan krediyle bayilerimizden ihtiyaçları olan traktörü, tarımsal ekipman ve iş makinasını satın alarak evlerine dönebiliyorlar.”

TEKNOLOJİ KULLANIMI: TARIMI İLERİYE TAŞIYACAK EN ÖNEMLİ UNSUR

TürkTraktör’ün 2018’i de yine öncü olma vizyonuyla ortaya çıkan farklı ürün ve çözümlerle karşıladığını ifade eden Marco Votta, “Tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de teknoloji kullanımının artırılması tarımı geliştirecek en önemli unsurların başında geliyor. Biz de TürkTraktör olarak gerek ürünlerimizin geliştirilmesi tarafında gerekse de çiftçimizin bilgiye erişimini kolaylaştırmak adına teknolojiyi odağımızda tutuyor ve bu kapsamda da farklı yeniliklere imza atıyoruz. Bunlardan biri de tanıtımını İzmir’de yaptığımız mobil uygulamamız. Asistan adını verdiğimiz bu uygulamamız ile başta çiftçiler olmak üzere uygulamayı kullanan herkesin sosyal ve iş hayatının daha verimli planlayabilmesine destek oluyoruz. Asistan’ı pratik bir şekilde cep telefonu veya tabletlerine indiren kullanıcılar bulundukları bölgenin hava durumundan, sektörel haberlere; tarlalarına ektikleri ürünlerin fiyatlarına kadar birçok farklı bilgiye ulaşabiliyorlar. Buna ek olarak hızlı ve kolay bir şekilde bulundukları konuma bağlı olarak en yakın servisten randevu talep edebiliyorlar. Asistan aynı zamanda uygulama üzerinden sosyal medya paylaşımları yapılmasına da olanak tanıyor” diye açıkladı.

BİLİNÇLİ ÇİFTÇİ, GÜVENLİ TARIM HAREKETİMİZE 9 HAFTADA 11 BİN 500’DEN FAZLA KİŞİ KATILDI

Bilinçsiz traktör sürüşünün ve tarım ekipmanları kullanımının neden olduğu kazaların göz ardı edilmemesi gereken ulusal bir sorun olduğu noktasından yola çıkarak TürkTraktör’ün 2017 yılının sonunda bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlattığı ve çiftçiler ile tüm traktör kullanıcılarına öncelikle güvenli sürüş bilinci aşılamayı hedefleyen Bilinçli Çiftçi, Güvenli Tarım Hareketi ile ilgili güncel bilgileri de paylaşan Marco Votta, “Projemizin ilk adımı olarak dijital bir yarışma düzenledik. 9 hafta süren bu yarışmamıza toplamda 11 bin 500’den fazla kişi katıldı. Dijital anketimizde sorularımızı yanıtlayan katılımcıların %90’ının traktörü var, %93’ü de ehliyetli traktör kullanıcısı. En fazla yanlış yapılan soruların detayına bakıldığında trafik kuralları, zor arazi koşullarında ve ekipman kullanımında bilgi eksikliği görüldü. Sonuçlara göre %55 oranındaki katılımcı ise Güvenli Sürüş Eğitimi almak istediklerini ifade edip, gelişime ne kadar açık olduklarını gösterdiler.”

Marco Votta projenin bundan sonraki aşaması için TürkTraktör çalışanlarının çocukları ile çektikleri ‘Güvenli Sürüş Eğitimi” filminin de ilk gösterimini yaptı.

Filmin www.bilincliciftci.com internet adresinden de izlenebileceğini dile getiren Votta; sahada ve dijital ortamda güvenli sürüş eğitimleri vereceklerini de söyledikten sonra “Bugüne kadar her sattığımız traktör sahibine satış sonrası servislerimiz ilk kullanım öncesi güvenli traktör kullanımına dair eğitimler veriliyordu. Ancak Türkiye çapında alınan istatistikler şunu gösteriyor ki, halen her ilimizde günde 9 kaza meydana geliyor. Hem can hem de mal kaybına yol açan bu kazalar aynı zamanda tarımdaki üretimi de düşürüyor. Hiçbir şeyin insan hayatından daha önemli olmadığına bir kez daha dikkat çekmek üzere başlattığımız ‘Bilinçli Çiftçi, Güvenli Tarım Hareketi’mizin sağlayacağı etki ile projemizin Türkiye’nin kanayan yarası olan bu sorununa dikkat çekerek, kayıpların azalmasını arzu ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

TÜRKTRAKTÖR HAKKINDA

Türkiye otomotiv sanayinin halen faaliyette olan ilk üreticisi olarak 1954 yılında faaliyete geçen TürkTraktör, bugün Avrupa’nın en büyük traktör üreticileri arasında yer almaktadır. TürkTraktör’ün 1955 yılında 815 adet olan yıllık üretim adedi, 2017 yılı sonunda 48.302 adettir. Türkiye'de kesintisiz 11 yıldır pazar lideri olan TürkTraktör, bugüne kadar toplam 130’un üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştirmiştir. Koç Topluluğu ile dünyanın en büyük traktör üreticilerinden CNHI'in ortak olduğu şirketin hisselerinin yüzde 25’i BIST’de işlem görmektedir. Şirketin ikinci üretim tesisi TürkTraktör Erenler fabrikası, Haziran 2014 itibariyle üretime başlamıştır. TürkTraktör; Case IH, New Holland ve Steyr marka traktör üretimi, ziraat ekipmanları ve iş makineleri distribütörlüğünün yanı sıra; New Holland TD serisi ve Case IH JX seri traktörlerin dünyadaki tek tasarım ve ana üretim merkezi, Utility Light seri traktör ve transmisyonların dünyadaki tek üretim merkezi, TD serisi transmisyonlar için dünyadaki tek mühendislik ve üretim merkezi S8000 seri motorların ana üretim merkezidir. Ankara ve Erenler’de bulunan Türk Traktör tesislerinde 3 bine yakın kişi çalışmaktadır. "Bugün ve gelecekte modern tarıma yön veren şirket olmak" ilkesiyle Hareket eden TürkTraktör, ülkemizin tarım ekonomisinde verimliliğin en büyük destekçisi ve 60 yılı aşkın deneyimiyle, kırsal nüfusumuzun refahını artıran gerçek bir dosttur. www.turktraktor.com.tr  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.trA

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894