• BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 23 °C
  • Aydın 24 °C
  • Afyon 22 °C
  • Balıkesir 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Çanakkale 18 °C
  • Muğla 20 °C
  • Uşak 19 °C

Türkiye Gündemi 17 Ocak 2017

Türkiye Gündemi 17 Ocak 2017
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, Dicle Üniversitesi yerleşkesinde çevik kuvvet polis ekibine düzenlenen bombalı terör saldırısında 4 polis şehit oldu, 2 polis yaralandı.

DİYARBAKIR'DA POLİSE SALDIRI: 4 ŞEHİT, 2 YARALI

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, Dicle Üniversitesi yerleşkesinde çevik kuvvet polis ekibine düzenlenen bombalı terör saldırısında 4 polis şehit oldu, 2 polis yaralandı.

TÜRK KARGO UÇAĞI KIRGIZİSTAN'DA DÜŞTÜ: 4'Ü MÜRETTEBAT 37 ÖLÜ

Hong Kong-Bişkek seferini yapan Türk kargo uçağı Bişkek yakınlarında yerleşim biriminin üzerine düştü. Kazada 4'ü mürettebat 37 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. 

REİNA SALDIRGANI ESENYURT'TA YAKALANDI

Yılın ilk saatlerinde İstanbul Ortaköy'deki gece kulübü Reina'ya düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırının zanlısı olduğu belirtilen kişinin İstanbul Esenyurt'ta düzenlenen operasyonda yakalandığı bildirildi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

"340-345 ARALIĞINDA BİR SAYIYLA ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ GERÇEKLEŞİR..."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, anayasa değişikliğine ilişkin teklifin, TBMM Genel Kurulunda 340-345 aralığında bir sayıyla kabul görmesini beklediklerini belirtti.

KILIÇDAROĞLU İLE BAHÇELİ ÇARŞAMBA GÜNÜ GÖRÜŞECEK

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Bahçeli'den randevu istedi. Kılıçdaroğlu ile Bahçeli anayasa değişik teklifiyle ilgili Çarşamba günü saat  12.00'da bir araya gelecek.

ÖZGÜR ÖZEL: 330'U GEÇERSE ANAYASA MAHKEMESİNE GİDİP İPTALİNİ SAĞLAYACAĞIZ

CHP'li Özgür Özel, "Anayasaya uygun bir ikinci tur için gövdemizi siper edeceğiz. Hukukun, İçtüzüğün ve Anayasanın verdiği tüm hakları kullanacağız" dedi.

BAHÇELİ: “CHP OLMADIK YOLLARA SAPMIŞTIR”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan MHP Genel Başkanı Bahçeli, Anayasa değişiklik teklifi görüşmelerinde CHP’nin tavrını eleştirerek, “Milletten ümidini kesen CHP yönetimi, milli iradeye çıkan yolları tıkamak ve hatta kullanılamaz hale getirmek için olmadık yollara sapmıştır. “ifadesini kullandı.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

DAVOS ZİRVESİ BUGÜN BAŞLIYOR

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) Davos zirvesi, 100'den fazla ülkeden yaklaşık 3 bin siyasetçi ve iş dünyasının liderlerinin katılımıyla bugün başlayacak. İsviçre'nin Davos kasabasında 17-20 Ocak tarihlerinde yapılacak foruma, Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci katılacak.

TRUMP: NATO MİYADINI DOLDURDU, AB'DEN BAŞKA ÜLKELER DE AYRILACAK

The Times ve Bild gazetelerine konuşan ABD Başkanı seçilen Donald Trump, Suriye'de güvenli bölgeler oluşturulması gerektiğini belirterek, Merkel'in ülkesini mültecilere açmasını "felaket getiren büyük bir hata" olarak niteledi. Trump, NATO'nun miyadını doldurduğunu ve AB'den başka üye ülkelerin de ayrılacağını savundu.

SURİYELİ MUHALİFLER ASTANA BARIŞ GÖRÜŞMELERİNE KATILACAK

Reuters haber ajansı, Suriye'deki muhalif grupların Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünde Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenecek Suriye barış görüşmelerine katılmaya karar verdiğini duyurdu. 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE ARTI BİR İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

İstihdam seferberliği başlattıklarını söyleyen Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, 300 bin kişiye iş sağlayacak ‘artı istihdam programı’ ile yeni işe girenin asgari ücretinin ilk yıl yüzde 50’sini, ikinci yıl yüzde 25’ini İŞKUR’un karşılayacağını söyledi.

BAKAN ARSLAN “TÜRKİYE'NİN BİLİŞİM ALTYAPISI MİLLİLEŞİYOR”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’nin bilişim altyapısını millileştirmek için önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, "Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya organizasyonlarının verilerini ülkemizde depolayarak, vatandaşlarımızın bilgilerini daha güvenli hale getireceğiz." dedi.

İŞSİZLİK ORANI EKİMDE YÜZDE 11.8'E ÇIKTI

İşsizlik oranı ekim ayında yüzde 11.8 ile Mart 2010'dan bu yana en yüksek seviyeye çıktı. İşsizlik Mart 2010 döneminde yüzde 12.8 seviyesindeydi. 

OTOMOTİV ÜRETİM VE İHRACATINA 'MADE İN BURSA' İMZASI

Türk otomotiv endüstrisinin 2016 yılında traktör hariç 1 milyon 485 bin 927 adetlik üretiminin yüzde 25,81'ini, 1 milyon 141 bin 382 adetlik ihracatının ise yüzde 24,48'ini tek başına gerçekleştiren Tofaş iki kategoride de yılı lider kapattı. İhracatını yüzde 60 civarında artıran Tofaş'ın ardından yine Bursa'da üretim yapan OYAK Renault her iki kategoride ikinci sıraya yerleşti.

69 TURİZM ACENTESİNDEN 46'SI YOLCU KAYBETTİ

2016 yılında paket turla Antalya'ya gelen turist sayısı 2015'e göre yüzde 47'lik kayıpla 5 milyon 458 bin 981 kişi olarak gerçekleşti. Uyruk bazında Ukrayna, İsrail ve Litvanya hariç tüm pazarlarda kayıp yaşandı. 69 acenteden 46'sı yolcu kaybetti.

KONYAALTI SAHİLİ PROJESİ YENİDEN İHALEYE ÇIKIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahili projesi için 19 Ocak 2017 tarihinde yeniden ihaleye çıkacak. İhaleyi kazanacak firma sahili 29 yıl işletecek.

ARALIKTA YENİ KONUT FİYATLARI ARTTI

Türkiye İş Bankası'nın desteğiyle hazırlanan ve 68 il, 242 ilçe ve bin 202 mahalleyi kapsayan REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin aralık sonuçları açıklandı. Aralık 2016'da yeni konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,47, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,94 arttı. 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

OSMANLISPOR 0-2 BEŞİKTAŞ

Spor Toto Süper Lig 17. hafta kapanış mücadelesinde Beşiktaş, deplasmanda Osmanlıspor'u 2-0 mağlup etti.

VAKIFBANK VE FENERBAHÇE KUPA VOLEY’DE FİNALE YÜKSELDİ

Ankara'da devam eden Kupa Voley'in yarı finalinde Bursa Büyükşehir Belediyesi 3-0 yenen  VakıfBank ve Eczacıbaşı VitrA'yı 3-1 yenen Fenerbahçe finale yükseldiler. // EGE BASIN GRUBU

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894