• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 24 °C
  • Aydın 25 °C
  • Afyon 20 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Bursa 24 °C
  • Çanakkale 21 °C
  • Muğla 25 °C
  • Uşak 20 °C

Sanayi Tesisleri ve AVM’ler Tasarruf İçin Çatılarını Güneş Panelleri İle Kaplıyor

Sanayi Tesisleri ve AVM’ler Tasarruf İçin Çatılarını Güneş Panelleri İle Kaplıyor
Türkiye enerji sektöründe güneş enerjisi santrallerinin yatırım, danışmanlık, bakım onarım, EPC, online satış ve toptan satış faaliyetlerini gerçekleştiren Gumbel Group, pandemi süresince üretim kapasitesi düşen sanayi tesisleri ile çalışma saatleri kısıt

Sanayi Tesisleri ve AVM’ler Tasarruf İçin Çatılarını Güneş Panelleri İle Kaplıyor

Türkiye enerji sektöründe güneş enerjisi santrallerinin yatırım, danışmanlık, bakım onarım, EPC, online satış ve toptan satış faaliyetlerini gerçekleştiren Gumbel Group, pandemi süresince üretim kapasitesi düşen sanayi tesisleri ile çalışma saatleri kısıtlanarak müşteri trafiği azalan alışveriş merkezlerinin çatılarına güneş panel sistemi kurarak ekonomik tasarruf imkanından yararlandığını duyurdu. 

Faaliyetler Dursa da Üretilen Elektrik, Ek Gelir Sağlıyor
Küresel salgında Türkiye’nin dört bir yanındaki sanayi tesislerinin haftalarca üretim yapamadığını, alışveriş merkezlerinin ise geçmişteki ziyaretçi sayılarını yakalayamadığını belirten Gumbel Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Herdem, giderlerini azaltmak isteyen AVM’ler ve sanayi tesislerinden geniş çatı alanlarını değerlendirerek, güneş enerji santrallerine dönüştürme talebinde artış olduğunu ifade etti.

Temiz, çevreci ve yenilenebilir enerji kaynağı olan güneşten dünyanın gelişmiş ülkelerine kıyasla daha az faydalanıldığı vurgulayan Mustafa Herdem, fabrikaların ve AVM’lerin çatılarındaki geniş metrekarelerin işletmeler için gelir getirici bir fırsat olduğunu söyledi. Mustafa Herdem,  Çatı GES kuran tesislerin hemen güneşten elektrik üretmeye başlayabileceğini, faaliyet gösterilmediği dönemde dahi güneş sayesinde üretilen elektrikten ek gelir elde edilebileceğini belirtti. 

Kilovat başına 450 $ Yatırımla Çatı GES Kurmak Mümkün
Son yıllarda güneş enerjisi panellerindeki maliyetlerin, özellikle yüksek enerji tüketen sanayi tesisleriyle alışveriş merkezleri için makul seviyelere geldiğini hatırlatan Mustafa Herdem, megavat ölçeğinde tüketimi olan mekânlarda kilovat başına 450$ – 470$ maliyetle GES kurulumu yapılabildiğini dile getirdi. 
GES teknolojisinin çok geliştiğini anımsatan Herdem, özellikle cam giydirme cephesi olan AVM’lere, iş merkezlerine ve rezidans kulelerine kurulum yapılabilmesi için estetik görünüşü bozmayan şeffaf güneş panelleri olduğunu ve bu panellerin elektrik üretirken herhangi bir ısı ya da ışık kaybına yol açmadığının altını çizdi. 

Mustafa Herdem, açıklamalarına şöyle tamamladı: “Gumbel Group olarak güneşten elektrik üreterek hem dünyanın karbon salınımına katkıda bulunacak hem de ekonomik bir şekilde elektrik tüketmek isteyen ticari işletmelere anahtar teslim çözümler sunuyoruz. Bu çözümlerden faydalanmak isteyenler için İş Bankası, Garanti BBVA, QNB Finans Leasing, Kuveyt Türk vb. bankalarla iş birliklerimiz çerçevesinde ödeme kolaylıkları sağlıyoruz.”

Üretilen ve Tüketilen Dengesine Bakılıyor
Çatıya GES kurabilmek için kurulumun ardından sistemin resmi geçici kabulü gerçekleşiyor ve aylık mahsuplaşma sistemine dâhil olunuyor. Ardından öncelikli olarak üretilen elektrik kullanılıyor, gün içinde enerji fazlası olması durumunda veya üretilen enerjinin yetersiz olması durumunda mevcut elektrik dağıtım şebekesi vasıtasıyla dengeleme sağlanıyor. Ay sonunda şebekeden toplam çekilen elektrikle üretilen elektrik karşılaştırılıp mahsup ediliyor. Eğer üretile elektrik, tüketilenden fazla ise bu fazla kısım, tarife enerji fiyatından şebekeye satılıyor. Böylelikle hem temiz ve yenilenebilir bir enerji üretiliyor hem de elektrik harcamalarında tasarrufa gidiliyor. 

mustafa_herdem.jpg1.jpeg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894