• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İzmir 14 °C
  • Manisa 11 °C
  • Aydın 13 °C
  • Afyon 9 °C
  • Balıkesir 6 °C
  • Bursa 9 °C
  • Çanakkale 9 °C
  • Muğla 8 °C
  • Uşak 3 °C

Sevgi Yolundaki Ahşap Barakalar İçin Kura Çektiler

Sevgi Yolundaki Ahşap Barakalar İçin Kura Çektiler
Nazilli Belediyesi tarafından Altıntaş Mahallesi, Sevgi Yolu üzerinde Derneklerin sanatsal etkinliklerini el emeği ürünlerini sergilemek ve satışlarını...

Nazilli Belediyesi tarafından Altıntaş Mahallesi, Sevgi Yolu üzerinde Derneklerin sanatsal etkinliklerini el emeği ürünlerini sergilemek ve satışlarını yapabilmeleri için yaptırılan ahşap barakaların sahipleri kura yolu ile belirlendi.

Nazilli Belediyesi tarafından Uğur Mumcu Parkı ile Halk Eğitim Merkezi arasında kalan, araç trafiğine kapalı Şehit Mehmet Keklikoğlu Sevgi Yolu'nda yapılan düzenleme çalışmaları tamamlandı. Düzenleme çalışmaları sonunda bu yol üzerine Nazilli'de faaliyetlerini sürdüren derneklerin kullanabilmeleri için ahşap barakalar yapıldı. Belediye Başkanı Haluk Alıcık barakaların tamamen bitirilip, talepte bulunan derneklere tahsisinin yapılabilir duruma geldiği bilgisini kendileri ile paylaşması üzerine; NAZENDER, Türkiye Anneler Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Turkuaz Kadınlar Derneği, NABED ve Nazilli Halk Eğitim Merkezi temsilcileri Başkan Alıcık'ı makamında ziyaret etti. Dernek Başkanları, barakalar hakkında kendilerini bilgilendiren Başkan Alıcık'a, kullanım alanlarınn belirlenmesinde kura yoluna gitmek istediklerini belirttiler. Buna istinaden Haluk Alıcık'ın talimatı ile ismi geçen Dernek Başkanları ziyaretten birkaç gün sonra Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Özkan, Sosyal İşler Müdürü Fatih Demir gözetiminde Belediye Hizmet binasında kullanacakları barakalarını belirlemek için kura çektiler.

NAZENDER Başkanı Tayfun Yazıcı, Türkiye Anneler Derneği Başkanı Hatice Güngör, Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Afet Gök Heuschele, Turkuaz Kadınlar Derneği Başkanı Fatma Ergün, NABED Başkanı Ayşe Hişil Çınkıt ve Nazilli Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Bilge Küçük'ün kura çekilişi ile belirledikleri yerlerinin hayırlı olmasını temenni ederek bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Özkan ; "Trafiğe kapatılarak oluşturulan sevgi yolu bakımsız bir hal almıştı sivil toplum kuruluşlarıyla buranın hareketlenmesi için yeniden bir düzenleme yaptık. Sanatsal kültürel faaliyetleri desteklemek kendi ürettikleri satışta yapabilecekleri bu derneklerimiz için ahşap barakalar oluşturduk" dedi.

Kura çekilişine katılamayan Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Barakaları kullanacak olan derneklere hayırlı olsun dileğinde bulundu. Bu alanın bakımsız halinden kurtararak yeni bir görünüme büründürürken sokağın canlanmasına da sağladıklarını ifade ederek, "Altıntaş mahallesi, Sevgi Yolu üzerinde bulunan trafiğe kapalı yol üzerinde yenileme çalışmaları yaptık. Bu alan bakımsız bir haldeydi. Buranın tekrar hareketlenmesi için yeniden bir düzenleme yaparken Sivil toplum kuruluşlarımıza da düşündük. Onlardan gelen teklif ile bir proje hazırladık ve onların el emeği ürünlerini sergileyebilecekleri, satışlarını yapabilecekleri barakalar yaptık. Bu sayede onlarda kendi gelirlerini sağlayabilsinler istedik. Dernek başkanlarımız yerlerini belirlemek için çekiliş yapmak istediler ve kura yolu ile belirlediler. Her birine hayırlı olsun. Kısa zamanda burada faaliyetlerine başlayacaklar ve bu sayede bu sokak herkesin gelmek, uğramak isteği bir yer olacak" ifadelerini kullandı

Sevgi Yolundaki Ahşap Barakalar İçin Kura Çektiler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894