• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 16 °C
  • Aydın 18 °C
  • Afyon 15 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Bursa 17 °C
  • Çanakkale 18 °C
  • Muğla 16 °C
  • Uşak 15 °C

TEB Kadın Akademisi İzmir’de

TEB Kadın Akademisi İzmir’de
Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) Kadın Bankacılığı çalışmaları kapsamında kadın patronlara ulaşarak potansiyellerini açığa çıkarabilmelerine destek olmak amacıyla başlattığı TEB Kadın Akademisi etkinlikleri devam ediyor.
TEB KADIN AKADEMİSİ İZMİR’DE İKİNCİ KEZ KADIN PATRONLARI BULUŞTURDU

Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) Kadın Bankacılığı çalışmaları kapsamında kadın patronlara ulaşarak potansiyellerini açığa çıkarabilmelerine destek olmak amacıyla başlattığı TEB Kadın Akademisi etkinlikleri devam ediyor. 27 Eylül Salı günü TEB ve TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte İzmir’in kadın patronları ikinci kez buluştu.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), Türkiye’de ilk kez bir banka bünyesinde ayrı bir departman oluşturarak kurduğu Kadın Bankacılığı ile kadın patronları desteklemek ve iş hayatındaki varlıklarını güçlendirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, kadın patronların işlerini geliştirmeye yönelik bilgi ihtiyacını karşılama ve onları ilham veren başarılı iş kadınlarıyla bir araya getirme hedefiyle TEB Kadın Akademisi’ni başlatan TEB, yeni buluşmasını 27 Eylül Salı günü İzmir Ticaret Borsası Yeni Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan TEB KOBİ Bankacılığı Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Simla Ünal, ““Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadın işgücünün ekonomideki yeri giderek artıyor. Tasarruf oranlarının artması noktasında kadın işgücünün kıymeti her geçen gün daha fazla fark ediliyor. Buna rağmen, ülkemizde özellikle kadın patronlara finansmanın yanı sıra ihtiyaç duydukları alanlarda bilgi ve danışmanlık desteğinin bütünsel olarak sağlanmasında bazı halkaların eksik olduğunu görüyoruz. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak, 10 yıldan bu yana KOBİ Bankacılığı’nda benimsediğimiz ve bizi sektörde farklılaştıran ‘Danışman Banka’ anlayışımızı Kadın Bankacılığı alanına taşıdık. Aslında KOBİ Bankacılığı çatısı altında kadınlarımıza yönelik her zaman çalışmalarımız vardı. Fakat Türkiye’de ilk kez banka bünyesinde ayrı bir departman oluşturarak kurduğumuz TEB Kadın Bankacılığı ile kadın patronlara odaklanarak onların iş hayatındaki ihtiyaçlarını bütünlüklü bir hizmet anlayışıyla ele almayı ve tamamen kendilerine özel çözümler geliştirmeyi amaçlıyoruz. Danışman Banka anlayışıyla başlattığımız TEB Kadın Akademisi ile de kadın patronların işlerini geliştirmeye yönelik bilgi ihtiyacını karşılamayı ve onları iş dünyasının ilham veren başarılı kadınlarıyla bir araya getirmeyi hedefliyoruz. TEB Kadın Akademisi’nin içeriğini tamamen iş kadınlarımızın ihtiyaçlarına yönelik kurguluyoruz” diye konuştu.

“TEB KADIN AKADEMİSİ İLE BİR KEZ DAHA İZMİR’DE OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”

TEB Kadın Akademisi etkinlikleri sebebiyle ikinci kez İzmir’de olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Ünal: “TEB Kadın Akademisi ile Ege’nin İncisi İzmir’e bir kez daha geldiğimiz için çok mutluyuz. İzmir, Ege Bölgesi’nin merkezi olmasının yanı sıra kadınların işgücüne yoğun katılımı ile de ön plana çıkan şehirlerimizden. Etkinliğimiz kapsamında, konuşma ve sunumların yanı sıra atölye çalışmalarımızla da katılımcılara iş hedeflerini hayata geçirme noktasında teorik ve uygulamaya yönelik bilgi desteği veriyoruz. Etkinliğimizin iş kadınlarımızın sürdürülebilir iş hedeflerine ulaşmasında ve rekabette avantaj elde etmesinde katkı sağlayacağına inanıyorum. TEB Kadın Akademisi etkinliklerimizi önümüzdeki dönemde farklı illere giderek düzenlemeyi sürdüreceğiz” diye konuştu

“AMACIMIZ, KADIN GİRİŞİMCİ POTANSİYELİNİ NİCELİK VE NİTELİK BAKIMINDAN GELİŞTİRMEK”

TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Aysel Öztezel ise ekonomik büyüme için gerekli olan gizli gücün kadınlar olduğunun altını çizerek, ”Ülkemizin geleceği ve çocuklarımızın yarınları için kadınlarımızın sorumluluğu daha da arttı. Yeni kadın patronlar yaratmalı, kadın patronları da desteklemeli ve iş hayatındaki varlıklarını güçlendirmeliyiz. Biz, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak ülkemizdeki kadın girişimci potansiyelini nicelik ve nitelik bakımından geliştirmek amacıyla çalışıyoruz.

Son 5 yıla bakıldığında, kadınların istihdamdaki payının %24’ten %27’ye çıkması, kadın girişimcilerin sayısının %42 artması da tüm bu çabalarımızın boşa gitmediğini ancak yeterli de olamdığını gösteriyor. İşte bu noktada, Türk Ekonomi Bankası’yla ülkenin dört bir yanındaki kadın patronlara ulaşarak işlerini geliştirmek için ihtiyaç duydukları bilgiyi sağlamak amacıyla hayata geçirdiği, TEB Kadın Akademisi Programı’nda işbirliği yapmamız ve faaliyetlerimizi geliştirmemiz bizleri çok mutlu ediyor.  Biz, Türkiye’nin 2023 yılı hedefleri doğrultusunda kişi başı 25 bin dolar milli gelire ulaşması ve dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmasının ancak kadının iş hayatında daha fazla varlığı ile mümkün olacağını düşünüyoruz. ” dedi.

KADIN PATRONLARA YÖNELİK ÜRÜN VE HİZMETLER

TEB, Kadın Bankacılığı ile işletmelerini büyütebilmeleri için gereken bilgiye ulaşma, yeni pazarlara erişim, networking kurma gibi kilit konularda kadın patronlara özel eğitim, danışmanlık ve mentorluk alma olanakları sunuyor. Bu sayede kadın patronlara iş hayatının çeşitli alanlarında karşılaştıkları engelleri aşmaları konusunda bütünlüklü bir destek veren TEB, kadın patronların global dünya ile rekabet edebilecek seviyeye ulaşması ve istikrarlı bir büyüme elde edebilmeleri için finansmana erişimlerini de kolaylaştırıyor.

Bu yönde maddi teminatsız kredi ve özel finansman paketleri geliştiren TEB, Kadın Patrona Özel EBRD Kredisi, KGF Kadın Patron Destek Kredisi, Altın Teminatlı Kredi, Kadın Bankacılığı Masraf Paketi, Kadın Bankacılığı Ürün Paketi gibi avantajlı bankacılık hizmetlerinin biraraya getirildiği özel masraf paketleri sunuyor.
/Ege Basın Grubu

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894