• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 27 °C
  • Aydın 27 °C
  • Afyon 19 °C
  • Balıkesir 25 °C
  • Bursa 20 °C
  • Çanakkale 20 °C
  • Muğla 23 °C
  • Uşak 22 °C

Su ve Atıksu Teknolojileri Sektörü Buluşuyor

Su ve Atıksu Teknolojileri Sektörü Buluşuyor
Su ve atıksu arıtma teknolojileri sektörünü tek çatı altında toplayan ve sektörün ilk ve tek ihtisas fuarı olan IWE Istanbul Water Expo; Türkiye ve bulunduğu bölgenin sürdürülebilir su ve atıksu yönetimine yönelik etkin çalışmalarına devam ediyor.
SU VE ATIKSU TEKNOLOJİLERİ SEKTÖRÜ BULUŞUYOR

Su ve atıksu arıtma teknolojileri sektörünü tek çatı altında toplayan ve sektörün ilk ve tek ihtisas fuarı olan IWE Istanbul Water Expo; Türkiye ve bulunduğu bölgenin sürdürülebilir su ve atıksu yönetimine yönelik etkin çalışmalarına devam ediyor. Fuar bu yıl; T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, İller Bankası, Türkiye Belediyeler Birliği, İBB, İSKİ, KOSGEB ve İzmir Ticaret Odası’nın desteğiyle gerçekleşecek.

1 – 3 Eylül 2016 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan IWE Istanbul Water Expo 2016’da sektördeki en son ürün, hizmet ve teknolojiler sergilenecek. Fuar aynı zamanda su ve atıksu arıtma teknolojileri sektörü temsilcilerini bir araya getirerek etkili bir platform oluşturacak. IWE Istanbul Water Expo ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek konferans, sektörün gelişmesine, globalleşmesine ve su kaynakları kısıtlı olan ülkemizde “su” konusunda bilinç düzeyinin arttırılmasına katkı sağlayacak.

Türkiye’nin lider sektörlerinde lider fuarlar düzenleyen ITE Turkey’in bünyesinde yer alan EUF – E Uluslararası Fuarcılık tarafından düzenlenen 2. İstanbul Su ve Atıksu Arıtma Teknolojileri Fuarı ve Konferansı - IWE Istanbul Water Expo, su kaynaklarının sürdürülebilir bir şekilde kullanılması, su yönetimi, su ve atıksuların arıtımı ve geri kazanımı ile ilgili son teknoloji ve gelişmeleri, sektör profesyonelleriyle bir araya getirecek.

Bu yıl IWE Istanbul Water Expo Almanya, Polonya ve Belçika’nın aralarında bulunduğu ülkelerden firma ve markalar yer alacak. Fuar; Devlet Kurumları, Su ve Kanalizasyon İdareleri, Belediyeler ve diğer kamu kuruluşlarının karar vericilerini, özel sektörde ise; sanayici, yatırımcı ve işletmeci şirketlerin yetkililerini bir araya getirerek su ve atıksu teknolojileri sektörünün geleceğine yön verirken, oluşturduğu ticari platformla sektör profesyonellerine yeni iş fırsatları sunmaya devam edecek.

Su kaynakları kısıtlı olan ülkemizde T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2023 yılı Atıksu Arıtımı Eylem Planı kapsamında bu alanda birçok yatırım yapılması ön görülüyor. Eylem Planı’na göre, 2015 yılında 653 adet olan atıksu arıtma tesisi sayısının 2023 yılına kadar 1501 adet daha eklenerek 2154’e çıkarılması öngörülüyor. Bu arıtma tesislerinden 1418 adedi yeni yapılacak atıksu arıtma tesisi, 83 adedi ise yenilenecek atıksu arıtma tesisleri olarak planlandı. Bu kapsamda 2015 - 2023 yılları arasında Atıksu Arıtma Tesisleri için gerekli olan yatırım maliyetinin 37 milyar 52 milyon TL olduğu belirtiliyor. IWE Istanbul Water Expo kapsamında gerçekleştirilecek iş görüşmeleri T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2023 yılı Atıksu Arıtımı Eylem Planı’nın hayata geçmesine destek olacak.

IWE Istanbul Water Expo Fuar Direktörü Tülin Bozkurt Bulut: “Türkiye’deki hızlı nüfus artışı, sanayileşme, şehirleşme, bilinçsiz su tüketimi ve küresel ısınmadan dolayı su kaynakları hızla azalıyor. Planlanan tüm bu yatırımlar ülkemizin çevre konusundaki eksikliklerinin tamamlanması ve sürdürülebilir atıksu yönetimi için çok önemli. Yapılacak olan tüm bu yatırımlar için kamu, özel sektör, yatırımcı kuruluşlar ve karar vericilerin buluşacağı en doğru adres IWE Istanbul Water Expo olacaktır.” dedi.

Konferansta sektördeki en son teknolojiler ve en iyi uygulama örnekleri paylaşılacak…

İstanbul Teknik Üniversitesi Ulusal Membran Teknolojileri Araştırma Merkezi (MEM-TEK) işbirliğiyle fuarla eş zamanlı düzenlenecek konferansta kamu, üniversite ve özel sektörden konunun uzmanları konuşmacı olarak yer alacak. “Su ve Atıksu yönetimi”, “Su Sektöründe Yatırım ve Teşvik Fırsatları”, “Su Geri Kazanımı”, “Çamur Yönetimi”, “Yerel Yönetim Uygulama Örnekleri”, “Su ve Atıksu Sektöründe Enerji Verimliliği”, “Membran Teknolojileri” ve “Sektördeki Ar-Ge Uygulamaları” konuları ele alınacak.

Konferans programında T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Su Enstitüsü, İller Bankası ve Belediyeler’den yetkililer konuşmacı olarak yer alacak. “Su ve Atıksu Yönetimi” oturumunda Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Su ve Toprak Yönetimi Dairesi Başkanı Ercan Gülay, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan ve Türkiye Su Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Mete Saatçi konuşmacı olarak yer alacak. Tüpraş, Opet ve İÇDAŞ’ın aralarında bulunduğu Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden yetkililer de uygulama örneklerini tüm katılımcı ve ziyaretçilerle paylaşacak. Fuar katılımcı ve ziyaretçileri kamu kurumu temsilcileriyle konferans sırasında ve kurumların standlarında bir araya gelebilecek ve gelecekteki projeler, su kaynaklarının etkin ve sürdürülebilir korunması ve kullanılması için gerekli olan güncel yaklaşım ve politikaların belirlenmesi için görüş alışverişinde bulunabilecekler./Ege Basın Grubu

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894