• BIST 9524.59
  • Altın 2491.675
  • Dolar 32.5148
  • Euro 34.725
  • İzmir 20 °C
  • Manisa 20 °C
  • Aydın 20 °C
  • Afyon 18 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Bursa 18 °C
  • Çanakkale 17 °C
  • Muğla 15 °C
  • Uşak 19 °C

Türktraktör’den ‘Bilinçli Çiftçi' Projesi

Türktraktör’den ‘Bilinçli Çiftçi' Projesi
TürkTraktör çiftçilerin ve onlarla aynı alanları paylaşan tüm vatandaşların güvenliğini artırmak üzere

TÜRKTRAKTÖR’ÜN ‘BİLİNÇLİ ÇİFTÇİ, GÜVENLİ TARIM HAREKETİ’NİN İLK DURAĞI DEMİR EXPORT İŞ BİRLİĞİYLE MANİSA SOMA İLÇESİ EYNEZ KÖYÜ OLDU

TürkTraktör çiftçilerin ve onlarla aynı alanları paylaşan tüm vatandaşların güvenliğini artırmak üzere hayata geçirdiği toplumsal bilinçlendirme projesi ‘Bilinçli Çiftçi, Güvenli Tarım Hareketi’ ile ilk saha etkinliğini Manisa’nın Soma ilçesi Eynez Köyü’nde gerçekleştirdi.

Demir Export’un daveti ve desteğiyle düzenlenen etkinlik kapsamında hem bölge çiftçilerine hem de Demir Export çalışanlarına güvenli sürüş ve iş sağlığı ile güvenliği eğitimleri verildi.

Manisa, 16 Ocak 2018 – Türkiye traktör pazarının öncü şirketi TürkTraktör, yeni sosyal bilinçlendirme projesi ile çiftçilerin ve onlarla aynı alanları paylaşan tüm vatandaşların güvenliğini artırmak üzere Bilinçli Çiftçi, Güvenli Tarım Hareketi’ni başlattı. Projenin ilk aşamasında bu konudaki farkındalık düzeyini ölçmek amacıyla bir dijital yarışma düzenledi.

Dijital yarışma ile www.bilincliciftci.com adresinden 9 hafta boyunca her hafta yenilenen sorular ile katılımcılar hem eğlendirilirken hem de öğrenmelerine olanak sağlandı. Yarışma devam ederken dijital etkiyi desteklemek için proje ekibinin sahaya inerek, TürkTraktör adına verilen New Holland Güvenli Sürüş eğitimlerini başlattı.

Bilinçli Çiftçi, Güvenli Tarım Hareketi kapsamında yürütülecek ‘New Holland Güvenli Sürüş Eğitimleri'nin ilk saha etkinliği ise Manisa Soma’da, bölgenin en önemli kuruluşlarından Demir Export’un daveti ve desteğiyle düzenlendi.  Etkinlik kapsamında 2 gün boyunca bölgedeki 40 çiftçiye ve 40 Demir Export çalışanına hem teorik hem de sahada uygulamalı olarak güvenli sürüş eğitimleri verilirken; konunun önemine değinen sunumlarla da katılımcıları bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yapıldı.

TürkTraktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir şunları söyledi: “Bilinçsiz traktör sürüşü ve tarım ekipmanları kullanımından kaynaklanan kazaların, göz ardı edilmemesi gereken ulusal bir sorun olduğu noktasından yola çıkarak ‘Bilinçli Çiftçi, Güvenli Tarım Hareketi’ni başlattık. Bu önemli projemizle çiftçilerimize ve tüm traktör kullanıcılarına öncelikle güvenli sürüş bilinci aşılamayı, onlarla aynı çalışma alanlarını ve karayollarını kullanan vatandaşlarımızın güvenliğini artırmayı; aynı zamanda da tarım sektöründe yaşanacak her tür işgücü kaybı nedeniyle ulusal ekonomide ortaya çıkacak kayıpları azaltmayı hedefliyoruz.”

İrfan Özdemir, Demir Export’un daveti ve kurumsal desteğiyle proje kapsamındaki ilk saha eğitimin Manisa’da verilmesinin ayrı bir önem taşıdığına da değindi ve “TÜİK’ten alınan rakamlara göre ülkemizde en çok traktörün satıldığı il olan Manisa, aynı zamanda ve ne yazık ki en çok kazanın da yaşandığı ilimiz konumunda. Bölgede özellikle eğimli arazi koşullarından kaynaklı olarak yaşanan traktör kazaları, çoğunlukla aracın devrilmesi ve buna bağlı kayıpların yaşanması şeklinde meydana geliyor. Bu nedenle bölgenin önde gelen kuruluşlarından Demir Export’un yaptığı davete hemen olumlu şekilde gerdi döndük. İlk saha eğitimini de yine Demir Export’un kurumsal işbirliğiyle Soma ve Eynez’de gerçekleştirdik. Kazalardan korunabildiğimiz, güvenli tarım alanları yaratmak ve hiçbir şeyin insan hayatından daha önemli olmadığını vurgulamak üzere yola çıktığımız ‘Bilinçli Çiftçi, Güvenli Tarım Hareketimizin’ sağlayacağı etkiyle hareketimizin Türkiye’nin tamamının projesi olmasını diliyoruz. Kazalar kaderimiz değil” diye açıkladı.

TürkTraktör, Demir Export davetiyle Soma Eynez DEF işletmesi maden işçileri ve çiftçilere ortaklaşa eğitim verdi.

Bilinçli Çiftçi, Güvenli Tarım Hareketi’nin ilk saha eğitiminin gerçekleştirilmesi için proje ekiplerini Manisa Soma’ya davet eden Demir Export adına bilgi veren Demir Export Fernas Eynez İşletme Direktörü Selim Saral konuyla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı: “Ülke madenciliğinin önde gelen kuruluşlarından olan ve 60 senedir madencilik sektöründe faaliyet gösteren Demir Export olarak; uzun yıllardır uzman kadromuz ve modern teknolojiye sahip işletmelerimiz ve iş güvenliğini ön planda tutan yaklaşımımızla, Türkiye’nin ekonomisine ve madencilik sektörüne katkı sağlamak üzere faaliyet gösteriyoruz. Zor şartlarıyla dikkat çeken madencilik gibi bir sektörde 5 yıldır da Manisa Soma’da da faaliyetlerimizi tüm çalışanlarımıza değer veren bir anlayışla sürdürüyoruz. İşimizin ayrılmaz bir parçası olan İş Sağlığı ve Güvenliği  konusu ise bizler için çok ayrı öneme sahip. Bu bakış açısıyla, insan hayatının her zaman en öncelikli konu olduğuna dikkat çeken  Bilinçli Çiftçi, Güvenli Tarım Hareketi projesini desteklemek adına; proje ekibini eğitim vermesi için bölgemize davet ettik. Daha önce etrafımızda da benzer sebeplerle kayıplar yaşayan herkese ‘kazaların aslında kader olmadığının’ aktarılması için çiftçilerimizin ve çalışanlarımızın bilinçlendirmesini istedik. Bu kapsamda da çiftçilerimizle birlikte şirketimiz bünyesinde çalışan ve aynı zamanda tarımcılık faaliyetiyle de uğraşanlara iş sağlığı ve güvenliği ile güvenli traktör kullanımı eğitimlerinin bir arada verildiği bu etkinliği desteklemeyi arzu ettik. Davetimizi hemen kabul ederek, sağlamak istediğimiz kurumsal iş birliğini yanıtsız bırakmadıkları için TürkTraktör yönetimi, proje ekibi ve bölge bayisi Kaya Motorlu Araçlar’a, Demir Export olarak teşekkür ederiz.”

TürkTraktör’ün lider markası New Holland’ın Bölge Bayisi Kaya Motorlu Araçlar ise TürkTraktör Bilinçli Çiftçi, Güvenli Tarım Hareketi’nin bayiler düzeyinde de büyük ilgi ve destek gördüğüne dikkat çekerek; “Türkiye’nin en büyük traktör üreticisi TürkTraktör’ün ve ülkemizin lider traktör markası New Holland’ın bir parçası olarak, işimizi hiçbir zaman sadece satış ve diğer hizmetlerle sınırlandırmıyoruz. Her zaman çiftçimizin gelişimine yardımcı olacak her türlü çalışmaya da katkı ve desteğimizi sağlamak istiyoruz. Böylesine hassas ve odağına insan hayatını koyan bu anlamlı sosyal bilinçlendirme projesinde, bizler de New Holland bayileri New Holland Güvenli Sürüş Eğitimlerini gerçekleştiriyor olmaktan dolayı çok mutluyuz.”  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894