• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İzmir 14 °C
  • Manisa 12 °C
  • Aydın 13 °C
  • Afyon 8 °C
  • Balıkesir 5 °C
  • Bursa 9 °C
  • Çanakkale 9 °C
  • Muğla 9 °C
  • Uşak 4 °C

Türkiye’yi Temsil Edecek Aydınlı Öğrenciler Vali’den Tam Not Aldı

Türkiye’yi Temsil Edecek Aydınlı Öğrenciler Vali’den Tam Not Aldı
Dünyanın en prestijli bilimsel yarışmaları arasında yer alan ve 15-18 Mart 2018 tarihlerinde Çin'in Şangay şehrinde düzenlenecek yarışmada Türkiye'yi...

Dünyanın en prestijli bilimsel yarışmaları arasında yer alan ve 15-18 Mart 2018 tarihlerinde Çin'in Şangay şehrinde düzenlenecek yarışmada Türkiye'yi temsil edecek Aydınlı öğrenciler, hazırladıkları robotu tanıttı. 2. Abdülhamid Han tarafından Aydın'a yaptırılan okulda gerçekleştirilen robot tanıtımına katılan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, gençlerin çalışmasını hayranlıkla izledi. Türkiye'yi önce Çin'de, ilk elemeleri geçmesi halinde sonra da Amerika'da temsil edecek Aydınlı ekibi tek tek kutlayan Köşger, "Çocuklarımızın bu çalışmasıyla köklerimizden, tarihimizden kopmadan geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden 46 takımın yarışacağı STEM tabanlı çalışmalarla 21. yy yaşam becerilerini öğretmeyi hedefleyen dünyadaki en büyük ve en prestijli organizasyon olan First Robotics Competition'da (FRC) tek Türk takımı Aydın'dan çıktı. Aydın'ı ve ülkemizi temsil edecek Aydınlı öğrencilerden oluşan toplan 14 kişilik heyet hazırlıklarını tamamlayarak, tasarladıkları robotun tanıtımını Aydın'a 2. Abdülhamid Han tarafından yaptırılan Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yaptılar.

Vali Yavuz Selim Köşger, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ve basın mensuplarının hazır bulunduğu tanıtım programında öğrenciler, hedeflerinin Aydın'ı ve Türkiye'yi dünya genelinde yapılacak yarışmada en iyi şekilde temsil ederek Türk bayrağını gururla dalgalandırmak olduğunu söylediler.

Aydın'ın ilk ve tek robot takımı "rOctopus 7134" takımı öğrencileri çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdikten sonra bilim, teknoloji, matematik ve mühendislik alanlarına yoğun bir çalışma ile hazırlanan robotu çalıştırdılar. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi mentörlüğünde ve Arda Rıza Bayırlı takım koçluğunda Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Adnan Menderes Anadolu Lisesi ve Süleyman Demirel Anadolu Lisesi'nden seçilen 14 öğrenci ile tek tek görüşen Vali Köşger, "Zeka için spor" sloganıyla her sene 15-18 yaş grubu için düzenlenen uluslararası robot yarışmasına katılmaya hak kazanan Aydınlı öğrencilerin çalışmalarının kendisini duygulandırdığını söyledi.

"Köklerimizden kopmadan geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz"

Öğrencilerin çalışmalarını mükemmel bir çalışma olarak değerlendirerek hepsini alınlarından öptüğünü belirten Köşger, tanıtımdan sonra yaptığı açıklamada, "Mükemmel bir çalışma ile çocuklarımız göz yaşartıcı bir performans sergilediler. Hepsinin tek tek alınlarından öpüyorum. Bugün güzel bir ortamda 2. Abdülhamid Han'ın yaptırdığı bir mektepte çocuklarımızın çağın bilgisi ile donanmış bir şekilde ortaya çıkardıkları bir ürünü sergiledik. Bu bizim köklerimiz üzerinde çağın bilgisi ile donanarak geleceğe emin adımlarla ilerlediğimizin göstergesi olarak değerlendiriyorum. Köklerimizden, tarihimizden kopmadan geleceğe güvenli şekilde yürüyoruz. Çocuklarımızın ortaya çıkardığı performans bana onu çağrıştırdı. Çok duygulandım. Hepsine başarılar diliyorum. Türkiye'yi Çin'de ardından da inşallah Amerika'da temsil edecekler. Türkiye'den giden tek takım tek ekip Aydınımızdan çıkan bu ekip. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Türkiye’yi Temsil Edecek Aydınlı Öğrenciler Vali’den Tam Not Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894