• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 22 °C
  • Aydın 23 °C
  • Afyon 20 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Çanakkale 19 °C
  • Muğla 18 °C
  • Uşak 18 °C

Seydikemerli Öğrenciler Yaptıkları Robotlarla Yarıştırdı

Seydikemerli Öğrenciler Yaptıkları Robotlarla Yarıştırdı
Özel okulların tanıtım yüzü haline gelen "Robotik" eğitimini Muğla'da ilk olarak uygulayan devlet okulu olan Seydikemer Şehit Gürcan Akan İlkokulu öğrencileri...

Özel okulların tanıtım yüzü haline gelen "Robotik" eğitimini Muğla'da ilk olarak uygulayan devlet okulu olan Seydikemer Şehit Gürcan Akan İlkokulu öğrencileri "Mini Robot Büyük Gelecek" projesi kapsamında yaptıkları robotlarını görücüye çıkarttı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar ve Eşi Suzan Harmandar, Seydikemer Şehit Gürcan Akan İlkokulu Müdürlüğü tarafından yürütülen "Mini Robot Büyük Gelecek" Projesinde yaklaşık iki aydır devam etmekte olan çalışmalarda minik öğrencilerin yaptıkları robotları tanıtımına katılarak projedeki öğrencilere madalya verdiler.

Seydikemer Şehit Gürcan Akan İlkokulu Konferans salonunda öğrenciler yaptıkları robotları uygulamalı olarak tanıtarak birbirleriyle kıyasıya yarıştılar. Jüri koltuğunda oturan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu Müdürü. Prof. Dr. Ali SÜLÜN ve Seydikemer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri öğrencilerin yaptıkları robotlara not verdiler. Yapmış oldukları robotları jüriye anlatırken heyecanları her halinden belli olan öğrenciler robotların maharetlerini de uygulamalı olarak gösterdiler.

Jüri Başkanı Rektör Mansur Harmandar " Dijital çağın üreten Türkiye'si için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak Rektöründen müdürüne, profesöründen öğretim görevlisine kadar bu tür çalışmaları çeşitlendirerek desteklemeye devam edeceğiz'dedi.

Rektör Harmandar konuşmasında: Dünyada olağanüstü bir hızla gelişme gösteren robotik bilimi, robotik biliminin eğitimine duyulan ihtiyacı da aynı hızla arttırmaktadır. Bu ihtiyaç doğrultusunda günümüzde robotik biliminin genç yaşlardan eğitimine başlanması hızla yaygınlaşmaktadır. Bu eğitim süreci gençleri robotik alanında geliştirmenin yanında, bilim ve teknoloji alanına yönlendirmekte, bu alanlarda yapılacak çalışmalara zevk ve ilgiyle katılmaları yönünde motive etmektedir. Yapılan bu tür atölye çalışmasında öğrenciler, elektronik temel sistem ve kavramlardan başlayarak adım adım mekanik yapıların nasıl çalıştıklarını incelerler ve bu düzenekleri kendileri tecrübe ederek hayata geçirirler. Çocuklar bu atölye sayesinde deneyerek ve görerek motor, tesisat düzeneği, elektrikli aksamlar, yazılımlar gibi ilgili temel beceri ve kavramları öğrenirler. Öğrenciler bu atölye sayesinde motor nedir, motor ve elektrikli düzenekler nasıl çalışır, sensörler (algılayıcı) ne işe yarar, bir robot üzerinde değişiklikler nasıl yapılır gibi birçok konuda bilgi sahibi olurlar.Üniversitelerin bu alanda çok çeşitli çalışmalar yürütmesi ülkemizin geleceği açısından büyük önem arz etmektedir" dedi.

Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eyüp Akçetin ise, "Okulumuz da öğrencilerimiz sunulmakta olan atölye çalışmalarıyla herkes tarafından zor gibi gözüken mühendislik alanındaki uygulamaların aslında, eğlenceli ve bilimsel olarak düşünmenin sonucunda kolayca yapılabildiğini öğrenip, robotik eğitimine katılarak, farklı bakış açısı kazanırken, ilgi ve yeteneklerini de keşfetme imkânı buluyorlar. Robotik eğitimi alarak robot yapmayı öğrenen çocukların kendine güvenleri, öz saygıları, yaratıcılıkları ve bilimsel süreç, eleştirel düşünme, problem çözme, iletişim ve iş birliği becerileri yani 21. yüzyıl becerileri gelişiyor. Robotik eğitimi alan çocuklar, çevresindeki problemler için kendi çözümlerini üretebilen, algoritma ve kodlama bilen kendi ürünlerini ortaya çıkarabilen, çağın gelişmelerine ayak uydurabilen bireyler olarak yetişiyorlar. Teknolojiler değişir ama arkasındaki temel ve mantık hep aynıdır. Bugün belirli bir programlama dili veya teknolojik veriyi orta okulda öğrenmek çok önemli olmasa da yakın gelecekte çok önemli hale gelecektir. Çünkü gelecekte programlama bilmeyen doktor, veteriner, öğretmen gibi mesleklerin çoğu işsiz kalabilecektir. Bu nedenle bugünden programlama yolu ile yaklaşım tarzını ve problem çözme metodunu öğrenmek bir hayli önemlidir" dedi.

Seydikemerli Öğrenciler Yaptıkları Robotlarla Yarıştırdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894