• BIST 9079.97
  • Altın 2324.005
  • Dolar 32.3547
  • Euro 34.9444
  • İzmir 15 °C
  • Manisa 13 °C
  • Aydın 11 °C
  • Afyon 12 °C
  • Balıkesir 8 °C
  • Bursa 13 °C
  • Çanakkale 10 °C
  • Muğla 12 °C
  • Uşak 12 °C

Turizm Cennetinde En Güzel Yasak

Turizm Cennetinde En Güzel Yasak
Muğla'nın turistik ilçesi Marmaris'te, 1984 yılında Belediye Meclisi'nin aldığı "Kömür yasağı" 24 yıldır uygulanıyor.

Muğla'nın turistik ilçesi Marmaris'te, 1984 yılında Belediye Meclisi'nin aldığı "Kömür yasağı" 24 yıldır uygulanıyor. Belediye Başkanı Ali Acar yasağı değerlendirirken, "En güzel yasak" dedi.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden birisi olmasının yanında temiz havası ile de ünlü Muğla'nın Marmaris ilçesinde kış aylarında 24 yıldır devam eden kömür yasağı devam ediyor. 1984 yılında dönemin Belediye Meclisinde alınan "Kömür yasağı" kararı, günümüze kadar görev yapan belediye başkanları tarafından devam ettirildi. Zaman zaman bireysel kaçak kömür yakma olaylarıyla karşılaşan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, aldıkları ihbarlar ve gece denetimleri sayesinde bunların da engellendiğini ve "Sıfır kömür" seviyesine gelindiğini belirtiyor.

Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçede gelen ihbarları değerlendirerek denetim yapıyor. Bu denetimleri zabıta bazen tebdili kıyafet yaparak gerçekleştiriyor. Zabıta ekipleri dün akşam gelen ihbar üzerine Armutalan Mahallesi'nde denetim yaptı. Denetime Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar da katıldı. 1984 yılında alınan karar ile kömür yakılmasının yasaklanması kararını görev süresince uyguladıklarını belirten Acar, "İlçemizin geçmişine baktığımız zaman Marmaris "Cennet Marmaris', " Yeşil Marmaris" olarak tanımlanırdı. Bu tanımlamayı hak eden bir özelliği de var. Marmaris, turizm öncesi dönemde süngercilik ve balıkçılığın dışında narenciye bahçeleri ile dolu olan bir ortama sahipti. Marmaris burcu burcu narenciye çiçekleri kokardı.1984 yılındaki idareciler ileriki büyümeyle ilgili endişeler taşıyan o dönemdeki Belediye Meclisi kömürün yasaklanması ile ilgili bir karar alıyor. Ben bu kararda katkısı olan herkesi saygıyla anmak istiyorum. Tabi devlette devamlılık esastır, Marmaris büyüdü, gelişti bir turizm kenti oldu. Mevcut büyümeyle birlikte gelen çevresel kirlilikler, yatırımcıların, halkın bilinçli ya da bilinçsizce çevreye verdiği zararlara da şahit oluyoruz. Kömür yasağı bizim aldığımız bir dizi yasaklardan sadece bir tanesi. Bu yasağa görev süremiz boyunca uygulamaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımız zaman zaman hassasiyet gösterip kömür yanıyor kokusunu alıyoruz bize yansıttıkları bu şikayetler bizi çok mutlu ediyor ve zabıta ekiplerimiz gidip denetimlerini yapıyor" dedi.

Başkan Acar, zabıta ekiplerinin denetimleri sadece rutin olarak değil, tebdil-i kıyafet gibi farklı zamanlarda ve Marmaris'in tüm çevresinde bu denetimleri yaptıklarını belirtti. Marmaris halkına duyarlılığından dolayı teşekkür eden Acar, şöyle konuştu:

"Biz temiz kent Marmaris'imizi bu doğa harikası cennet Marmaris'imizin bu özelliğini yapılanmada ne kadar büyüme olursa olsun o geçmişteki tertemiz halini korumak için bu konuya özen gösteriyoruz ve tüm ekibimizle birlikte çalışıyoruz. Şu anda endişe edilecek bir durum yok ama ben bir kere daha bu vesileyle sevgili Marmarislilere bu konuda duyarlı davranmalarından dolayı tebrik ediyorum. Hep birlikte Marmaris'imizi koruyalım."

Zabıta Müdürü Erkan Ünver ise yasakla ilgili şunları söyledi:

"Marmaris halkı bu konuda duyarlı. Ancak ilçemize yeni taşıyan vatandaşlarımız kömür yakmanın yasak olduğundan haberdar olmadıkları için, vatandaşları uyarıp haberdar ediyoruz. Bugünde gelen bir ihbar üzerine Armutalan Mahallesi'nde denetim yapıyoruz."

Turizm Cennetinde En Güzel Yasak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894