• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 15 °C
  • Manisa 18 °C
  • Aydın 13 °C
  • Afyon 13 °C
  • Balıkesir 14 °C
  • Bursa 13 °C
  • Çanakkale 11 °C
  • Muğla 9 °C
  • Uşak 8 °C

Tiyatroya Doyacağız

Tiyatroya Doyacağız
İzmir Büyükşehir Belediyesi, eylül ayında ev sahipliği yapacağı 13 tiyatro oyunuyla hem yetişkin hem de çocuk tiyatroseverlere keyifli saatler yaşatacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, eylül ayında ev sahipliği yapacağı 13 tiyatro oyunuyla hem yetişkin hem de çocuk tiyatroseverlere keyifli saatler yaşatacak.

Her sezon çocuklar ve yetişkinler için birbirinden güzel tiyatro oyunları hazırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu ay 7'si minikler, 6'sı yetişkin izleyiciler olmak üzere toplam 13 oyunla tiyatroseverlerin kalplerini fethedecek. Çoğu ücretsiz izlenecek oyunlardan ücretli olanların bilet fiyatları ise sadece 1 TL olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yetişkinler için "Bira Fabrikası', "Biz Deli Deriz', "Medeni Hali', "Yağmur Yağıyor" ve "At" adlı oyunları hazırladı.

Bira Fabrikası

8 Eylül'de "Bira Fabrikası" adlı oyun, Kültürpark İzmir Sanat'ta saat 20.00'de izlenecek. Koffi Kwahule'nin yazdığı oyunu, Ezgi Coşkun'un çevirisiyle Kemal Aydoğan yönetiyor. Oyunda, tiyatro ve sinema dünyasının ünlü isimleri Onur Ünsal, Necip Memili, Melis Birkan ve Gürsu Gür yer alıyor. Oyunda, Las Vegas'a giderek eğlenmek isteyen Yüzbaşı Ölümü Sallamaz ile Onbaşı Asalak'ın kördüğüm olmuş bir dünyada yaşadıkları konu ediliyor.

Biz Deli Deriz

Sanatseverler, 10 Eylül'de aynı mekanda ise "Biz Deli Deriz" adlı oyunu izleyecek. Boyoz Akademi'nin sahnelediği ücretsiz oyunda, lüks bir hayat yaşayan İngiliz sosyetesine mensup Sally ve Mark Driscoll çiftinin evliliklerinde yaşadığı sorun anlatılıyor. Yönetmen koltuğunda Ali Poyrazoğlu oturuyor.

Medeni Hali

Programın en çarpıcı oyunlarından biri "Medeni Hali" adlı oyun. Ünlü tiyatro ustası Ali Poyrazoğlu'nun yönetmenliğini yaptığı Yasemin Tüzün'ün rol aldığı interaktif oyun, seyirciye bol kahkaha vaat ediyor. Oyunda, boşanmış olduğu gerçeğine kendini alıştırmaya çalışan kırklı yaşlarındaki Zeynep adındaki bir kadının hayata tutunmak için verdiği mücadele konu ediliyor. Öteki Beriki Tiyatro Topluluğu İzmir Çağdaş Sanat Derneği tarafından ücretsiz olarak sahneye konan oyun, 17 Eylül tarihinde Kültürpark İzmir Sanat'ta saat 20.00'de izlenecek.

Sumru Yavrucuk'tan tek kişilik oyun

18 Eylül'de ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Sumru Yavrucuk'un oynadığı "Shirley" adlı oyun izleyiciyle buluşacak. Willy Russell'ın Shirley Valentine adlı oyunundan Evren Ercan tarafından "Shirley" ismiyle Türkçe'ye uyarlanan oyun, Kültürpark İzmir Sanat'ta saat 20.00'de başlayacak. Oyun, günlük hayatının sıkıcılığı içinde kaybolmuş ve birçok kadın gibi artık hayallerini bile unutmuş olan Shirley Valentine'nin öyküsünü komik ve eğlenceli bir biçimde anlatıyor. Tiyatro literatürünün en başarılı kadın oyunları arasında anılan ve dünyanın pek çok ülkesinde sahnelenen ve bir kendini keşfediş hikayesi olan tek kişilik müzikli komedi, başarılı oyuncu Sumru Yavrucuk'un yorumuyla hayat buluyor. Yavrucuk, Tebdil-i Hayat Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyunun yönetmenliğini de üstleniyor.

Moliere'in başyapıtı

Derin Sahne tarafından hazırlanan "Yağmur Yağıyor" adlı oyun, 21 Eylül'le izleyiciyle buluşacak. Moliere'nin baş yapıtlarından olan Tartuffe'den Metin Balay tarafından uyarlanan, Cüneyt Gürbüz'ün yönettiği ücretsiz oyun Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde saat 20.00'de başlayacak. Oyunda, dürüst ve saf insanların yobazlık ve sahte din simsarlarıyla yaşadıkları güldürürken düşündürecek.

At

Tiyatrohane Oyuncuları'nın oynadığı, bir sistem eleştirisi olan "At" adlı oyun ise, 28 Eylül'de Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde izlenecek. Gyula Hay'ın yazdığı, Erk Bilgiç'in yönettiği, çevirisini Prof. Dr. Özdemir Nutku'nun yaptığı ücretsiz oyun, Roma İmparatorluğu'nda güç dolayısıyla kendini kaybetmiş imparator Caligula'nın yarattığı karmaşayı anlatıyor. Oyunda, Ayhan Pekbilgin, Buse Demirel, Dilara Ayışığı, Ece Erigi, Enes İlçi, Hatice Ertürk, İlker Yıldırım, Melike Çerçioğlu Bilgiç, Mine Erden, Mustafa Özer, Mustafa Akçilpunar, Müge Sandıkçıoğlu, Müzeyyen Kelley, Nejla Işıktel, Olcay Aslan, Onur Şentürk, Özge Özder, Pınar Kılınç ve Vahap Polat yer alıyor.

Küçükler de gülecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, eylül gösterimlerinde küçük tiyatro tutkunlarının beğenisine ise "Kaptan Zenfecil', "Kelo Büyük Patrona Karşı', "Cumhuriyet Çocukları', "Süt Arkadaşım', "Sihirli Taş Devri', "Küçük Karabalık" ve "Rota Dişler Dünyası" adlı oyunları sunacak.

Kaptan Zencefil

8 ve 22 Eylül tarihlerinde ücretsiz olarak Seferihisar Kültür Merkezi'nde 11.00 ve 14.00 seanslarında sahnelenecek olan "Kaptan Zencefil', dünyanın en kötü kalpli korsanı olmaya çalışan Zencefil'in tayfası Maydanoz'la yaşadığı maceraları anlatırken, çocukların iyilik ve kötülük kavramlarının yanı sıra zamanda doğa ve deniz dünyasını öğrenmelerini sağlıyor. Tiyatro Viya tarafından hazırlanan oyunun yazarı Hakan Bintepe, yönetmeni ise Günay Toprak.

Kelo Büyük Patron'a Karşı

Çocukları bekleyen bir diğer ücretsiz oyun da "Kelo Büyük Patron'a Karşı'. 19 ve 22 Eylül tarihlerinde Kültürpark Gençlik Tiyatrosu'nda saat 11.00 ve 14.00'de izlenecek oyunun yazarı ve aynı zamanda yönetmeni pedagog M.Ümit Görgülü. Müzikli danslı oyunda devlerle savaşan büyük dedesi Keloğlan'dan sonra Kelo'nun günümüzün devleriyle olan savaşı ve kendi icadı olan robot eşeği Kakaçan'la birlikte Büyük Patron denen devleri aklı ve zekasıyla yenerek köyünü kurtarması konu ediliyor.

Cumhuriyet Çocukları

20 ve 22 Eylül tarihlerinde ise, Boyoz Akademi tarafından hazırlanan "Cumhuriyet Çocukları" adlı tiyatro gösterimi var. Kültürpark İzmir Sanat'ta saat 11.00 ve 14.00'te sahnelenecek oyunda arkadaşlığın, paylaşımın ve birlikte mücadele etmenin gücü anlatılıyor.

Süt Arkadaşım

'Süt Arkadaşım" adlı oyun minik izleyicilerle Çiğli Kültür Merkezi'nde buluşacak. 21 Eylül'de saat 10.00, 12.00, 14.00 ve 16.00'da sahnelenecek olan müzikli danslı oyun da ücretsiz. Derin Sahne'nin oyununun yazarı Cumhur Kocaoğlu, yönetmeni ise Cüneyt Gürbüz.

Sihirli Taş Devri'nde Çılgıntaş ve Kırıktaş

Fantastik komedi türündeki "Sihirli Taş Devri'nde Çılgıntaş ve Kırıktaş'ın taş mağarada sihirli kolyeyi bulmasıyla Fred ve Barney ile başlarına gelen maceralar konu ediliyor. Tiyatro Arkadaş Gösteri Sanatları Merkezi'nin Uzundere Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde 23 ve 30 Eylül tarihlerinde sahneye koyacağı ücretsiz oyunun saatleri 11.00 ve 14.00. Oyunun yazar ve yönetmeni ise Halil Kırkayak.

Küçük Karabalık

Samed Behrengi'nin "Küçük Karabalık" adlı oyunundan Yasemin Tüzün ve Ozan Yıldırım tarafından yapılan uyarlama, Öteki Beriki Tiyatro Topluluğu'nca sahnelenecek. 25 ve 26 Eylül'de Kültürpark İzmir Sanat'ta 11.00 ve 14.00 saatlerinde miniklerin beğenisine sunulacak olan oyunda, başka hayatları merak eden küçük bir balığın iyiliğin ve bilginin en büyük güç olduğunu öğrenmesi konu ediliyor.

Rota Dişler Dünyası

Çocuklar, 26 ve 29 Eylül tarihlerinde ise "Rota Dişler Dünyası" adlı oyunla eğlenecek. Kültürpark Gençlik Tiyatrosu'nda saat 11.00 ve 14.00'te küçük tiyatroseverlerle buluşacak ücretsiz oyunun yazarı Emre İpar, yönetmeni ise Onur Erdoğan. Oyunda, Profesör Bilgin Gevrek, onun asistanlığını yapan İnci ile dişi ağrıyan arkadaşı Can'ın küçültme makinasına girmesiyle başlayan eğlenceli ve fantastik seyahat konu ediliyor.

Tiyatroya Doyacağız

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894