• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • İzmir 26 °C
  • Manisa 23 °C
  • Aydın 24 °C
  • Afyon 22 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Bursa 25 °C
  • Çanakkale 21 °C
  • Muğla 21 °C
  • Uşak 21 °C

Şahin Mengü Aliağa’da

Şahin Mengü Aliağa’da
CHP Aliağa İlçe Örgütü’nün düzenlediği panelde konuşan CHP Manisa Milletvekili ve PM üyesi Şahin Mengü “Türkiye’nin gündemi ne anayasa değişikliği, nede balyoz davasıdır.

CHP MANİSA MİLLETVEKİLİ MENGÜ: ÜLKENİN GÜNDEMİ İŞSİZLİK, AÇLIK, SEFALET VE YOLSUZLUKTUR

 

ALİAĞA HABER / CHP Aliağa İlçe Örgütü"nün düzenlediği panelde konuşan CHP Manisa Milletvekili ve PM üyesi Şahin Mengü “Türkiye"nin gündemi ne anayasa değişikliği, nede balyoz davasıdır. Türkiye"nin gündemi işsizlik, açlık, sefalet ve yolsuzluktur. Biz bunları konuşmuyoruz bunların kafası, bunların kültürü bu tezgâhı kurmaya yetmez. Masadakiler Türkiye"de bunların tartışılmamasını istemiyor. Onlarda çok iyi biliyorlar ki seçimden sonra bu arkadaşların tamamı yüce divanda yargılanacak ve biz meclis önünden otobüs kaldıracağız divana” dedi.

 

“Adalet Bakanlığı Müsteşarı savcı ve hakimle kimlerin tutuklanması gerektiğine dair pazarlık yaptı”

Panelden önce CHP Aliağa İlçe Örgütü"nü Aliağa ve Belediyesi"ni ziyaret eden Mengü"nün panelini İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ,  çevre ilçelerin CHP ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve çok sayıda yurttaş izledi. AKP iktidarının yargıyı baskı altına aldığını ve amaçlarının tamamen ele geçirmek olduğunu belirten Mengü   “Basından takip ettiğimiz kadarı ile meşhur Erzincan savcısına Adalet Bakanı telefon açıyor ve o tuttuklarını bırak seçime gidiyoruz diyor. Dünyada bir tane uygar ülke göstersinler ki bana bir adalet bakanı soruşturmayı yürüten savcıya telefon açıp bu olayı düzelt desin kıyamet kopar. İngiltere"de olsa bırakın bakanın istifasını kraliçe tahtı bırakmak zorunda kalır. İtalya gibi bize çok benzeyen başbakanın da bizim başbakana çok benzediği şaibeli düzende bile bir şeyler duyulur ama bu kadarını duyamazsınız. Dünyanın neresinde 3 tane adam tutuklanacağı zaman Adalet Bakanlığı Müsteşarı hayatı boyunca normal devlet memuru maaşı ile kalamayacağı İstanbul"un ve Dünyanın en pahalı otelinde kalacak ve olay tezgâhlayacak. Adama sorarlar 3 kilometre yakında  Tarabya sırtlarındaki Hakim evinin suyumu çıktı? sen neden kalıyordun orda diye. Çünkü orda Beşiktaş Adliyesi ile yan yanaydı. Beşiktaş Adliyesi"nin savcısı ve hakimi ile kimlerin tutuklanması gerektiğine dair pazarlık yaptı, toplantı yaptı. Ondan evvel Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay"ın tutuklanması sırasında aynı müsteşar yine İstanbul"daydı. Soru önergesi verdim ve “olağan işleri” diye cevap geldi. Nedense arkadaşın bütün olağan işleri olağan üstü tutuklanmaların olacağı zamana geliyor. Bana Dünya"nın herhangi bir ülkesinde buna benzer bir olay göstersinler.”

 

“Türkiye"nin gündemi işsizlik, açlık, sefalet ve yolsuzluktur”

Türkiye"nin gerçek gündemi işsizlik, sefalet yolsuzluk olduğunu belirten Mengü Anayasa değişikliği ile ilgili olarak ta “ “Anayasaları kimin hazırladığı çok önemli değildir aslında. Anayasaları kimlerin uyguladığı çok önemlidir. Ama yargı bağımsızlığını ele geçirmeye başlıyorsanız artık o zaman her şeyi siz uygulayacaksınızdır. Türkiye hakikaten hepimizin çok ciddi mücadele vermesi gerektiği bir noktaya doğru geliyor. Ama daha acı bir şey daha söyleyeyim. Aslında Türkiye"nin gündemi ne anayasa nede balyoz davası değildir. Türkiye"nin gündemi işsizlik, açlık, sefalet ve yolsuzluktur. Biz bunları konuşmuyoruz bunların kafası, bunların kültürü bu tezgâhı kurmaya yetmez. Masadakiler Türkiye"de bunların tartışılmamasını istemiyor.”

 

“4 Milyar vergi cezası yaz basını sustur”

AKP iktidarının yargıyı ele geçirttirip aydını susturmak kavgasında  olduğunu belirten Mengü  “Ülkede özgürlüklerin kullandırılmaması kavgası vardır. Daha özgürlüklerin tamamına, yargıya tam hakim olmadan bir basın grubunu cezalarla susturdular. 4 milyar dolara varan bir vergi borcu Dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun hangi kuruluşa getirirseniz getirin nefesini kesersiniz. Yani sen konuşmayacaksın, yazmayacaksanız ve söylemeyeceksin diyor. Siz düşünün şimdi Allah"tan namuslu hakimler varda bu kararları iptal ediyorlar. Bütün özgürlükler sizde ama yargıda bende,  4 milyar doları bastırır yok ederim geçerim. Ne yaptım kanuna uygun davrandım. İşin vahim ve tehlikeli noktası budur.”

 

“Ben çocukken de Anayasa tartışılıyordu”

Anayasa da küçük değişiklilerin olabileceğini ancak temelden tartışılan Anayasanın geri kalmış dünya ülkelerinde olabileceğini belirten Mengü çok uzun yıllardır Anayasanın tartışılmasının uygun olmadığını belirtti. Mengü “Diğer partileri bilmem ama biz CHP olarak hepsinden çok sorumluluk altındayız. Biz bu devleti kuran partiyiz. Biz devletten evvel vardık. Devlet bizim omuzlarımızda kuruldu. Bu devleti sonuna kadar sahip çıkmak bizim görevimizdir. Bazı aklı efeler diyorlar ki her şeye hayır diyorsunuz. İşte bir proje koysaydınız ortaya diyorlar. Proje koymak demek demokrasi oyununun parçası haline gelmek demektir. Biz demokrasi oynamak istemiyoruz. Biz demokrasiyi yaşamak istiyoruz. Ben çocuktum bu ülke anayasayı tartışıyordu. Ben 62 yaşıma geldim 35 senelik bürokratım biz hala anayasayı tartışıyoruz. Artık Türkiye"nin gündeminden Anayasanın çıkması lazım. Anayasanın çok zarif ufak tefek bir iki maddeleri ilerleyen zamanlarda tartışılabilir. Ama bizim gibi anayasanın temelden tartışıldığı Dünyada ancak geri kalmış ülkelerde olur.”

 

“Ha ABD ha TC denilir hale geldik”

Ülkenin içinde bulunduğu durumu herkese anlatmak zorundayız diyen Mengü Hep konuşuyoruz, ama bu çözmüyor sorunu, kabul etmeyenlere de gidip bu durumu anlatmak mecburiyetindeyiz. Çünkü biz onları da korumak mecburiyetindeyiz. Onlarda bizim insanımız. Biz Kurtuluş Savaşı"na giderken onlar padişahçı deyip bıraktık mı? Hayır bırakmadık. Padişahçısını da kurtardık ve hepsine özgürlük getirdik. Hepsine vatandaş olma özgürlüğünü, hakkını verdik. Bugünde bunu yanlış düşünenleri kurtarmak zorundayız. Ancak biz varsak onların olabileceğini anlatmak zorundayız. Çocuklarımızın, torunlarımızın özgürlüğü için bu kavgayı vermek zorundayız. Yeni gelen nesillere tek Tanrı"nın para olmadığını anlatmak durumundayız. Tek Tanrı para değildir. Başka değerler vardır. Haysiyet gibi, onur gibi, kişilik gibi, vatan sevgisi gibi. Şu laf çok ağrı bir laftır. Ha ABD ha TC denilir hale geldik ülkede bu yanlışı düzeltmek zorundayız.” dedi

 

 

 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894