• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 12 °C
  • Aydın 13 °C
  • Afyon 9 °C
  • Balıkesir 6 °C
  • Bursa 10 °C
  • Çanakkale 10 °C
  • Muğla 9 °C
  • Uşak 5 °C

Türkiye Mobil Bankacılığı Sevdi

Türkiye Mobil Bankacılığı Sevdi
Türkler, dijital bankacılık işlemlerinin yüzde 70’ini mobilden yapıyor. ING Uluslararası Araştırmalar’ın 13 Avrupa ülkesi

Türkler, dijital bankacılık işlemlerinin yüzde 70’ini mobilden yapıyor. ING Uluslararası Araştırmalar’ın 13 Avrupa ülkesi, Amerika ve Avustralya’yı kapsayan Mobil Bankacılık ve Ödeme Trendleri raporuna göre; Türkiye’de dijital bankacılık işlemi yapan her 4 kişiden 3’ü hesaplarını kontrol etmek için mobil cihazlarını tercih ederken, her 5 kişiden 3’ü faturasını mobil cihazlardan ödüyor.

Her yıl IPSOS tarafından Türkiye’nin de içinde bulunduğu 13 Avrupa ülkesine ek olarak Amerika ve Avustralya’nın da dahil edildiği ve yaklaşık 15 bin kişi ile görüşülerek gerçekleştirilen ING Uluslararası Araştırmalar’ın son raporunda, mobil bankacılık ve ödeme trendleri ile ilgili sonuçlar açıklandı.

TÜRKİYE’DE DİJİTAL BANKACILIKTA MOBİL CİHAZ KULLANIMI AVRUPA’YA GÖRE DAHA YÜKSEK

Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye’de dijital bankacılığı kullanan kişilerin yüzde 76’sı hesap durumlarının kontrolünü ve bankacılık işlemlerini mobil cihazlar üzerinden gerçekleştiriyor. Bu oran, yüzde 65’lik Avrupa ortalamasının oldukça üzerinde yer alıyor. Bu yüksek oran, Türkiye’de bankacılık işlemlerinin bilgisayardan mobil cihazlara kaydığını da net bir şekilde ortaya koyuyor. Türkiye bu oranla, Amerika, Hollanda ve Belçika ile birlikte, araştırmada yer alan diğer tüm ülkeler arasında bu işlemler için mobil cihazlarını en çok kullanan 4 ülkeden birisi oldu. Benzer bir sonuç olarak, Türkiye’de dijital bankacılık kullanan kişilerin yüzde 60’ı son yaptığı fatura ödeme işlemini mobil cihazları üzerinden yaptığını ifade ederken Avrupa genelinde mobil cihazların payı yüzde 40 oranında görünüyor.

TÜRKİYE SON 1 YIL İÇİNDE İNTERNETTEN ALIŞVERİŞ YAPMIŞ OLAN HER 3 KİŞİDEN 2’Sİ EN AZ AYDA 1 DEFA İNTERNETTEN ALIŞVERİŞ YAPIYOR

Türkiye’de son 1 yıl içinde internetten alışveriş yapmış kişilerin yüzde 28’i en az haftada 1 defa internetten alışveriş yaptığını belirtiyor. Türkiye bu oranla; Hollanda ve Fransa’nın da içinde bulunduğu 7 ülkeyi geride bıraktı. Bu oranın en yüksek olduğu ülke ise yüzde 41 ile İngiltere oldu.

Direkt mağazadan yapılan alışverişlerdeki ödeme yöntemleri de mercek altına alınırken, Türkiye’den araştırmaya katılan kişiler son 1 hafta içerisinde yaptıkları alışverişlerin yüzde 22’sini nakit olarak, yüzde 52’sini kredi kartı ile yaparken, yüzde 20’si banka kartı (debit kart) kullandı. Avrupa genelinde nakit ve debit kart kullanımı Türkiye’ye göre daha çok revaçtayken (yüzde 32) kredi kartı kullanımı oranları Türkiye’den daha düşük (yüzde 31). Debit kartı en çok kullanan ülke yüzde 67 ile Hollanda olurken, nakiti en çok kullanan ülke yüzde 48 ile Avusturya oldu. Kredi kartı kullanımı Türkiye’den daha yüksek olan ülkeler ise yüzde 55 ile Fransa ve yüzde 54 ile Lüksemburg oldu.

‘ÖDEMEDEN SONRA UYARI GELMESİ YARARLI’

Para konusundaki kararlar söz konusu olduğunda, karar almayı kısıtlamadan hatırlatma ve tavsiyeler sunan ‘uyarılar’ yararlı olabiliyor; yeni teknolojiler de bu noktada tüketicilere gerçekten değer katabiliyor. Rapora göre, Avrupa’da her 5 kişiden 4’ü, ödeme yaptıktan sonra banka hesap bakiyelerini görmenin yararlı olduğunu düşünürken, yüzde 76’lık bir oran ise hesaplarından çıkan belirli bir miktarın üzerindeki her ödemede uyarı mesajı gönderilmesinin yardımcı olacağına inanıyor. Tüketiciler, haftalık ödeme uyarıları ve uzun vadeli finansal hedeflere dair hatırlatıcı notları ise, genelde daha az kullanışlı buluyor. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894